Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2008 14:16 - Лоши, зли и кухи. В допълнение - и нагли!
Автор: miralyub Категория: Лични дневници   
Прочетен: 688 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 10.03.2008 18:00


От три дни се чудя какво да пиша в блога. Лошите хора, които са първите ми и най- съществени дразнители, като че мирясаха да се занимават с моята персона. Подозирам, че ще е за кратко, познавайки ги – това е затишие пред буря. Заети са ... с правенето на   порнографските си конкурси и едничката  цел да се развиват в лошотията си и да доказват колко са неадекватни. Ангажирани са в опитите си да трупат рейтинг, като ни лъжат и манипулират ... Миналата седмица същите на принципа “с чужда пита помен прави” си скалъпиха як пиар с обявения от МРРБ текущ проект -   втора фаза “Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради” по ОП “Регионално развитие”. Гръмко поканиха гражданството от свое име да се възползва от проекта с основното послание: видите ли вие колко НИЕ сме грижовни и отворени към проблемите на хората и как нещата ще се развиват ... Участниците в проекта трябва да кандидатстват за обновяване на жилищата си, като ще  получат техническа и организационна помощ и субсидия в размер на 20% от стойността на строително-ремонтните дейности по отделните обитавани от тях жилища и 100% от стойността на работите по обновяване на някои общи части от сградата – покрив и плоча над сутерен, вход, козирка, фоайе, стълбищна клетка.               Това е пълен фарс, защото срокът за кандидатстване е фатално кратък – 18 март. А условията направо неизпълними... за град като нашия.
             Като начало – собствениците на жилища в блокове и кооперации /ама на цели блокове, не се  допуска само 1 вход!!!/, строени преди поне 15 години, трябва скорострелно да постигнат на 100%   
 съгласие за участие, като даже се сдружат и излъчат представител. Непостижимо! Защото аз лично не виждам как ще накарам неконтактния ми луд съсед да се сдружи с мене и всички останали, след като досега сме си обменяли само течове, тропане и нецензурни думи и изрази. Пък и за поне ј от комшулука въобще нямам представа кои са, къде са и дали въобще живеят в БГ, а срокът притиска...
          Да речем, че някой някъде все пак има късмет наистина да съжителства с всичките си съседи, то се явява още един проблем. Още по-скорострелно всеки от тях трябва да брои по 300 лева /на жилище/, които да се депозират в специална банкова сметка. А това е почти невъзможно, като знам колко хора живеят като съседката ми отсреща, която вместо от магазина “пазарува” продуктите за вечерята все назаем от мен, защото заплатата й е свършила още в средата на месеца.
         Тук трябва да поясня, че изискването за депозита и неговия размер бе преднамерено, съвсем по пиарски предъвкано и премълчано от Лошите хора, за да придадат по-голяма значимост на тази изначално куха инициатива и за да може да оставят максимално най-добро впечатление у повечето си поданици.
        Няма да обсъждам в подробности необходимостта от целите купища бумащина, доказване на собствености на жилища и други отнемащи мноооого време изисквания, които обаче са факт.
       И така, до 18 март остават точно 8 дни и ще ми е интересно да видя какъв е броят на       задружните съседски кооперативи, след което  и  с колко процента още ще падне рейтингът на Лошите хора заради яката манипулация, която спретнаха ... 

 



Тагове:   ДОПЪЛНЕНИЕ,


Гласувай:
0



1. krassko - :))))
11.03.2008 12:49
Не се кахъри, на лошите хора документите са готови от три месеца и вече ги подават.
цитирай
2. miralyub - ооо, това е повече от ясно. заради ...
11.03.2008 12:54
ооо, това е повече от ясно. заради такива - резнаха ФАР, САПАРД... Сега да видим колко ще изтраем и с оперативните програми.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: miralyub
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3335075
Постинги: 675
Коментари: 13663
Гласове: 20495
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930