Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2008 10:10 - Бойкот на ананаса и всичко чуждо в Италия
Автор: miralyub Категория: Новини   
Прочетен: 1776 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 20.12.2008 10:13


          Докато българските земеделски производители тази година се скъсаха от протести, за да съживяват и защитават  прогресивно умиращия си бранш,  в една друга европейска страна по Коледа въвеждат интересни  кардинални мерки за защита на националните си продукти.

  Като символ на всичко неиталианско, ананасът вече е нежелан продукт за предстоящите празници на Ботуша. Лично министърът на земеделието Лука Дзая e призовал сънародниците си  да бойкотират плода.


                                         image

           Мотивът е , че въпреки отличните си хранителни качества ананасът е продукт, идващ от страни извън ЕС. Поради това той трябва да бъде "прогонен" от италианската коледна трапеза,  за да се поддържа земеделието на италианските региони. 
         
         "Препоръчвам започването на стачка против тропическия плод и за коледния обед, вместо него, да се предпочете един от 2500-те типични италиански продукти за този сезон", обяви Дзая. Министърът е допълнил, че италианците трябва да се борят за защитата на националните си продукти. "Италианските потребители трябва да знаят, че Made in Italy им дава сигурност", казал още Дзая.

Информацията е по вестник "Кориере дела сера".




Тагове:   Италия,   бойкот,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cefulesteven - Колко неща трябва да бойкотираме ...
20.12.2008 10:38
Колко неща трябва да бойкотираме тук, а не си и заслужават, а играят агресивно, дори политически решения имаше да се сгазят цели отрасли, а и част от бита и културата ни.
цитирай
2. krassko - А ние какво правим?
20.12.2008 10:42
Обиколил съм границата ни от Кюстендил до Трекляно. Пеша по браздата. От другата страна няма и педя земя незасата, а от нашата са само бурени и тръни. Не знам как е във Видин, но в София пристигат всеки ден по четири тира с магданоз от Турция, да не говорим за ябълките от Македония и всички останали плодове и зеленчуци. И си мисля, че трудолюбието на българите е останало някъде там в миналия век. И често се питам какви сме всъщност като гледам "кочината" в която живеем и кой знае защо все още наричаме столица.
цитирай
3. miralyub - Да, Стеф, в това е парадоксът български- ...
20.12.2008 10:43
Да, Стеф, в това е парадоксът български- че ние унижощаваме винаги себе си...
Поздрави!
цитирай
4. miralyub - Красско,
20.12.2008 10:46
Трудолюбие има - никой не ти позволява да го проявиш в БГ.
Познавам млади хора, които искатда се занимават с това. Е, нито достъп до програми им дават- знаеш там как става , парите от ЕС са само за избрани, нито ако все пак Бог ги пожали и им даде добра година, не могат да покрият вложеното... Затова пустеят земите.
Поздрави на теб!
цитирай
5. анонимен - Весо - Тъкмо се връщам от пазар и бааам... на точната тема.
20.12.2008 15:48
Купихме си лимони (със сигурност не са български), марули, лук пресен, чесън не взехме, защото момичето каза, че бил китайски, т.е. кофти. И люти БГ чушки купихме. Все още има от тях за семе. По времето на Р.Ралин бяха свършили, то тогава какво ли имаше.
Италианчето малко се е изхвърлило по въпроса. Като му се яде на човек нещо, пък било то и не растящо в този нов Съюз, ще си го хапне. И тук някой направи аналогичен призив преди една-две седмици, но кой го слуша. Това са глупави крайности. Чудя се обаче какви са тези частници, бг фермерите, които са тръгнали да просят от държавата, сиреч от нас пари. Все едно, че са ТеКеЗеСеТа.
цитирай
6. miralyub - Весо, За първи път няма да се съглася ...
20.12.2008 20:12
Весо,
За първи път няма да се съглася с теб. Фермерите си защитават отрасъла, защото е на изчезване... Друг е въпросът, че някои държавници / и мъже на годината:))))/ пак злоупотребяват с проблема и се опитват да го яхнят, за да трупат позитиви...
цитирай
7. lelya - Просто в зората на демокрацията ...
20.12.2008 23:33
Просто в зората на демокрацията никой не обръщаше сериозно внимание на земеделските производители. Ако се върнем в миналото, по времето когато се връщаше земята май имаше нещо около една банка, свързана със земеделието, която фалира и естествено нямаше наказани. Колкото до мен лично, оказа се, че имаме земя от прадядовци и ни я върнаха. До тук чудесно, но ние сме трето поколение живеещо и прехранващо се в града, нито съм имала село (дядовците са били кулаци и са им отнели всичко) нито знам откъде се държи мотиката. На бригадите все не можех да си изпълня нормата, така че в гладните години продадохме земята. Просто нямаме политика, в смисъл, че това което се прави е само за определен кръг хора. Не мисля, че обикновените производители имат достъп до информация за каквито и да е програми. Те просто протестират за полагащите им се субсидии, защото за това знаят, а за колко още не знаят. Подкрепям ги в протеста. Не знам дали българинът е трудолюбим или не, но той си обича българското, а китайския чесън е наистина ужасен.
цитирай
8. miralyub - Тъй е, тъй е, Лелче. Стеф, е най- п...
21.12.2008 08:48
Тъй е, тъй е ,Лелче.
Стеф, е най- прав, държавата закри цели отрасли, и то за да стимулира нечии определен търговски бизнес...затова сега ядем китайския чесън...
Весели празници!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: miralyub
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3322505
Постинги: 675
Коментари: 13663
Гласове: 20495
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031