Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2008 18:59 - Какво гние под боклука?
Автор: miralyub Категория: Лични дневници   
Прочетен: 849 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.07.2008 19:22


            „Каквото и да ти говорят, знай, че става дума за пари и интереси ”. Това е най- вярната мисъл, която пасва отлично на създадената във Видин криза с боклука.
            Днес излиза на показ истината как зловонието и купищата отпадъци в доскоро подредения ни и чист град го заляха тотално по една проста схема, спретната нарочно от местната общинска администрация и настоящия ни кмет. Крайната цел е постигната – да се удари фирмата –концесионер по почистването „Титан Север” ООД.  А гражданството се оказа едновременно и инструмент, и жертва в хода на това.
            Като начало градоначалникът, който никога не е крил неприязънта си към концесионера, спря дългосрочно всякакви плащания към него, с единствената цел да го принуди сам да стопира работа и с това да го провали. Така се стигна до деня 1 юли, от който  сметта се трупаше по улици и квартали цели девет дена, а от Общината умишлено се покриха и избегнаха да вземат отношение към все по-назряващия екологичен проблем, вероятно очаквайки народното недоволство да ескалира постепенно и да се излее върху фирмата. Защото така е най-лесно, под обществения натиск винаги имаш прекрасна възможност да постигнеш по-лесно смяната на концесионера с друг или пък, какъвто вариант се чува, да бъде принуден управителят да продаде притежанието си, при това не на кого да е, а на посочен от кмета купувач!!!
        Чак снощи в репортаж за БТВ видинският кмет, който определено има затруднения с говора и предшестващия процес- мисленето, взе думата по въпроса. Чудо е, че успя да формулира цели две сложни що-годе смислени изречения, но така и не обясни за потърпевшите граждани защо не се е издължил на фирмата –концесионер, при все че постъпления от такса смет влизат редовно в бюджета, а е допуснал в града да се трупат отпадъци. Вместо това, той предпочете да бъде кадровик - говорител за предстоящи управленски смени в местното ръководство на почистващото дружетво.
            Видинските данъкоплатци не се интересуват в случая точно кой ще почиства града, нито от икономическите и политическите игри. Те плащат данъци и такси, за да живеят в чисто, добре организирано и подредено населено място.  
          Кризата с боклука обаче изнервя много и отваря очите за един основен въпрос: къде е моралът на този градоначалник, избран да бъде грижовен стопанин, който си позволява да саботира сметопочистването, докарвайки града почти до екологична криза и излагайки на опасност здравето на хиляди хора.
        Очевидно е, че морала го няма. Стои и гние и той под боклука.


Тагове:   Какво,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: miralyub
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3323010
Постинги: 675
Коментари: 13663
Гласове: 20495
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031