Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2008 09:37 - За преяждането с власт и пари...
Автор: miralyub Категория: Лични дневници   
Прочетен: 955 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 23.12.2008 10:05


          Нямах никакво намерение да пускам постинг днес, но нещото, видяно тук-там, ме провокира.
 "ДПС си купува и футболен отбор"- заглавието е от страниците на днешната преса и напърво четене почти не ме стряска- нали вече  свикнахме пипалата на Догановата партия да са навсякъде около нас.
         Нооооо само дотук.
         Защото оказва  се, става въпрос за  поредната финансова офанзива  на едно  преяло с власт и пари  и много скандално  ВИП семейство. Купувачи са не кои да е , а заместник-министърът на извънредните ситуации от квотата на ДПС Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева, която е бивш изпълнителен директор на спортния тотализатор и  приближена на Ахмед Доган. Двамата преговарят за купуването на футболен клуб "Ботев" (Пловдив).
         Сделка е за 2 млн. лв. и ще е поредното завоевание / попрепиране на пари/ на семейството на Кръстева, след като същата само за няколко месеца изкупи  и държи в ръцете си огромна част от медийния пазар в БГ.
       Нейни, респективно на ДПС, са вече  всекидневниците "Телеграф", "Монитор", "Експрес" (заедно с едноименния интернет сайт), "Меридиан мач", седмичникът "Политика" (80%), телевизия TV7 и каналът "Спорт 7", регионалният вестник "Борба" (В. Търново), заедно с печатницата!!!!


     Лично за мен  така сглобен пъзелът е направо зловещ...


Тагове:   власт,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Весо - ТЕ ще си купят всичко,
23.12.2008 18:42
каквото им трябва за да спечелят изборната война. Подготвят се за наистина зловеща битка.
Ще цитирам някои неща за тази дебелана, която си е маша в ръцете на триумвирата. Ще им изпере нарколевчетата и след година-две ще я ритнат или както там си знаят.
Известно е, че “Нова българска медийна група” е близка до ДПС, както, впрочем и Корпоративна банка.
Поискана е проверка на капитала на Ирена Кръстева и сина й
Предвид на бившия статут на Кръстева и сегашния на Пеевски като високопоставени държавни служители, депутатът от "Атака" Митко Димитров настоява за проверка на капитала, с който двамата оперират, изплатени ли са задълженията към фиска и какво е финансовото състояние на търговските дружества, в които те участват. По думите на Димитров основание за сигнала е общественото подозрение, че средства със съмнителен произход позволяват на Кръстева и на Пеевски да се превърнат в медийни магнати.

Бившата директорка на Българския спортен тотализатор и синът й Делян Пеевски са известни като едни от най-скандалните протежета на Симеон Сакскобургготски и неговия доверен човек Васил Иванов-Лучано.
Кръстева беше назначена за шеф на тотото с шумни разправии през февруари 2002 г., веднага след като Лучано стана спортен министър. Преди това името й попадна в медиите покрай неясни сделки със спортни имоти, тъй като е била изпълнителен директор на "Олимпика" ЕАД.
Лучано не успя да оглави Българския олимпийски комитет, който след отстраняването на Иван Славков временно се управляваше от Кръстева.
цитирай
2. miralyub - Туй всичко е от ясно по-ясно, Весо. ...
23.12.2008 20:09
Туй всичко е от ясно по-ясно, Весо.
Но е и адски тревожно. Толкова медийни маши накуп в ръцете на едни определени хора не е имало от Тошово време...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: miralyub
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3324604
Постинги: 675
Коментари: 13663
Гласове: 20495
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031