Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2009 18:41 - Главоблъсканица ДАНС-иада
Автор: miralyub Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3094 Коментари: 20 Гласове:
4

Последна промяна: 19.10.2009 20:23


                          Имало един доклад на ДАНС за едни корумпирани министри от предишното правителство.
        После го нямало.
        После пак го имало  и пак го нямало...всъщност опитвам се за себе си да понаредя фактите, които цял ден са ми в главата  около една мистерия, за която всеки говори и чете както дяволът евангелието, но винаги с много, много  въпросителни...
        Та този доклад го правила ДАНС, която иначе е на подчинение на МС, и уличавал едни министри. Един вид това била стрелба сред свои. Ама пък никой официално не го е поръчват, нито  до някой мъж- институт в държавата е стигал. И никой нито е чул, нито е видял нещо през  последните месеци. Защо ли?
       А шефът на ДАНС по времето на Станишев- г-н Петко Сертов, който в един момент се самосезира, че от ведомството му  изтича информация, т.е. призна си, че не си е вършил добре работата на този пост,   от началник при социалистите изведнъж при демократите го повишиха и стана дипломат в Солун!  В онзи момент публично и категорично отрече да е имало и "Галерия", и "доклад с 10 корумпирани министри". И ние му повярвахме.
     От няколко дни обаче  докладът изскочи.
 
     Объркахте ли се вече?

     Нямало  в него конкретни имена , но пък има кодове и псевдоними.
      Ценният документ вече бил  при новия премиер.
      Хубаво. Ние и от кодове и псевдоними разбираме- нека го видим.
      Само едно не разбираме  и то ни е прелюбопитно.
      Как един такъв документ стигна така криминално до премиера?? И то през едно печатно издание. Даден му  не от стария реабилитиран постово шеф на ДАНС, не от новия специално назначен, който трябва да разнищва далаверите  и рови в свършеното, несвършеното и мръсотията там, а  от един бивш администратор в ДАНС и то  бившето пресаташе там Зоя Димитрова, която  вече е главен редактор на въпросния вестник. И как един вестник  има документ с гриф "Секретно", какъвто никъде в институциите  няма.  Истински ли е този документ или е подхвърлен попрочистен и със спестени някои неща в него? Ако е прочистен- какво е пипнато, от кого и защо?
    Ако е истински, защо г-н Сертов излъга и не е ли време да закрием институциите и да оставим само медиите- очевидно там стоят  автентичните  документи и там се знае истината:).








Гласувай:
4



1. haralanov - Жалко и нелепо е...
19.10.2009 18:52
Самата ДАНС да е била ръководена от двама доказани агенти на репресивната Комунистическа Държавна Сигурност.Става дума за господата Петко Сертов и разбира се за Алексей Петров.За вторият вече се и знае,че е работил в отдел Т на Шести отдел на ДС.Срамно е,защото сме Държава от Европейският съюз,а в такава Държава в службите и за сигурност няма място за убийци,подлеци и откровени мръсници!
цитирай
2. allbi - а
19.10.2009 18:53
защота бол
ама истината се бъгясва и ...
нужно е да е сложно и неразбираемо :))

а кому все се намира ...
цитирай
3. miralyub - По принцип секретните доклади са ...
19.10.2009 18:56
danailvdimitrov написа:
По принцип секретните доклади са като едни политически шамандури.

Ту се потапят ту изплуват -според моментните нужди.
Не бива да им се обръща това внимание и да се натоварват с очаквания-те нищо няма да кажат и нищо няма да стане по ясно.

Пак ще трябва да се ориентираме по звездите....


Да бъдем звездобройци... та ние все това правим-виртуози сме вече:)))
цитирай
4. miralyub - Хараланов,
19.10.2009 18:59
Вестникът , от който е изтекъл докладът към Борисов,е неофициално на А.Петров. Зоя Димитрова също е бивш кадър. Обаче се питам за чий получи консулски пост в Солун Сертов???
цитирай
5. miralyub - защота бол ама истината се бъг...
19.10.2009 19:01
allbi написа:
защота бол
ама истината се бъгясва и ...
нужно е да е сложно и неразбираемо :))

а кому все се намира ...


Най-сложно е когато са като свински черва, нали знаеш...:))))
цитирай
6. haralanov - За заслуги ги пращат я посланици я консули...
19.10.2009 19:12
Та и Петко Сертов дълги години е служил в ДС и сега е на заслужена почивка в чужбина.Същите търтей като него са и Никола Филчев(бивш посланник в Казахстан)Сендов(бивш посланник в Япония)Анжел Вагенщайн(дом Витгенщайн във Виена)Ирина Бокова(бивш посланник в Париж).Списъка е дълъг...Все другарите обаче лапкат.
цитирай
7. miralyub - Като работодателите са им пак все ...
19.10.2009 19:24
Като работодателите са им пак все другари-така става:).

цитирай
8. krotalka - Добре са научили занаята.
19.10.2009 20:15
Играят на "Тука има, тука нема" . Сега разбирам, защо изчезнаха играчите от пазара, преместили са се по министерства и комисии.
цитирай
9. drakulla - мира,
19.10.2009 20:24
не знам дали си чела първия брой на Галерия. Има една статия от Явор Дачков ( който по принцип хич не харесвам), любопитно ще ми е да я коментираш...
цитирай
10. miralyub - Кроти, това не са истински служби и ...
19.10.2009 20:26
Кроти, това не са истински служби и институции... нищо сериозно няма в дейността им. Ама и разхождащите се из тях чиновници си ги бива, де. От високо на по-високо.
Ако Станиш е искал да удари опонентите си с този доклад, защо го скриха и от Бойко?
Или пък там има нещо и за него.
цитирай
11. miralyub - не знам дали си чела първия брой на ...
19.10.2009 20:28
drakulla написа:
не знам дали си чела първия брой на Галерия. Има една статия от Явор Дачков ( който по принцип хич не харесвам), любопитно ще ми е да я коментираш...



А! За Дачков разбрах, че се е врътнал и отишъл там.
Имаш ли електронен вариант на статията. Щото този вестник бил жълт- от рода на Шоу, Шок и т.н. Начело на него стои пиарът на Сертов, Патрашкова също е играч, а зад всички Алексей Петров. А Дачков е измекярче.
Дай линк, де.
цитирай
12. drakulla - лошото е,
19.10.2009 20:40
че линк не намирам, пък не ми се преписва ( точно пък статия на тоя)...още се чудя как да угодя и на мързела си и на теб :)))
цитирай
13. miralyub - ок, де - не е зор. предполагам Дачков ...
19.10.2009 20:43
ок, де - не е зор. предполагам Дачков е плюл по Костов и сините. права ли съм? той основно с това се занимава напоследък.
но ако имаш скенер- може да се сканира и да се пратне на мейла ми.
но не се коси...
ще докопам вестника:)))
цитирай
14. drakulla - дай
19.10.2009 20:51
мейл на лични
цитирай
15. miralyub - Дракула,
19.10.2009 21:41
Познах!
Нищо неочаквано изпод перото на лекенцето Дачков.Нали знаеш той за кого работИ усилено преди- за Костов. Пише добри неща за десните само когато са силните на деня...и има изгода.
При това е доста елементарен в разсъжденията си. И манипулативен най-вече. Цялата държава гледа Станишев и Бойко под лупа. А Явор говори за Костов. Има нещо неадекватно в това- изборите минаха и оня момент със секирата беше песен на една друга партия и боичка, не му отива просто:).
При това Явор е оборим.
Аз пък бих задала десет пъти повече въпроси към Станишев и Борисов- пак да покровителството на този и онзи. Например ми е много интересно - пак се повтарям- защо Борисов поощри Сертов, а не го инспектира здраво!
А за Костов и парламентарната комисия за контрол на ДАНС- ами, да- в парламента това се прави- говори се, пита се, проверява се. истинските действия, от които трябва да произтичат конкретни резултати са на правителството. ДАНС се ръководи от МС.
При това Костов не може да не натиска за ДАНС и корупцията и злоупотребите с власт на червените - там е борбата с основния му враг, това му е козът в момента- ясно е, че ще прави здраво политика от това.
Аз бих питала защо ГЕРБ не взе тази комисия? Защото не иска да върви срещу своите- това ми е отговорът. И други неща ми бяха на "перото", но ги забравих...:)))
Това е на първо четене- ако имаш въпроси- думай.
Тенкс за статията.

цитирай
16. drakulla - мен ми е интересно
19.10.2009 21:51
как всички са дали на пауза в момента. За Доган - нищо, Сидеров мълчи, Първанов е ясен ( той сега 2 години ще плете мрежи), Бойко си поговори с Ердоган ( какво си казаха, това е много интересно), Алексей уж има в торбата тайни за всички???
Цялата работа ми заприличва на игра на покер с карти в ръкава, каменни лица, блъфове...
цитирай
17. miralyub - Доган има договорка с Борисов. С...
19.10.2009 22:00
Доган има договорка с Борисов. Самият ни премиер казва, че се възхищава от него- какво искаш повече.
Сидеров си има дублаж в лицето на РЗС, които го изместват, пък и ония малоумни негови идеи за национализация в икономиката вече не вървят. Затова се спотаява и живурка някакси парламентарно ,като пее в хор с ГЕРБ. Има адска малоумност в тяхната безусловна подкрепа към управляващите.
Забелязваш ли, че Бойко не бие по Царя и тъпизмите на царското управление масово и смело приписва на БСП.
Разчита на Костов и коалицията с него не толкова за кметския пост, колкото после на коалиция в ОбС на София- там им трябва силно единодействие.

цитирай
18. drakulla - знаеш ли какво?
19.10.2009 22:34
Наистина всички са маскари!
цитирай
19. miralyub - политиката е и това. но пък ако ги ...
19.10.2009 22:35
политиката е и това.
но пък ако ги нямаше- щяхме да стоим без блогове:)))
поне аз ,де:).
цитирай
20. drakulla - и ти си права,
19.10.2009 22:44
вчера си мислех - по-интересни от нашите новини всяка вечер няма по света - няма такъв интересен филм и нищо - то смях, то ядосване, куриози, простотия, абе не е истина - ако ми спрат новините ще страдам! Няма друг народ толкова мазохистично да се прецаква постоянно, за да може да си има...интересни новини всяка вечер!
:))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: miralyub
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3323049
Постинги: 675
Коментари: 13663
Гласове: 20495
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031