Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2009 10:32 - Пропусната тема
Автор: miralyub Категория: Политика   
Прочетен: 3107 Коментари: 24 Гласове:
0

Последна промяна: 27.06.2009 10:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
       Събота сутрин. С кафето пред компа се сещам, че тук не съм коментирала моето възприятие на тема № 1 на седмицата – явлението „Доган в Кочан”.
    Най-после! Да изкарат на показ скандалното изказване на Сокола в Кочан- това беше единственият адекватен ход от страна на ГЕРБ в цялата им предизборна кампания досега, доколкото заслугата е само и изцяло тяхна, разбира се. Нали записът е отлежавал някъде почти седмица. Най-после тази „дясна” партия /заради масата прелели се в нея комунисти ми е доста спорна като истински дясна/ да нацели ударно „вечния лидер”, а индиректно и основния си опонент БСП. То се видя ,че само с позитивизъм и общи приказки не става. Или биеш безмилостно и изкарваш истинския демоничен образ на опонента, или се предаваш.
   
   До вчера недоумявах как партията на ББ, която в едни предишни избори преди време по места демонстрира арогантна и агресивна кампания, за да се домогне до местната власт, сега го кара цели 2 месеца доста позитивно, въпреки ресурса, който има.
Не може черният пиар на „Нова зора” да залива от екрана, нета, вестници и радиа, а ти да стоиш и нищо да не предприемаш.
ГЕРБ направо омекна, лидерът се отдръпна заради проблемите с крака и остави толкова невзрачния ЦЦ да води парада. Да, ама ЦЦ е слабичък в политиката- няма харизма, нито дар слово, нито е компетентен, нито убедителен, нито има силата да води политическа битка. А това е битка, по-важна отвсякога. Защото едни лоши резултати биха означавали веднага , че проектът ГЕРБ си отива. Така през последните седмици поне на мен ГЕРБ позаглъхна доста, оставяйки впечатление дори за работа в полза на БСП. Толкова би отбой с неадекватност, като прибавим и броженията в структурите по места, че даде възможност на червените да яхнат слабостта, като дори пуснат оня силно манипулативен клип от митинга в Банкя. Че даже да си го завъртят като сновно послание и понатрупат точки на Бойковия гръб.
     Днес скандалният запис на Доган е тема №1 и ми се иска още дълго да бъде, защото няма изваждане от контекста, а това е голата истина за мястото на един човек на върха на управленската ни пирамида.
   Очаквам обаче и адекватна реакция как този запис се превръща в още по-силен предизборен инструмент за опозицията и в подходящи форми,и с подходящите послания излиза от Интернет пространството и стига точно до хората, които имат нужда да прозрят истината за заплахата Доган.




Тагове:   Доган,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. krotalka - Къса памет имаме хората!
27.06.2009 12:06
След седмица вече никой няма да си спомня това изказване. Не сме нормална държава!
Няма да коментирам, какво би се случило на запад, ако такова изказване направи техен политик.
цитирай
2. miralyub - Привет, Кроти! Въпросът е, че от ...
27.06.2009 12:13
Привет, Кроти!
Знам. В чужбина- падат глави направо.
Въпросът е, че от това изказване трябва да се извадят максимум дивиденти от страна на опозицията... просто трябва да реагират бързо и безапелационно, защото няма време- изборите са след седмица.

П.П. Модерацията е по повод отсъствието ми за кратко...
цитирай
3. krotalka - Възмути ме изказването на президента Първанов!
27.06.2009 12:24
Измъква се като пръдня от гащи! Опитва се да направи така, че хем вълкът да е сит, хем агнето цяло. Виж го сама и прецени.
http://dnes.dir.bg/2009/06/26/news4678437.html

В едно обаче е прав, Това не е предизборна кампания, а махленска кавга.
цитирай
4. анонимен - petroff
27.06.2009 19:12
Ние сме си виновни , като не гласуваме така ще е ! Ще имат самочувствие да си говорят,к'во си искат. ПЪРВАНОВ и ДОГАН.........:))))))))))))))...
цитирай
5. анонимен - Доган в Кочан
28.06.2009 13:10
Изказването на Ахмед Доган си е едно 20 годишно откровение за политиката,която се води от българската олигархия,а тя,както знаем,няма цвят.
цитирай
6. анонимен - Весо - Днес, неделя, тема №1 е вече
28.06.2009 15:00
тема номер девета глуха.
Никой нищо не видял, никой нищо не чул.
Щраусите ГП и СС си заровиха главите в пясъка: "Ноу комент!"
Все едно, че не е имало терористичен акт срещу българската демокрация в Кочан.
Веднага след него говорителката му, пиараджийката му по пантофи ВВ си пусна очакваната от всички статия. Разбира се в подкрепа на Инструмента. Не казва дали е била по пантофи или по пеньоар. Няма значение.
Важното е, че човека "Става в 9, ляга си в 5.” Голяма работа е ти казвам. Прави колкото за няколко по-малки работи. И т`ва е!
Край!
Утре вече никой няма да говори за това. Ни вестници, ни опозиция, ни управляващи.
Да се хванем ли на бас?

цитирай
7. haralanov - Има и нещо хубаво в цялата тази работа...
28.06.2009 15:07
А то е,че при максимално положени усилия Преди Изборите,може да стане така,че Доган и Сергея(те са Винаги в комплекс-не бива да се Забравя!!!)да са аут и дай Боже един ден в раирани дрехи.Вчерашният митинг на СИНЯТА КОАЛИЦИЯ е една Огромна Надежда!Че нещата не са безнадеждни и загубени!Една седмица усилия още!!!
цитирай
8. miralyub - Кроти,
28.06.2009 17:18
Привет и ме извини, малко отсъствах, хаха, а за това време, представи си, маолоумните анонимни напълнили с безчислени коментари постингите ми...
Абе, тия хора що не вземат да се гръмнат, не им ли стана ясно, че с мене на глава няма да излязат...
сега по темата:Първанов няма и как да вземе категорична позиция- Доган е и негов продукт.. и подхожда и той долно- прехърля вината на на избирателя.
цитирай
9. miralyub - petroff ,
28.06.2009 17:21
Абсолютно си прав.
Тия дни пошетах из околията... и се ужасих...хората чули, видели някаква патаклама, нещо Доган скандализирал, коментират с възмущение и накрая махат с ръка ...пак не са склонни да излязат до урните...
Да му се не види и тъпият народ...
цитирай
10. miralyub - анонимен 5,
28.06.2009 17:22
принципно той каза истината, която достахора си я знаехме... въпросът е, че този фал- да излезе с лице и с думи да го каже- трябва да се използва максимално бързо и ударно срещу него...
БСП ка реагираха светкавично на Банкя и виж как си връткат оня клип...
цитирай
11. miralyub - Весо,
28.06.2009 17:25
И знаеш ли защо е така?
Ам икой държи голяма част от медиите- печатни+ електронни- ДПС. Иренчето Кръстева- медийната магнатка + тръстите суми, дадени за отразяване на предизборната кампания на всички останали медии ще заглушат тотално матриялчето със снимчиците на Доган.
Трябва да се излезе от медиите, там няма пробив - директно при хората трябва...
цитирай
12. miralyub - haralanov ,
28.06.2009 17:27
Личи къде си ходил. Зареден си с хъс.
А аз митках из околията и там народът спиииии. Даже мисли да не гласува.
Дали вече си писал нещо за митинга? Чакам снимки.
цитирай
13. cornflower - ами,
28.06.2009 18:06
президента ни си жъне резултата от проекта на тройната коалиция...
срам!
цитирай
14. miralyub - cornflower,
28.06.2009 18:32
Президентът е бащицата на Доган- нали той му даде мандат, че резаният беше 4 г. мандатоносител.
Ама и нагъл, беее, народът щял да оцени политиците на 5 юли... отсега се знае колко подготвено висооооко ще оценят Доги.
цитирай
15. анонимен - Весо - Мира, пропуснах да коментирам ББ
28.06.2009 20:20
за който казваш, че се отдръпнал заради проблемите с крака.
Не е крака. Друго ще да е. Дето почна да наназадва от два месеца насам.
Него що не го виждам в герблистите в нито един от 31-те избирателни района... Нито като мажор, нито като минор, нито като никакъв бемол.
Не ще да става депутатин ли?
И премиер не ще вече.
Какво иска да прави той?
Пробута си музейния агент-комунист. "Аз заставам за него"- вика. И какво от това?
цитирай
16. miralyub - Наназадва, щото си има проблем с ...
28.06.2009 20:39
Наназадва, щото си има проблем с ориентацията дясно- ляво...
Вчера без да искам присъствах индиректно на едно събиране предизборно- просто бях в този район и имах възможност да наблюдавам не кой да е , а първия кандидат на ББ по нашите земи. Малееее, че си е босичък, знам го отдавна, ама такава излагация. Вързан, вързан- смотолеви 2 -3 изречения, празни приказки, 50 думи в речника, никакъв интелектуален багаж, никакви послания, с нищо не убеди публиката, никой не разбра този човек като какъв ще го пращаме в парламента, да не говорим, че има тотално непознаване на проблематиката на хората...
Ама и почин да се ловят избиратели от ГЕРБ- от време оно- с лимонада и танци- манци от ансамбли и някакви празни приказки...
цитирай
17. анонимен - Весо - Ставаме свидетели на уникална ситуация, може би.
29.06.2009 08:23
Една партия рязко намали оборотите на предизборната си кампания. Явно умишлено. Снишавайки се, създателят й тотално се отказа от властта. Все едно, че е заявил: "Без мен!"
И въпреки всичко в неделя ще "заковат" 30-те %.
Дали?
И дали и този се ръководи от максимата:
"А бе, важно е кинти да падат!"

цитирай
18. miralyub - Да, вчера тук имаше интересен по...
29.06.2009 09:04
Да, вчера тук имаше интересен постинг на Торос от една негова обиколка из едни селища, та всичко се прави скрито-покрито- разпределянето на партие и осигуряването на нужната брой ка гласоподаватели- а това на повърхността, което виждаме ние е само подобие на кампания...
цитирай
19. miralyub - Клин клин избива. Да, това е внуш...
30.06.2009 12:06
Клин клин избива.
Да, това е внушение... затова трябва да се действа със здраво внушение и като противодействие на Доган. Затова казвам, че изказването трябва да се използва целенасочено и веднага, на момента. И не само за бой по Доган, но и по БСП.
Имах един преподавател- бил е някога преподавател на Доган- сподели веднъж, че Соколчето е страшно умен... Някой трябва да му хване цаката и да действа крачка пред него- инак няма спасение.
цитирай
20. andi2 - МИРА,
30.06.2009 14:38
явно си решила да си починеш , или имаш специална подготовка преди изборния ден . Тренирай ---- ще трябва да си свежа като репичка :))))
:)
цитирай
21. miralyub - danailvdimitrov,
30.06.2009 14:45
Доган нека си се дуе пред своя електорат- там и да искаш- не можеш да промениш нагласата. Те са си негови хора. Въпросът е, че може да се работи антидоган при останалите ... и това трябваше да почне много по- отрано.
цитирай
22. miralyub - andi2,
30.06.2009 14:47
Оооо- не разчитай да почивам:))))
Става дума за невъзможност да поствам- понеже нонстоп работя...
Само да се освободя и ще спретна нешо...
цитирай
23. анонимен - Весо - Мира, казваш че фала на Доган
30.06.2009 15:45
трябва да се използва максимално бързо и ударно срещу него...
Ама какво значи макс. бързо?
Питаш ли се или по-точно отговори ли си на въпроса: "Какво стана през всичките тези 7 дни между кочандогановата реч и публикуването й, защо нито един от журналистите, присъствали там не обели и думичка на 19-ти за тази изцепка?"
КОЙ СПРЯ МАТРЯЛА и КОЙ ГО ПУСНА?
Не ти ли замириса на гнЪсен пазарлък?
А колкото до умността му, той и Луканов беше много умен, ама...
цитирай
24. miralyub - това, че изказването не е пуснато ...
30.06.2009 16:01
това , че изказването не е пуснато веднага и вече заглъхва- си има обяснение. Лицето Ирена Кръстева, която държи сума ти медии- говори ли ти нещо и от коя партия е? А държавните медии кой държи? БСП. Това е пазарлъкът- коалиционен:))
А и е публична тайна как на такива събития присъстват журналисти- които имат задачата да направят ПЛАТЕН репортаж, защото изпълняват договор за информационно обезпечение по време на изборите с партията организатор. В този смисъл медийното затъмнение си е заложено и на медии за раздухване на скандала не може да се разчита.
А относно случая Луканов ... май опираме до такъв изход.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: miralyub
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3322615
Постинги: 675
Коментари: 13663
Гласове: 20495
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031