Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2012 20:08 - Кучета ги яли...
Автор: miralyub Категория: Лични дневници   
Прочетен: 8166 Коментари: 30 Гласове:
30


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Обичам животните.

Гледала съм няколко години един прекрасен бял котарак на село. Подари ми го един приятел на баща ми. Страхотно животно. Много умно беше- имаше навик да не се прибира по-цяла седмица, но никога не изпускаше деня, когато аз отивах там. Винаги ме чакаше на ъгъла на улицата. 
Умря, милият. Натровиха го съседи. Този бял котарак сънувам и до днес .

Веднъж донесох вкъщи и едно малко гълъбче. Беше красиво - в бяло и черно. Бях го намерила паднало  пред един от големите магазини в града ни. Родителите ми посрещнаха  с укор странната ми прищявка  да гледам пернатото в апартамент, но някакси  се примириха /което аз сега  на детето си никога не бих позволила/  и ме оставиха да се грижа за него почти   половин година.  Спомням си, че като поотрасна го пусках да лети навън и то само се прибираше. Постепенно "излетите" му ставаха все по-дълги и по-дълги... докато накрая един ден остана завинаги при братята си на съседния покрив. Е, поне известно време след това си го гледах и му се радвах отдалече.

После приютихме едно болно коте. Него брат ми донесе чак от Пловдив по време на една студентска ваканция. Милото животинче, бе толкова игриво и обичливо. Няма да забравя как   ваканциите го пренасях до село и обратно в чанта и с автобуса, та всички пътуващи цъкаха с език  и ми казваха, че нямам акъл.

Та, както е видно аз обичам животните. Защо пиша всичко това? Ами просто тази вечер след поредната порция новини с нахапани от кучета, се замислих какво мисля аз по въпроса. Спомних си, че преди няколко седмици на място, където минавам всеки ден  и където непрекъснато движат  деца,   пред очите ми озверели кучета  бяха обиколили и дърпаха за палтото една възрастна жена. Преди няколко години свободно тичащите питомци на една бензиностанция  се спуснаха и захапаха за крака сина ми...
Да, аз обичам животните, но категорично е недопуснимо те  да ни ликвидират, като ЯДАТ хора вече всеки ден. И въобще не искам да чувам доводи за хуманно отношение и бля-бля приказки. Който иска да защитава освирепели песове по улиците, да си ги прибира вкъщи и да си ги гледа.

Е, каквото казах, казах. Хайде сега   природозащитниците  да се спуснат и да ме оглозгат до кости:)))).



Гласувай:
30



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nicodima - Няма да те оглозгат : )...
09.04.2012 20:31
Няма им ги зъбите / т.е. аргументите /...
Трябваше да им се представят няколко снимки на кучешка тения / Пирогов също има много такива / в белите дробове или мозъка на малки деца, пък и възрастни. На първо място сме в Европа по заболеваемост от тази абсолютно изкоренима болест, болест на ниската здравна култура... но в случая ниската здравна култура не е на децата, които играят в пълните с кучешки екскременти пясъчници, а на възрастните, които хранят бездомните кучета... И грешните политически решения!
Рано сутрин излизам и отивам на работа - кучетата още спят в пясъчника. Към 10 часа там излизат майките с малките деца. Кърлежите са нещо обичайно, тенията - вече също!
Когато синът ми беше на 3 години, върху него скочи куче, за да захапе вафлата от ръцете му. Подобна случка имах преди години на бул. "Дондуков"...
какво излиза - двама -трима кучелюбци хранят глутниците, останалите живеят в стрес...
Мисля, че не бива!
цитирай
2. анонимен - Да, Никодима, аз за проблема със ...
09.04.2012 20:41
Да, Никодима, аз за проблема със заразите от тях пък съвсем изключих. Но съм сащисана! при цялата тази нелепост- хора в нашия 21 век да умират,изядени от кучета... мрежата, вестниците и телевизията бъка от кучелюбци, които ронят сълзи за уличните песове.
Аз мислех,че след случката с професора ще си траят засрамени, пък те доста се активизираха.
цитирай
3. miralyub - Ето, пак ми излиза мой коментар като ...
09.04.2012 20:43
Ето, пак ми излиза мой коментар като анонимен.
цитирай
4. анонимен - Хубаво е да се обичат кучетата, но ...
09.04.2012 21:32
Хубаво е да се обичат кучетата, но още по-хубаво е първо да се обичат хората.
цитирай
5. miralyub - Хубаво е да се обичат кучетата, но ...
09.04.2012 21:37
kushel написа:
Хубаво е да се обичат кучетата, но още по-хубаво е първо да се обичат хората.


така е, Куш!
цитирай
6. rumero - Някога, някой бе казал: " Б...
09.04.2012 22:47
Някога, някой бе казал: " България,кучетата я яли".Ами,то се оказа цяло пророчество.
цитирай
7. danjelly - В подкрепа ще се обърна до всички влюбени в бездомните кучетата:
10.04.2012 00:18

Вие сте идиоти! Вземете си кучетата, които толкова обичате, гледайте ги, хранете ги и ги "Обичайте" по какъвто искате начин. Обаче спрете с празните си лозунги и все още по - глупавите си сравнения. Според вас, така любимите ви животни не се ли мъчат на улицата, където им е студено, боледуват, няма къде да спят и рано или късно ще бъдат убити. Не е ли по добре да им бъде даден шанс за осиновяване и после просто да бъдат приспани...и какво е решението според Вас...Защото всички някак си пропускат този въпрос, защото е явно, че не можем да живеем всички мирно и щастливо...Да затворим децата си по домовете. Как ще реагирате утре ако вашето дете се прибере с "откъснато" дупе от някоя мила животинка. Предполагам че все още ще се пръскате от доброта и ще отидете да нахраните клетото животно, защото може би е било гладно, та е посегнало на дете...Аз поне не съм лицемерна, като повечето кучезащитници, които след поредното осиновяване пускат кучето на свобода.
цитирай
8. анонимен - Aнонимен
10.04.2012 11:01
Обичам животните, особено кучетата....Но повече обичам децата си и децата на България. Синът ми, който сега е на 16 години беше нападнат от глутница кучета,когато беше на 6..И до ден днешен заеква! Гладни,болни и свирепи животни-нямат място по улиците на София!
цитирай
9. krotalka - Обичам кучетата, имам си едно прибрано от улицата.
10.04.2012 12:39
Казвам това, за да не ме обвинят в кучемразка. Помияра, който прибрахме преди няколко години беше кожа и кости, сега е станал красавец със загладен косъм.Няма място за скитащи кучета меж нас.
Кучезащитниците, защо не погледнат, как е на запад, след като толкова афишират и заплашват със санкции от запада?
В Германия скитащи кучета няма! И там има хора, които си зарязват кучетата на улицата, но как се процедира там: Кучетата се прибират в кучкарник, прави се всичко възможно да му се намери стопанин и ако това не се случи в определения срок, следва евтанзия. Знам го, защото искахме да си вземем куче от кучкарник и най-напред ни бяха предложени кучета, на които им изтичаше срока за прбиваване в кучкарника.
Трябва да се следи строго домашните кучета да се регистрират и да им се постави чип. Домашните кучета са и голяма отговорност, не може на който му скимне, да си взима куче и като не му оттърва, да го зарязва. В момента се чудя, кого да помоля да храни моето куче, за да замина за празниците някъде. Саморазправата с уличните кучет не е решение на въпроса! Яевно много пари се наливат в тия организации за защита на животните и някой има интерес въпросът да не се решава! Виждам навсякъде из София големи билбордове с агитация за осиновяване на животни. Колко пари са похарчени за тях и не можеше ли със същите да се направят приюти ?! Явно няко има сметка въпросът да не бъде решен.
Прибрала съм си вече едно помиярче и му се радвам, но нямам възможност за повече.Така, че не ме обявявайте за кучемразка!
цитирай
10. tani4ka73 - Не мисля,че хора
10.04.2012 12:47
които затварят едно животно в апартамент го обичат.Животните /и хората/ обичат свобода.не може да накараш животно да живее по твоя начин - ти да му казваш кога да яде,кога и дали да прави секс и да се размножава и като се наиграеш с него да го изгониш на улицата.Това не е любов.Аз не бих искала мен да ме обичат по този начин.Намирам за пълно лицемерие ревовете на природозащитниците.И май министър Найденов ще излезе прав,че става въпрос за пари за техните организации.
цитирай
11. krotalka - Интереса клати феса!
10.04.2012 13:09
Така са го казали старите хора! Явно си има далавера за да не се реши до сега въпросът! Шепа заблудени защитници реват и вдигат пушилка, а кукловодите се крият и обират парсата!
цитирай
12. vencivvg - Елементарни сте
10.04.2012 13:36
Елементарни сте с тези разсъждения. Много повече хора загиват прегазени от автомобили. Трябва да разстреляме всички шофьори ли? Само така няма да има прегазени хора на пешеходни пътеки. Само така ще се реши проблема с жертвите на пътя. Наистина е решение, хайде коментирайте харесва ли ви. Ще се подведем ли по мнението на тези "разбирачи" как евтино може да се реши даден проблем.
цитирай
13. ko642 - не чувам да има и демонстрации по ...
10.04.2012 13:54
не чувам да има и демонстрации по случая .. а трябва. Законът е тъпо написан, вероятно защитниците на кучета са платили (викат му 'лобиране') да го направят такъв. Хората сега трябва да натиснат да го оправят - трябва да е ясно че когато човек е нападнат от куче има право да се защити. Починалия професор е достатъчно добър повода за това!
За коментираля по горе -- ако се навъдят много отровни змии и има множество ухапвания ... дали няма да започнат да ги убиват?

Поздрави!
цитирай
14. анонимен - Най-напред кажи, колко кучета си прибрал в къщит си от улицата?
10.04.2012 14:04
[quote=vencivvg]Елементарни сте с тези разсъждения. Много повече хора загиват прегазени от автомобили. Трябва да разстреляме всички шофьори ли? Само така няма да има прегазени хора на пешеходни пътеки. Само така ще се реши проблема с жертвите на пътя. Наистина е решение, хайде коментирайте харесва ли ви. Ще се подведем ли по мнението на тези "разбирачи" как евтино може да се реши даден проблем.[/quote

Лесно е да си чешеш пръстите по клавиатурата. Сравняваш несравними неща!
цитирай
15. bojo12345 - Как ли ще реагира някой от тези природозащитници ,когато го нахавят кучетата!!!!
10.04.2012 14:09
Над всичко е здравето на децата и гражданите !
Прекаления светец(природозащитник) и на Бог не е драг!
пожелавам на тези "защитници" да споделят съдбата на професора - с техните камъни (кучета) по техните крака!!!
цитирай
16. krotalka - Защо да избиваме шофьорите, направо да забраним автомобилите, така ще се реши въпросът!
10.04.2012 14:11
vencivvg написа:
Елементарни сте с тези разсъждения. Много повече хора загиват прегазени от автомобили. Трябва да разстреляме всички шофьори ли? Само така няма да има прегазени хора на пешеходни пътеки. Само така ще се реши проблема с жертвите на пътя. Наистина е решение, хайде коментирайте харесва ли ви. Ще се подведем ли по мнението на тези "разбирачи" как евтино може да се реши даден проблем.


По твоята логика трябва и Зземята да се затрие, я колко хора загиват от звметресения и природни бедствия. След като за теб човешкият живот е по-малко ценен от кучешкия. Моли се само, ти или някой от твоите близки да не пострада от бездомно куче. Може да не е ухапване и кучешката тения върши работа, нали сме на първо място в Европа по заболлявания от нея.

цитирай
17. demonwind - Докато от Европата
10.04.2012 14:47
наливат пари на кучкарите, ще има нахапани и изядени хора по улиците. Кучето си е животно, хищник, и напада, когато е гладно. Както е казал поета преди повече от половин хилядолетие: "От нужда върши зло човека, нападат вълците от глад..."
Аз също много обичам животните, но що се касае до моята и на семейството ми сигурност и бездомните песове, се придържам към Десетия закон на Лавей, който гласи: "Не убивай животни, освен ако не са те нападнали, или се нуждаеш от храна.".
Този закон е в пряка връзка с Единадесетия:
"Когато вървиш на открито, не закачай никого. Ако някой те безпокои, помоли го да престане. Ако не престане, унищожи го!"

Поздрави!
цитирай
18. balkanec - Да гледат свирепи кучета вкъщи - в нашите жилищни сгради?
10.04.2012 15:15
В кооперации и блокове? Те смятат, че всички съседи трябва да търпят помиярите им да вдигат шум, да смърдят, да разнасят зарази - в общ вход, на общ етаж...
И да не смеят да си пускат децата да играят, заради тях.

Това е абсурд.
Който кучелюбец иска да си прави кучкарник - да ходи да си живее с помиярите някъде където не пречи на околните.
цитирай
19. demonwind - 18. balkanec
10.04.2012 15:24
Животното иска двор, иска свобода. А хиляди кучкари и коткари мъчат животинките в панелни кутийки, като дори някои забравят и да им почистят. А като им писне - просто ги изхвърлят на улицата... А след това стават най-ревностните защитници на животните...
цитирай
20. makont - Проблемът не е в кучетата, а в хората,
10.04.2012 15:29
не можем да го разберем, най-лесно е дасе обвиняваме един друг. В Европа отдавна са си го решили проблема, просто има правила на играта. И мен са ме нападали кучета, нищо, че ги обичам, но нямам страх от тях и слава богу ги разгоних. Отървях се с едно скъсано яке. Но това не ме кара да ги мразя. Поздрави, Мира и хубави празнични дни!
цитирай
21. darcy - Аз не разбрах едно
10.04.2012 15:48
Според авторката всички бездомни кучета ли да се убият или може някои да се оставят? Това е много съществен момент. Аз също съм на мнение, че е абсурд да те разкъсат кучета в столицата на държава членка на ЕС, но все пак има и миролюбиви кучета, които ще бъдат умъртвени наред с убийците и това вече не приемам. Да си оправят процедурата за определяне на агресивни животни, да приберат всички където има възможност, и най-важното - да има глоби! Глоби за изоставени животни, за изхвърлени, и за хранене и отглеждане на кучета на улицата. Ако не се промени това, колкото и да ги избиват, винаги ще има нови и нови.
цитирай
22. анонимен - Всяко куче може да стане свирепо!
10.04.2012 16:03
darcy написа:
Според авторката всички бездомни кучета ли да се убият или може някои да се оставят? Това е много съществен момент. Аз също съм на мнение, че е абсурд да те разкъсат кучета в столицата на държава членка на ЕС, но все пак има и миролюбиви кучета, които ще бъдат умъртвени наред с убийците и това вече не приемам. Да си оправят процедурата за определяне на агресивни животни, да приберат всички където има възможност, и най-важното - да има глоби! Глоби за изоставени животни, за изхвърлени, и за хранене и отглеждане на кучета на улицата. Ако не се промени това, колкото и да ги избиват, винаги ще има нови и нови.



Огладнее ли, ще освирепее. Няма място по улиците за кучета без стопани! Обичам кучетата, имам си куче но го държа в двора и не го пускам да скита по улиците, не е вързано и си има достатъчно място за игра и тичане.
цитирай
23. monaliza121 - Здравей!
10.04.2012 16:12
Гледах филм по немската телевизия, как определят агресивността на кучетата в кучкарник. Дават на животното храна и после му я отнемат. Ако кучето направи опит да захапе човека, веднага се определя като агресивно и подлежи на евтаназия. Другите остават на разположение за вземане от желаещи да отглеждат домашен любимец. Дава се възможност, ако животното и човека не се харесат след известно време то да бъде заведено обратно в кучкарника.
цитирай
24. darcy - Никъде в коментара ми няма намек кучета да се оставят на улицата
10.04.2012 16:14
анонимен написа:
darcy написа:
Според авторката всички бездомни кучета ли да се убият или може някои да се оставят? Това е много съществен момент. Аз също съм на мнение, че е абсурд да те разкъсат кучета в столицата на държава членка на ЕС, но все пак има и миролюбиви кучета, които ще бъдат умъртвени наред с убийците и това вече не приемам. Да си оправят процедурата за определяне на агресивни животни, да приберат всички където има възможност, и най-важното - да има глоби! Глоби за изоставени животни, за изхвърлени, и за хранене и отглеждане на кучета на улицата. Ако не се промени това, колкото и да ги избиват, винаги ще има нови и нови.



Огладнее ли, ще освирепее. Няма място по улиците за кучета без стопани! Обичам кучетата, имам си куче но го държа в двора и не го пускам да скита по улиците, не е вързано и си има достатъчно място за игра и тичане.

Трябва да се приберат всички, това написах и аз. Но не разбрах дали авторката иска да се умъртвят всички, или само агресивните.
цитирай
25. анонимен - Малко са ни циганите, които храним, дайте сега да изхранваме и бездомни кучета.
10.04.2012 17:01
Кучетата да се прибират в кучкарник и ако не им се намери стопанин до определения срок, да се умъртвят. Това е решението!
Какво значи да се пускат след кастрация на улицата?! Те не искат да онождат хората а да ги ядат. Място за спор няма.
цитирай
26. анонимен - pensioner
10.04.2012 17:02
И аз обичам животните,включително и кучетата,но нямам намерение да ги защитавам.
В градската среда,просто няма място за безстопанствени животни,дори смятам,че трябва да се забранят и като домашни любимци разни шумни и замърсяващи животни.
Водя внучето си да играе на детската площадка и от пясъка изравя кучешки екскременти.Които иска да има домашен любимец да си организира живота така че да не пречи на останалите.Мойто внуче не хапе вашето куче,то също е живо същество и
има някакви права,а аз имам бастун да го защитавам!
цитирай
27. miralyub - Дарси, понеже си много настойчива- ...
10.04.2012 17:13
Дарси, понеже си много настойчива- ще ти обясня. Аз не съм злодей- в никакъв случай не искам да се избиват безпричинно и брутално животинки. Но и не бих желала за тях да се хвърлят повече пари и усилия, отколкото в грижа за децата ни, например. Без излишно разточителство агресивни или не- кучетата трябва да се приберат някъде - не бива да изпадаме в ситуация да се браним за живота си на улицата и то от нещо, което стои по-ниско от нас.
цитирай
28. darcy - Благодаря за отговора, miralyub
10.04.2012 17:47
И аз така предположих, но понеже не сте уточнила изрично, а ми беше важно да е написано, затова питах. Позицията Ви е приемлива и разбираема, аз съм на същото мнение. Нито една крайност не е решение, а повечето хора изпадат тъкмо в крайности по този въпрос.
цитирай
29. bigbro - Привет, Мира!
10.04.2012 20:16
Човекът е най-висшето творение на природата, така че природозащитниците първо да се грижат за него!
Имам кученца и в къщи и на село. Според мен, отглеждането на куче по тежко от 12 кг, трябва да подлежи на строг разрешителен режим.
цитирай
30. miralyub - Човекът е най-висшето творение на ...
10.04.2012 21:01
bigbro написа:
Човекът е най-висшето творение на природата, така че природозащитниците първо да се грижат за него!
Имам кученца и в къщи и на село. Според мен, отглеждането на куче по тежко от 12 кг, трябва да подлежи на строг разрешителен режим.


Привет! Вкъщи всеки да си гледа каквото иска, стига това да не пречи и да не засташава на околните. И баща ми има 3 песа в двора--- но са там.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: miralyub
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3322704
Постинги: 675
Коментари: 13663
Гласове: 20495
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031