Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2009 18:34 - Стига еуфория! Малко и за тревогите на автентичния десен избирател
Автор: miralyub Категория: Политика   
Прочетен: 10140 Коментари: 131 Гласове:
0

Последна промяна: 06.07.2009 18:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
      От вчера България не е същата. Случи се нещото- сменихме посоката. И цвета на управлението. Народът постигна своето- нарита подобаващо Тройната коалиция, като избра Бойко. Бойко пък веднага се врече на народа.
     За автентичния десен избирател имаше еуфория и повсеместна радост. Днес да си призная има и разум, и въпроси, и неизвестни...даже и малко тревоги по отношение на това какво точно втасахме. И как ще я караме.
    Точно за тревогите ми е думата.И за това, че трябва да бъдем взискателни към състава, с който ще ни управляват, и начина, по който ще го правят.
   Да пиша подред.
   Снощи при откриването на пресконференцията на ГЕРБ, първото нещо, което чух и ме потресе, бе за какво са гласували тези близо 40 % от населението на БГ, подкрепили цветната партия. Ами за да изпълнят един обет на Цветан Цветанов пред лидера му!
   Та същият Цветан Цветанов вместо да благодари на всички – и структури, и избиратели, за работата и подкрепата и че с това са помогнали да се избави веднъж завинаги българският народ от управлението на БСП и ДПС, заяви, че благодари, понеже така си е изпълнил обещанието да подари на Бойко премиерски пост за неговата 50-годишнина.
   Извод 1: Най-опасното - близък хоризонт! От ченге направи политик и му гледай сеира! Трудно се гледа глобално на нещата, когато си обсебен от собственото си величие.

   С кого ще се коалира Бойко и няма ли да изпързаля „Синята коалиция” и всички нас, които гласувахме да променим България? Защото вече по места неговите хора лансират идеята за управление ГЕРБ+ една партия, с мотив,че това ще даде по-голяма стабилност и чистота на отношенията.    Ами ако по тази им логика Бойко реши да се отметне и хукне при опонентите по сценария на Гоце, или пък предпочете РЗС или "Атака", които отдавна неистово се натискат да му партнират, понеже „Синята коалиция” не отговаря на критериите, защото е съставена от много партии?

   И после, дали с вота за Бойко българският народ не махна комунистите само на теория? Защото за никого не е тайна, че в редиците на ГЕРБ си има доста отявлени авери на Гоцката Първанов- само ние от нашия край му харизахме един брой, тук се сещам и за „националното историческо съкровище” професора Божидар Димитров, пръв приятел и съветник на президента/ мисля, че и задълго ще си остане такъв/.
Споменавам го, защото нещото , което адски ме издразни снощи, бе един репортаж, в който питаха професора за изборите и как
той вижда  бъдещата коалиция. И той, за мой ужас,  демонстрира как  не му трябва да споделя идеите и принципите на управление на новата си партия. Защото отговорите му бяха ” ама аз не съм член на ГЕРБ, не съм навътре в нещата, не мога да кажа”, а на директен въпрос за общо управление със „Синята коалиция” този сякаш за първи път чуваше и с погнуса направо изтрещя репликата: ””Синята коалиция” ли, ама как със „Синята коалиция”?!?!?!”.
    Извод 2: Комунистът е като вълка-козината си мени, но нрава –е. На него му е вродено да върви назад и да работи срещу интересите на народа.
    Колко ще му е някои от тези хора да бъдат изкушени от  червеничкото в левия край на залата на НС и като нищо да  тръгнат срещу лидера си. Защото поне на отцепничества и отлюспвания сме се нагледали...

    Крахът на НДСВ от вчера пък ме замисля за това колко още живот може да има в ГЕРБ, след като и тя е устроена на принципа на същото авторитарно лидерско начало, на принципа на модерната, но нетрайна вълна и на новите, но доказано бързокомрометиращи се лица в политиката.

    Подготвени ли са да водят България напред същите тези нови лица –младоци- от екипа на ББ, е също голяма въпросителна. Повечето млади  депутати  и хора на ГЕРБ  са напълно непознати, включително и видинският мажоритар- една девойка, родена в близката 1983 г. А с неподготвени карди и съшит с бели конци екип ще е доста трудно и направо експериментално да се управлява. За справка-  експериментът ГЕРБ в местната власт на Видин
, където  все още нямаме работеща администрация, а градът е оставен в пълен застой.  И така  тъжно и безперспективно го караме вече 2 години.

     Затова алтернативата  е една- ГЕРБ  просто трябва да избере до себе си опитен и надежден партньор. Отборът на добрите!:))




Гласувай:
0



1. damnation - Кой е той? :)
06.07.2009 18:37
Кой е той? :)
цитирай
2. miralyub - ееее, и питаш:))))))) Синята ...
06.07.2009 18:40
ееее, и питаш:)))))))
Синята коалиция- отборът на добрите!
цитирай
3. damnation - принципно, доста хора биха възр...
06.07.2009 18:42
принципно, доста хора биха възразили :) Но от вариантите, те са най-приемливи ( ако и да съм Атакист ) :)
цитирай
4. miralyub - Определено са най- приемливи. П...
06.07.2009 18:44
Определено са най- приемливи.
Просто споделям свои опасения за бъдещето... и давам насоки:)))))
цитирай
5. damnation - а, браво :) Важното е, че БСП и ДСП ...
06.07.2009 18:47
а, браво :) Важното е, че БСП и ДСП отплуваха, Царя направо се удави - от тук натам, няма как да не става по-добре :) Поздрави
цитирай
6. miralyub - damnation ,
06.07.2009 18:48
ще става, ако продължим да им държим юздите и да изискваме да не кривват от пътя и своеволничат:))))
цитирай
7. damnation - Това само от нас зависи - дали ще се ...
06.07.2009 18:50
Това само от нас зависи - дали ще се приберем по кошарите или ще продължим да сме граждани.
цитирай
8. miralyub - damnation,
06.07.2009 18:55
ще натискаме- няма начин:))))
цитирай
9. krotalka - Мира,
06.07.2009 19:01
още снощи намекнах за опасенията си. Толкова години сме лъгани, че започвам да се отнасям скептично към почти всичко. Троянските коне на БСП са навсякъде. Сега очаквам вадене на досиета и кирливи ризи, заливане с помия и още неща от този род. Страх ме е, че хората натоварени с нелеката задача да ни изкарат от безнадежното положение, ще губят време, усилие и нерви за да се защитават от обвиненията. Освен това, много от тях нямат необходимата квалификация и знания.
Ще поживеем, ще видим. Не съм подръжник на ГЕРБ, но им пожелавам успех!
цитирай
10. анонимен - =
06.07.2009 19:02
мноооооо добър анализ. мен ако питаш сините не би трябвало да влизат открито във властта...
цитирай
11. miralyub - заливане с помия ще има. неизбежно е ...
06.07.2009 19:04
заливане с помия ще има.
неизбежно е - това е задачата на всяка опозиция, но опираме до подготвеност и умения на управляващите да отбиват ударите, бягат от елементаризма и битовизма и работят за България успешно.
Страхувам се, че ГЕРБ нямат достатъчно потенциал, а им се иска да летят нависоко. Просто трябва да приемат, че без привлечени и партниращи врели и кипели хора- няма как да стане.
цитирай
12. miralyub - eklisiast ,
06.07.2009 19:07
те и затова само дават подкрепа, не искат министерства...
цитирай
13. gothic - Съгласен съм
06.07.2009 19:12
с eklisiast. А положителното нещо е, че струва ми се, народа усети силата си на коректив. И този път няма да се поколебае да потърси сметка ако (не дай си боже) и този път остане подведен....
цитирай
14. krotalka - Народа вече губи търпение
06.07.2009 19:17
и ще иска БЪРЗИ промени към добро, не последват ли наистина бързо, ще се повтори виденовата зима. Дано съм лош пророк...
цитирай
15. chocobon87 - Съжалявам, че...
06.07.2009 19:26
на мажоритарния вот не влязоха ЛИЧНОСТИ и хора на които може да се има доверие, хора показали що за хора са. Влязоха някъкви, които никой не знае какви са и що са (конкретно за гербери става дума). Това според мен само показва, че вотът трябва да е САМО мажоритарен и край на всякъкви партии, партиини принадлежности и тем подобни. Това с мажоритарния елемент, наистина излизе нещо като полу-бременна жена.
цитирай
16. miralyub - Гот,
06.07.2009 19:30
Народът просто не трябва да се оставя да го успиват.
Не трябва да си вика -край, избрахме ги , свършихме си работата. Остенът е затова- за да кара добичето да си върши работата:))))
цитирай
17. miralyub - krotalka,
06.07.2009 19:32
промените към добро няма да са бързи- това трябва да е ясно.
прекалено тежко е наследството на БСП. тия са опоскали и държава, и хазна... кой знае колко ще им носим дертовете...
затова трябват можещи хора, не експериментатори в политиката.
цитирай
18. miralyub - chocobon87,
06.07.2009 19:35
"Мажоритарният" вот стана безмислен и напълно елитарен- или с кандидати, които на всяка цена искат да са такива и прелитат от партия в партия, или спуснати от вожда неориентирани лица...
Хората са гласували за партии- каквото в пропорционалната бюлетина, такова и в мажоритарната.
цитирай
19. анонимен - ееее, и питаш:))))))) Синята ...
06.07.2009 19:54
miralyub написа:
ееее, и питаш:)))))))
Синята коалиция- отборът на добрите!

цитирай
20. анонимен - сините са провалени политици
06.07.2009 19:56
синята коалиция да не се мислят за победители
цитирай
21. miralyub - не, просто са най-врелите и кипели в ...
06.07.2009 19:59
не, просто са най-врелите и кипели в тежки ситуации- каквато е настоящата.
кой вече два пъти изправя България след унищожително червено управление???
цитирай
22. анонимен - защо БСП загуби
06.07.2009 20:02
БСП загуби заради изявленията на Ахмет Доган - той ги повлече към дъното а синята коалиция да не се вживяват като победители , все пак честита победа на Бойко Борисов и да внимава с кой ще се обвързва
цитирай
23. miralyub - ти с кого предлагаш да се обвързва? ...
06.07.2009 20:03
ти с кого предлагаш да се обвързва?
цитирай
24. анонимен - @eklisiast
06.07.2009 20:06
Напълно съм съгласен с Вас - никакво участие във властта. Бойко и МВР Ко за сефте взимат цялата власт и не се знае какви ще ги надробят.

Само странична подкрепа и то само за конкретни правилни решения!
цитирай
25. miralyub - аха, на къса каишка:)))))))
06.07.2009 20:15
аха, на къса каишка:)))))))
цитирай
26. haralanov - Хм...
06.07.2009 20:32
Нали знаеш,че имаме едни и същи опасения...Нищо повече не мога да добавя!
цитирай
27. miralyub - Знам. Защото имаме поглед на нещата ...
06.07.2009 20:37
Знам.
Защото имаме поглед на нещата отгоре.
Аз така- да си споделя моите мисли, че цял ден напират и ме тикат към "разписване":)))))
цитирай
28. krotalka - Даже не дочакаха да мине еуфорията?!
06.07.2009 20:41
Първите плювни вече се появиха в няколко блога!
Бързат господа-другарите-ефендита...
цитирай
29. boyanov - Да видим...
06.07.2009 20:42
Ами, аз нямам чак толкова притеснения. Има ясно дефиниран политически субект в дясно - Синята коалиция. Има ново управление на страната, което заявява дясноцентриски ценности и е член на Европейската народна партия. Аналогията със Симеон и НДСВ не е вярна, защото има много и то съществени разлики. Разбира се че има два варианта - ГЕРБ да са последователни и втори вариант - да не са. Ако не са на следващите избори ще последват НДСВ, а ако са - ще имат още по-силен и сериозен партньор в лицето на Синята коалиция. При всички положения (надявам се) ще има за кого да гласувам.
Ако има за какво да се притеснявам не е защото съм десен избирател, а защото съм българин и зная, че народа и държавата ни спешно се нуждаят от качествено различно от досегашното управление.
цитирай
30. miralyub - Кроти, аут са. И ги боли. И им свърши врем...
06.07.2009 20:44
Аут са. И ги боли. И им свърши времето, защото скоро , дай Боже, трябва да има и ново законодателство, което да ореже фалшивия задграничен и туристически вот.
цитирай
31. анонимен - странно...
06.07.2009 20:57
На пръв поглед всичко е ок- тройната коалиция е сритана, но " има нещо гнило в Дания".Много елементарни гафове направи Доган.Нещо не ми се вързва... И комунизмът не си е отишъл,той е тук и мимикрира под всякаква форма и в лицето на много уж обещаващи личности.Как да си отидат, като у тях са парите и всички икономически лостове. Само гледай!
цитирай
32. miralyub - boyanov,
06.07.2009 20:58
Не вярвам на ГЕРБ в тази посока, доста е проядено от червени. Бойко е едно, хората му- друго. Не може да озапти всички.
А аналогията с НДСВ си е съвсем на място- един лидер, събрани от кол и въже хора около него, много и категорични обещания, силна вълна на подкрепа... лашкания ту към дясно управление, ту към ляво/ Тройната коалиция/.
Днес видяхме и краят- оставка, взети горички и най-вероятно собственоръчно купен билет за Мадрид:))
цитирай
33. miralyub - анонимен 31, Гледам, следя и чакам. ...
06.07.2009 21:04
анонимен 31,
Гледам, следя и чакам...да минат от думи в действия!
цитирай
34. анонимен - Малко помощ за късопаметните
06.07.2009 21:25
Задигнаха 180 хил. евро и злато от дома на Евгений Бакърджиев
06 юли 2009, 20:22
София, България
180 000 евро, 20 000 лева, пистолет и злато в неопределено количество е изчезнало от дома на Евгений Бакърджиев, който бе вицепремиер в кабинета на Костов.
За обира в жилището му - тризонет на ул. "Бигла" в кв. "Лозенец", е съобщил на дежурните в Четвърто РПУ самият Бакърджиев. Води се разследване срещу неизвестен извършител, казаха от МВР.
/БЛИЦ
цитирай
35. miralyub - а за още по-късопаметните или по...
06.07.2009 21:28
а за още по-късопаметните или по-точно за слепците сред нас:

Заместник-министърът на извънредните ситуации Александър Филипов е задържан за 72 часа. Ще му бъде повдигнато обвинение за търговия с влияние и създаване на група за търговия с гласове.
Зам.-министърът на извънредните ситуации Александър Филипов е следен от доста време, каза градският прокурор на София Николай Кокинов. Кокинов отказа да съобщи кога и от кой е подаден сигнала срещу Филипов, с мотив че в момента текат процесуално следствени действия. Прокурорът допълни, че освен Филипов са задържани и други лица, но отказа да уточни дали са чиновници в Министерството на извънредните ситуации.
цитирай
36. kasnaprolet9999 - И аз се тревожа,
06.07.2009 22:10
по същите причини, много добре си ги казала, нямам какво да добавя освен: изпълнена е програмата минимум, но за останалото трябва много работа на експертно ниво и опита на синята коалиция може да бъде само в полза на Герб, но не бива да й се дава много власт, защото е склонна да се самозабравя-пример:случаят Бисеров (сивият кардинал), който впоследствие мина към ДПС, Бозова,сега шеф на АСК, която от СДС премина също към ДПС и от която всички са недоволни, включително и подчинените й.
И двамата бяха много навътре в нещата, големи експерти, но предадоха идеите на СДС. Такап че трябва много внимателно да се подхожда към експертите, които знаят, могат, но често само в свой интерес. Мога да дам и други примери, но да не се увличам, защото има и други, на които може да се разчита, но трябва да се подхожда много избирателно и за всеки случай-никакви министерски кресла. Ако искат да помогнат -да го направят от добро сърце, както истинските екстрасенси, ако не ще трябва да се мине без тях, защото когато им бе дадено нашето доверие, те не го оправдаха.
цитирай
37. miralyub - Мен не ме притесняват сините, ГЕРБ ...
06.07.2009 22:14
Мен не ме притесняват сините, ГЕРБ ме притесняват, защото ми червенеят... но всьо таки- дясно правителство имаме, трябва и да му се радваме, че като се сетя какво изкусахме тези 2 последни мандата...
цитирай
38. jedi - До късопаметния N34
06.07.2009 22:20
Жертвите на комунизма наброяват над 100млн. в световен мащаб.

...dodge this...
цитирай
39. nakom - хахахахахах
06.07.2009 22:35
а жертвите на "демокрацията" колко са? ;-)
Или хайде да сме по-локални - на царизма.
На тия избори се видя колко са фризьорките в България - 39.7 процента.
Т.нар "автентично дясно", загуби с гръм и трясък.И това е последният парламент който ще видят, за щастие.Аман от тая псевдо-посока.
Колкото за "автентично десният избирател", тази миома на матката на демокрацията, която и пречи да зачене някакъв свестен режим, този остатък от времената "кой не скача е червен", докато не мутира окончателно в идиот накъдето се е запътил, и съответно да му се забрани да гласува, ситуацията ще си е все така сговнена в Българистан
цитирай
40. jedi - @ 39
06.07.2009 22:40
Корекция на числото - жертвите са 100 000 001млн.

...

цитирай
41. miralyub - nakom,
06.07.2009 22:43
що си така нервен?
трябва вече да свиквате да живеете в опозиция...
цитирай
42. valsodar - Аз си мислех, че човек като гласува ...
06.07.2009 22:51
Аз си мислех, че човек като гласува сетне се чувства спокойно, като достойно изпълнил гражданският си дълг, поверявайки съдбата си в ръцете на професионалистите, пък то... само нови притеснения?!

Не се притеснявай, сега е времето народа с умиление да повтори на бис култа към личността!
цитирай
43. miralyub - Не, бе - аз пак съм спокойна- каквото ...
06.07.2009 22:54
Не,бе - аз пак съм спокойна- каквото е трябвало- съм свършила. Наистина ми олекна, като си пуснах бюлетинката.
Обаче гледам трезво на ситуацията и конфигурациите, пък и на личностите:))))
цитирай
44. valsodar - Не се ядосвай излишно!
06.07.2009 23:00
То, кой си е платил музиката, сега ще си подреди и кабинета.

Мисли повече за това как ще посрещнеш идващата зима - ще е пребогата на изпитания.
Така че, не се надявай на политиците - и Бог да слезе на земята да ни управлява и той за един мандат няма да може да разчисти разрухата оставена ни от предните управляващи, какво да говорим пък за хора без сериозен опит в решаването на проблеми?

От тия 117 дето Бойко вкара в парламента, колко ли могат да ползват главите си за нещо друго, освен за орган на равновесието?
А измежду останалите 123-ма?

То и за това със стари курви нов бардак се не прави, аромата си му е същият - на вкиснато :)))
цитирай
45. miralyub - Радославе, Ама то бива курви-бива, ...
06.07.2009 23:04
Радославе,
Ама то бива курви-бива, ама толкоз, колкото видях сред кандидатите в листите на тия избори- никогаш не е било.
Аз по едно време бях кръстила кампанията Сезонът на прелетните депутати - абе, голяма омешвация- десни при леви, леви при десни...
А за зимата- прав си. Ще трябва да се стягаме.
цитирай
46. boyanov - :)
06.07.2009 23:18
Ох, днес ми се изписа писалото :) Но няма как точно на теб да не отговоря.
Казваш Симеон и Бойко са едно и също. Не са. Единия нямаше политическа история, появи се отвън, в последния момент, събра наистина хора от кол и въже и влезе в парламента. Бойко има своята българска биография - професионална и политическа (независимо кой, как ги интерпретира). Граждани за Европейско Развитие на България (ГЕРБ) се зароди като движение и се трансформира в партия. Направи първите си политически крачки в изборите за местна власт. Спечели и кметското място в София. ГЕРБ няма НИЩО общо със странния начин, по който Симеон събра свитата си. Симеон покани ДПС за партньор, а след това и БСП и всички останали, което си беше опит да се разбие и заличи напълно всякаква форма на дефинирано политическо мислене. Още с появата си като политическа сила ГЕРБ ясно дефинира своята нетърпимост към Тройната коалиция и категорично заяви, че управление с БСП и ДПС е невъзможно.
Има още много, но Мира аналогиите НДСВ и ГЕРБ за неуместни. Има много и то важни разлики между двете. По-скоро допирните точки са със СДС от ранния му период. Тогава ако си спомняш в СДС също имаше много странни птици (някои направо червенеещи), нямаше много ясна визия за това какво точно ще се прави, освен категоричното желание за смяна на системата. Затова, без да изпадам в екзалтация смятам, че сега имаме по-добър шанс за правилен път на развитие.
Да видим и "конфигурациите". Единствените които трескаво се натискат на ГЕРБ са едва миналите бариерата РЗС. Янето с неговото радостно подскачане, започва да ме съмнява. Атака, които преди изборите заявиха, че са готови да седнат и да "разговарят" с всеки, включително с БСП си избраха ролята на техния антипод "балансьора"- ДПС. Застанаха чинно в центъра и са готови да стъпят където им отърва - в дясно или ляво. Дават си сметка, че са недолюбвани в Европа, а на ГЕРБ им предстои да възвърнат именно европейското доверие, така че шансовете им са... минимални.
Синята коалиция подходи според мен принципно. Подкрепя без условия за участие във властта едно дясноцентристко управление.
Факт е че на ББ му предстои интересен политически изпит. Но съвсем скоро ще разберем как ще се справи.
цитирай
47. darktales - еуфория?
06.07.2009 23:56
Кой ли интересно пък е в еуфория? Дали Дертлиев и Лучников не се въртят в гробовете?
Дали преди 20 години някой си представяше такова нещо - че остатъците от СДС ще се ослушват и треперят дали и кога ще ги покани и колко ще се съгласи да им даде един... уф, нямам нерви да изреждам... накратко, един като Бойко Борисов?
цитирай
48. miralyub - Боянов,
07.07.2009 08:06
Българската биография на Бойко е доста смехотворна. Да припомня- той тръгна от НДСВ и си е отроче на дядо цар. А пък оня ден посвети победата си на бития си от комунистите дядо!!! Когато работеше за Т.Живков- дали пак в името на бития си дядо го правеше????
Прегледах проекто кабинета им- нищо не ми хвана около, честно. Имена, които нищо не ми говорят, безлични хора, доста смущаващо. Имаме си и новия Милен Велчев- младокът, който идва от САЩ, за да управлява парите на държавата...
Пак ли " юпита", които идват и продават интересите на БГ на близки кръгове и фирми от чужбина?
Допирните точки със СК- да, ще седят в дясната страна на зала на в НС:))).
Въпреки всичко- няма да си кривя душата. Сложихме край на заверата БСП-ДПС.
А! И само да вметна- червеният гербер Божидар Димитров току-що говори при Бареков за изборите и не пропусна да захапе Синята коалиция и Костов!
цитирай
49. miralyub - darktales,
07.07.2009 08:12
остатъците от СДС не се ослушват, а според мен, се държат много достойно. осъзнават,че са ценни с опита си, но не се натрапват. при такава победа за ГЕРБ- отговорността не бива да им се изземва:))
п.с. всички партии на прехода в един момент стават малки- това е явление в цяла Европа.

цитирай
50. анонимен - Весо - Добрутро. Не ми излизат от главата тези...
07.07.2009 08:37
610 808 гласа за Доган. Това ми е тревогата, Мира.
С 144 000 в повече от 2005-та,
с 270 000 в повече от 2001-ва.
Изборите отминаха, еуфорията - също. Аз си мисля с ужас за следващите. И разбира се, че има аналогия между партиите-месии, чиято циклична поява вече става очевидна традиция. Нали не сте забравили и БББлока на Петрушев. Не е далечно времето, след 6-7 години ще си имаме нова партийна "месия".
Сега за ББ и така наречения "десен" ГЕРБ. С колкото герберчета обсъждах в реала, нито един не можа да ми даде аргумент и да ме убеди за дясното им. В какво се състои. В това ли, да заявиш, че ще въведеш в училищата строевата подготовка. Или да плюеш срещу народа си.
Ще си приказваме за дясна политика на Бойко едва когато се убедим всички, че му е дясна политиката. И външната и вътрешната.
А си мисля за ужасния сценарий на следващите избори. Народът е отвратен, като винаги досега от безумното управление на ГЕРБ. Следва поредния наказателен вот. ДПС става първа политическа сила, на второ място - БСП. Не забравяйте тези 610 хил. гласа, ей.
цитирай
51. miralyub - Здрасти, Весо! Сценарият ти за ...
07.07.2009 08:44
Здрасти, Весо!
Сценарият ти за следващия вот е много, много реалистичен. И кошмарен. Ако в тези 4 години не се направи нещо, за да се тушира това- загинали сме.
Гледам ТВ и категорично трябва да ти кажа- ББ трябва да забрани на Божидар Димитров да говори от името на ГЕРБ. Тоя си говори като див комунист. Абе, що на всеки 3 изречения все с Костов се заяжда и го вини за всичко, нали професорчето е част от дясна партия вече??? Ей, тва не мога да разбера. Иначе адски изкуствено и мазно славослави ББ. Отврат!
Хубав и слънчев ден!
цитирай
52. анонимен - Весо - Тенкс, Мира. Ми да, той си е див, че и комунист.
07.07.2009 09:13
Сега разбрах, че отпада поне вероятността да ни стане културен министър. Щото бил мажоритар. Ако стане министър, герб губи едно деп.място. Гот ми стана. То не че другия, оня, побойника, дето би полицая пред кметството в софито е цвете. Много ми е противен.
А знаеш ли кой става говорител на Бойко?
Дудукаааа. ;)) (смях в залата)
И на теб да ти е ведър и усмихнат деня!
цитирай
53. анонимен - предлагам по силна викторина:
07.07.2009 09:16
да въведем нова награда за приза "Най голямата политическа Патица от тутракан до брегово" видин също влиза в борбата за наградата

Първа награда - ....
и т.н.
цитирай
54. miralyub - Весо, кой става говорител? Ба...
07.07.2009 09:19
Весо, кой става говорител?
Барбареков ли?????
Леле, мале- кво ще прави битивито без своя ранобуден наперен петел:))))
цитирай
55. miralyub - анонимен, Видин може и да спечели ...
07.07.2009 09:21
анонимен,
Видин може и да спечели убедително, ако ме питаш мен:))))))
цитирай
56. djgator - мира
07.07.2009 09:22
Казвам ти това, разчитайки на твоята мъдрост, приеми го без емоции. Дали ГЕРБ са толкова идеални, колкото ни се иска - не е важно, пред България има само 2 алтернативи- или се коалират двете десни формации и изчистват страната от престъпниците или - обявяваме национален фалит, последван от гражданска война, след което някой ще дойде и ще ни купи- анблок...
Моля те, бъди разумна, не бързай да критикуваш преди да са имали времето да свършат нещо полезно! Дори от нас с теб, зависи това, да не насаждаме недоверие или предварителен разкол между ГЕРБ и СДС.. Помисли и приеми моя съвет.
цитирай
57. miralyub - djgator,
07.07.2009 09:28
Критиките са необходими, за да не се самозабравят и да не се отметнат от това, което са обещали.
Ако не им търсим сметка, ако не ги гледаме под лупа отсега, ако не изискваме - ще им изпуснем края, както се е случвало друг път. Властта води до самозабрава и променя хората.
А в моя блог управляващите винаги са гледани под лупа.
Истинското гражданско общество не е явление, чиято проява е само до урите, а задължително и след това.

цитирай
58. djgator - мира
07.07.2009 09:38
Подходът ти е правилен. Но за да бъдем обективни докрай, трябва да им дадем дори елементарния шанс да направят и 1 крачка. Иначе става като притчата за стомната:
Един баща пращал дъщеря си да налее вода от селската чешма, понеже стомната била нова, той и плеснал един шамар преди тя да тръгне! Майката се възмутила- ама защо я биеш- нищо не е направила?? Бащата казал- тя ако я счупи, после и да я бия- полза няма!.. Та и ти така :)
цитирай
59. miralyub - Не мога да си затварям очите - в това ...
07.07.2009 09:40
Не мога да си затварям очите - в това ми е проблемът:))))
цитирай
60. djgator - мира
07.07.2009 09:50
Проблема на повечето Българи ( и то разбираем) е че са тъпкани години наред, в момента всички бързат- да станат Европейци, ако може още утре...
Е, НЕ МОЖЕ за съжаление, но едно искам да е ясно, тази държава може да се подобри, само за няколко месеца, единствено при условие, че се напълнят затворите- дано си ме разбрала..
цитирай
61. miralyub - това всички очакваме да се случи. . . ...
07.07.2009 09:59
това всички очакваме да се случи...
да споделя само, че и хазната е важно да се управлява добре и да се напълни, защото е яко на червено:))))
наследство, "от сърце"- кво да го прайш:)))
цитирай
62. krotalka - Мира извини ме,
07.07.2009 10:19
ще отклоня малко темата, но ето един чудесен анализ за изборната система и влиянието на гласовете от чужбина:

http://www.monitor.bg/article?id=205047
цитирай
63. анонимен - Весо - djgator, Бойко не е заявявал, че ще изчисти
07.07.2009 10:25
страната от престъпниците.
И какво значи да изчисти страната от престъпниците?
Да вкара Доган в затвора ли? Или Ковачки. Или шофьора на рейса-убиец или пенсионера Антон, когото съдът е осъдил да плати на Топлофикация Бс, респективно на Ковачки 3500 лева, пък той няма нищо, горкия.
Айде на бас, че в близките дни ще има поне една тайна среща. ББ или ЦвЦв ще дават съвети на босовете от така наречения подземен свят.
Който разбрал от съветите - разбрал, който не разбрал - бой.
Колкото до гражданската война, един може да я подпали и всички знаем кой. Важното е Генералът да го изпревари и да му смаже главата.
За доброто на България!
цитирай
64. miralyub - Кроти, Монитор е вестникът на ДПС. ...
07.07.2009 10:26
Кроти, Монитор е вестникът на ДПС.
Логично е да пускат такъв материал- с който да пропагандират, че ДПС при всички случаи са с относително еднакъв и застопорен брой депутати, т.е. че са стабилна етническа партия, за да разсейват нападките, че за прокараната от тях външна намеса.
Иначе, да- интересна математика на вота е това.
А Мишо Константинов ми е любимец.
цитирай
65. ka4ak - Eто и от мен един чудесен анализ,
07.07.2009 10:42
но това както и да го смяташ,аз не мога да го определя по друг начин!!!
В секциите в Турция гласоподавателите са дали 63 гласа за РЗС, 301 - за ГЕРБ, 88 238 - за ДПС, за "Атака" са гласували 151, за Коалиция за България - 189 души, а за Синята коалиция - 77 гласа. В секциите в Турция има подадени гласове за всяка от партиите, които участваха в изборите, уточни Троянов.
Освен като етнически вот!
цитирай
66. miralyub - Троянов и той се дирижира от ДПС! Кви ...
07.07.2009 10:47
Троянов и той се дирижира от ДПС! Кви ги дрънка -имало за всички партии!!! При това съотношение е ясно- гласовете от Турция, отишли извън ДПС- са на българите, отишли на почивка по плажовете:))))
цитирай
67. анонимен - към 65
07.07.2009 10:48
Има подадени гласове за всяка партия, че иначе щеше да е като едно време съвсем - 99.99 % за ОФ....
цитирай
68. ka4ak - и това също!Макар че в Кърджали,Вежди Рашидов независимо от етноса,се показа като български гражданин!
07.07.2009 10:52
От 31 мажоритарни избирателни района 26 са за ГЕРБ и 5 за ДПС (Разград, Кърджали, Силистра, Търговище и Шумен).
цитирай
69. jblog - Оптимист
07.07.2009 11:03
Нека и аз да споделя оптимизма си. Съгласен съм с djgator. Според мен ГЕРБ+СК е напълно реален и работещ вариант. Симбиоза между влиянието на ББ и разума на сините. Нека им дадем шанс! Стискам палци!
цитирай
70. ka4ak - та да не се чудиш,защо искам конституционните съдии да бъдат изправени до стената и да се постъпи като с национални предатели!
07.07.2009 11:05
Чл. 29.
(1) Никой не може да бъде подлаган на мъчение, на жестоко, безчовечно или
унижаващо отношение, както и на насилствена асимилация.

(4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.
цитирай
71. flyco - ...
07.07.2009 11:51
Мира, рано е за тези думи. Прочетох само първото изречение и спрях. България си е същата докато не се образува ново правителство.
Върху Бойко Борисов в момента се оказва огромен натиск от всякакви посоки, вътрешнопартийни, президентство, бивши управляващи, евентуални коалиционни партньори и международни дори. Не е изключено нищо в българския политически живот. Картите са раздадени, а в момента се разиграват ръцете. Това ще продължи до края на седмицата. За съжаление радостта в Синята коалиция може да доведе до необосновани претенции и това да развали най-доброто евентуално решение. Вчера Костов заяви, че няма да има никакви лични претенции. Това е движение в правилната посока, но може да бъде изтълкувано и като отказ от носене на отговорност относно бъдещото правителство. Като си спомня за неприязънта между ББ и ИК в миналото не изключвам коалиция между ГЕРБ и АТАКА, въпреки че тя днес изглежда невероятна.
цитирай
72. miralyub - Флай, Станиш няма как да се върне, но ...
07.07.2009 12:01
Флай, Станиш няма как да се върне, но сме длъжни да бием камбаната, че не искаме подмяна на вота, нито пък некадърници...
Атака имат ли опита и познанията за извървят пътя през една криза?
И кои са вещите лица там- освен лумпени и хора, замесвани в нелепи скандали?
цитирай
73. flyco - Re: 72.
07.07.2009 12:05
Права си за камбаната. Моите опасения са относно коалиция с АТАКА. Единственото и оправдание ще бъде математическо.
цитирай
74. анонимен - Весо - Мира, знаеш ли кой го е бил казал това?
07.07.2009 13:02
Въпрос за... ;)) една бира:
“Този, който няма пари, няма и глас, няма и шанс. Може ли някой, който няма пари, да взима решения?”

А. <Меди Доган> B. <Жорж Петрушев>
C. <Т.Живков > D. <Първанов >

А ако извадим от контекста въпроса за субекта... и тънънъ и тънънъ... оле мале.




цитирай
75. mamkamu - +
07.07.2009 13:05
Аз това с Божидар, като го гледах, умрях от смях! Ама май въпроса беше за Иван Костов. Може и да бъркам.
цитирай
76. miralyub - Весо, приготви бирата:))) Тато ...
07.07.2009 13:11
Весо, приготви бирата:)))
Тато е.
цитирай
77. miralyub - mamkamu,
07.07.2009 13:13
ама и сутринта професорът само срещу Костов говори- как да не ти иде да му строшиш главата тъпа.
има моменти- когато задължително се мълчи!
цитирай
78. flyco - Re: 74.
07.07.2009 13:22
Христо Стоичков
цитирай
79. miraclio - Споделям
07.07.2009 14:18
Споделям тревогите на Мира!Имам още по-големи, имам и аргументи в подкрепа, но да се надяваме, че ако Господ Бог ни е приготвил нови изпитания, те да са по-леки...Колкото до Костов - той с математическа точност ще разчете как да действа с Бойко!Слушайте и гледайте, четете скритите послания.
цитирай
80. miralyub - gogobosssa,
07.07.2009 14:19
Комунистка?!?! Хахаха!
Много тежко обвинение- заболя те, значи, че ви разкрихме червените нишки в партията ГЕРБ?
Няма оставяне-, Гого, досега все ги оставяхме и ни подменяха най-нагло.
цитирай
81. miralyub - miraclio ,
07.07.2009 14:22
и аз разчитам на мъдростта и обиграността на Костов.
цитирай
82. анонимен - За кой Бареков става въпрос? За този ...
07.07.2009 14:45
За кой Бареков става въпрос? За този ли който се кълчеше като DJ и пееше "Радка пиратка" в зората на т.нар. демокрация:)))) Супер ниво за говорител на ГЕРБ, няма що! Та като говорим за ниво на антуража на ББ не мога да подмина с мълчание и ЦЦ. Имам личен опит (не сексуален!) с почтеността на въпросния г-н при работата му в СО. Ако толкова почтени са и останалите му верни сътрудници на ББ, май няма да се поместим и с крачка напред. А на ИК нека дадем възможността да доизгради обръча от кръгове, пък и някоя и друга фондацийка на жена си да направи. Не знам дали не трябва да си припомним за кой ли път, че нов бардак със стари ....не се прави. А дали ще се допуснат нови ?
цитирай
83. анонимен - мое лично мнение, но според мен е ...
07.07.2009 14:50
мое лично мнение, но според мен е по-добре ако може да има самостоятелно управление - като направиш коалиции с друга партия - дори идеите да са сходни - става каша надявам се да греша и със Сините да се получи добре!
цитирай
84. miralyub - анонимен 83, оставам с впечатление, ...
07.07.2009 14:50

оставам с впечатление, че ти е леко мъчно за Гей, Царя и Доги?
цитирай
85. borsi - Аз виждам надежда в това което каза ...
07.07.2009 14:54
Аз виждам надежда в това което каза още вчера - "Една от първите задачи е да се поиска от МВР и ДАНС да арестуват поне 500 човека свързани с изборния туризъм и фалшификаците по време на изборите."

Гнидите трябва да се мачкат, иначе пръскат зараза навсякъде - А който държи МВР и МФ държи всичко - При добро желание, а нека видя съдия който ще се запъне да осъди някой боклук на пандиз, при условие, че МВР и МФ могат да разтакаят майката на него, на цялата му рода и всичките му приятели, по линия на връзки с престъпни елементи, или начин на живот неотговарящ на приходите му. Всъщност, слабостите на които се отдадоха някой служители, могат да се ползват за да се смачкат други служители на мафията.
Както българите (днес сутринта всеки втори обаждал се по сутрешните блокове искаше затвор за боклуците) така и от ЕС ще приветстват подобни жестове.
Ако Б.Б вкарва всеки месец по 500 човека в пандиза, то ще управлява поне 20 години. Промяна в конституцията е едно от първите неща които следва да се направят, а Гоце е твърде набъркан вече в далаверите за да си позволи да се бърка или спира този процес и ако президентът си позволи да забавя приемането на закони не би било проблем МВР да се погрижи да му лъсне задника и да го направи за посмешище пред цяла Европа.

Всичко е въпрос на желание, иска ли Б.Б да яхне свинете и да ги дресира с камшика, или ще се остави да го заровят в кочината, както правят от 20 години.

Едно от първите неща които ще опитат старите е да го превземат и разцепят от вътре.
За това и ако е умен, ще ги удари първи, още първите дни, преди те да са ударили него:

1. Ще спечели още обществено одобрение.
2. Ще всели страх в мафията управляваща досега, а по-лабилните и членове ще напуснат потъващия кораб за да си спасят кожите.

От това какво ще направи следващите 2-3 месеца, ще се види умен ли е и има ли инстинкт за самосъхранение и желание да държи властта или не.

Относно икономиката и издънения бюджет и на това има лек:

Ако новото правителство извърши една експроприация, на богатствата на кликата управлявала страната последните години и връзките около тях, няма да им е проблем да приберат поне 10-15 милиарда Евро и да напълнят бюджета, пък да си сложат и нещо в джоба покрай това.
Въпроса е обаче ще им стиска ли да заколят свинята за Коледа и да и източат мастта, или не. Само Доган има поне 3-4 милиарда, въпроса е иска ли някой да го издои или не?! Не съм голям оптимист, че ще променят нещо или ще посегнат на някой, но ако новите не пуснат кръчица на някой от бившите ще загубят на следващите избори, така както БСП, Царя и Костов преди това, загубиха.
Първанов е лесен - Така се е осрал от всякъде, че или ще кротuва или точно за 3 дни могат да го направят за посмешище на цяла Европа!

Хората са се отказали да вярват в нещо, но искат поне бесилки!
Отмъщение и жерти пред очите им хвърлени на лъвовете!
Който им ги даде, ще управлява като цар поне следващите 20 години. Въпроса е стиска ли му на Бойко или не. Ще поживеем, ще видим.

Който не действа радикално, ще духа супата след 4 години на другите избори.
цитирай
86. miralyub - Борси, Ще те провокирам. Тук опи...
07.07.2009 14:56
Борси,
Ще те провокирам.
Тук опираме до следния въпрос- ще тръгне ли една мутра срещу мутризацията????
цитирай
87. анонимен - След 20 години
07.07.2009 15:00
какво да им премахне? Изпраха си парите, превъртяха си властта от политическа в икономическа и обратно, отгледаха си мафия. Сега ще чуем, че трябва да гледаме напред и да не ровим в миналото - и толкова.
цитирай
88. miralyub - parasol ,
07.07.2009 15:04
обикновено това е сценарият.
а и БСП никога не са крили, че държат ББ в ръцете си.
цитирай
89. kalchomaniq - бая съм син.....
07.07.2009 15:07
да кажа направо тъмно син :)))) много ме плашат всякакви формации в границите на БГ с такива високопарни родолюбиви наименования: герб, коалиция за родината, български национален съюз и всякакви подобни, за мен лично на 100% това са си някакви ком и соц креатури, надявам се герб и бб малко да са се промеили покрай членството си в ЕНП и да не всичко само на книга. но лошото за мен лично е : бг избирателя не се е променил с почти нищо от 1997.... тогава ни избра народа понеже очаваше за месеци да стан чудеса/ОДС/ и ние наистина свършихме доста работа/Костов основната със всичките си минуси и плюсове/, сими абсолютно същата работа, само дето той си обеща едни еди си колко дни.... след това имаше наистина икономически растеж / според мен нямащ почти нищо общо с управлението на ндсв/ и в следващия момент в който пак се появиха сериозно комунистите и кризата народа пак тръгна да гласува на юруш...аз поне не виждам грам треза мисъл в главите на гласоподавателя.
а смятам в ДСБ специално трябва да се правят сериозни ПРОМЕНИ-резулатата ни е ТРАГИЧЕН.
цитирай
90. borsi - Ами да. Защо не?! Иначе нямаше ...
07.07.2009 15:08
Ами да. Защо не?!

Иначе нямаше да има мутренски войни и убити.
Ако мутрата иска ред, децата му да могат да ходят спокойно по улиците, ще иска да се бори с тия които създават хаос.
Още повече другата мутра, дори не е мутра, а някакъв пор изпълзял кой знае от къде и взел да се мутрее?!!
Лично за себе си, много по лесно бих правил бизнес с ТИМ примерно (ако имах бизнес тях), вместо с Румен Петков.
За едните поне ще знам, че ще си спазят уговорката и ако пия с някой от тях после, няма после да ме излагат и да пикаят в шадраваните, за разлика от простака изпълзял от село и решил, че е хванал Моисей за шалтера понеже се видял с някой лев и малко власт ;)

Та и между мутра и мутра има разлика от земята до небето.
По-добре бивша мутра станала бизнесмен, вместо бивш партиец станала мутра :)))

ПС: И малко "основание за местна гордост и патриотизъм" ;) - Мутра е Варненска дума която доби развитие към вас след 2000 година. Тук на мутрите се казваше мутра, още при рехавия ъндърграунд от преди 1989 година :))))
цитирай
91. aman - И защо такава ограниченост и дог...
07.07.2009 15:09
И защо такава ограниченост и догматичност на кръгозора. Млад човек....
1. За автентичния десен избирател няма никакъв повод за еуфория. От гледна точка на автентичното дясно тези избори са тежък провал. Ако приемем, че Синята коалиция трябваше да възроди надеждите на този избирател и да го мотивира да гласува - това не се случи!!! Да се радва автентичния десен избирател и да е в еуфория от победата на ГЕРБ е меко казано неуместно. ГЕРБ нито са показали десен профил, нито по някакъв начин са демонстрирали, че представляват автентичния десен избирател. И ако това не се случи скоро - той отново ще остане без представителство.
2. За размяната на неуместни закачки по пресконференции - нито е първи път нито втори, като "автентичен десен" най-малкото би следвало да си спомняш за изцепкине на преснообрания Бъки след спечелените "кървави битки" от него. Истината трябва да се уважава - и Цветанов и Борисов многократно благодариха на избирателите в най-различни форми и формати!!!
3. Ако уважи волята на избирятеля, който гласува за него и желанието му да поеме отговорността за управлението на страната би следвало да не се коалириа с никой и да излъчи еднопартиен кабинет. Ако имат малко акъл СК трябва да го подкрепи в парламента и да следи за спазването на програмата му!!! 15 Депутати на СК и 10 на РЗС са твърде непредставителна изватка, за да имат каквито и да е претенции за коалиране и министерски места!!!
4. Българският народ не се е "избавял" от управлението на БСП и ДПС, най-малкото 1 300 000 гласуваха за него, а това хич не е малко. Още повече, че лексика от този вид е с давност ранните 90 г. Нормалната политическа система (към която се завърнахме) - Лява партия, центристка партия, Дясна партия, Крайно дясно крило, националистка и популистка партия, предполага движение от ляво на дясно и в обратна посока. Дали след 4, 8 или по-малко години, БСП отново ще е в управлението и в това няма нищо ненормално и лошо!!!
5. Прав е този, който пише за разликата в генезиса на НДСВ и ГЕРБ. Не може да се прави паралел и да се предполага сходна съдба. Още повече, че сравнението между ББ и СС като лидери е изцяло в полза на първия що се отнася до родните условия. Да не говорим, че той е достатъчно млад и енергичен, за да може да му се предвиди далеч по-дълъг живот. Въпросът с непознатите в политика в България си стои при всеки избор от 91 г. насам. Единствено при БСП е ясно кого избираш.
6. Що се отнася до отбора на добрите... Нито е отбор нито са добри и това е най-жалкото в цялата история. А дали от този засега неуспешен проект СК може да се пръкне нещо читаво - предстои да видим. Но имам силните подозрения, че "Със стари курви нов бардак трудно ще стане". Но все пак имат пълната възможност - оцеляха, влязоха в парламента, така че ще видим как ще оползотворят шанса си.

Успех на новото правителство, защото България и всички български граждани имат нужда от това!!!
цитирай
92. borsi - Re: 88. parasol
07.07.2009 15:16

"Сега ще чуем, че трябва да гледаме напред и да не ровим в миналото - и толкова."

Ами нека кажат - След 4 години тогава, ще си идат безславно като предните.

Хората искат публични екзекуци - Който не им ги даде ще стане история.

Аз и не виждам къде е проблема да смачка АКО ИСКА който и да е изнудвач с властта на МВР и тази на МФ ...

цитирай
93. miralyub - АМАН, Да, да и ние това казваме. Успех на ...
07.07.2009 15:17
Да, да и ние това казваме.Успех на мандатоносителя!:))
И Бог да пази България и яка ни гърбина, ако той се окаже поредният проект на БСП:))))))
П. С. Пишете цели чаршафи и е трудно да ви четат. Давайте по-кратко, че и поработваме:))), което обяснява, че не мога да отговарям на всички, но все таки дискусията и позициите са интересни:)
цитирай
94. анонимен - Весо - Ейй, Мира, удари бингото. Бирите ги имаш. ;))
07.07.2009 15:27
Ще черпя, ъф коуз. Като дойдете на морето. Само не и в Равда, щото снощи там нямаше Загоркаааа!!! Ега си селото.
Към Борси: Много си верен и точен. Така трябва да бъде.
И сега не се впрягай, малко на майтап: Ако съм на мястото на Бойко ще вкарвам по 1000 всеки месец и така ще си осигуря, хмм... чакай да сметна... да, ще имам 40 години управление. Повече от Тато. ;))
Впрочем някой знае ли колко процента е спечелила в неделя организацията на свободните зидари, масоните колко места взимат в парламента.
За Тагарински е ясно: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/06/30/746269_masonskata_loja_izbra_novo_rukovodstvo/?ref=rss
Той 19 години си депутатства. Че и министерства.
цитирай
95. corpsebride - никой не иска да се върнат предните ...
07.07.2009 15:34
никой не иска да се върнат предните трима - точно заради лошия опит който се видя когато се прави така коалиция и колаборация - се вижда как става една каша - аз също подкрепям сините макар че и моя избор падна върху Бойко - радвам се че и той победи - но ако мислиш че той е проект на БСП защо си сигурна че трябва да се комбинира със сините?
цитирай
96. miralyub - corpsebride,
07.07.2009 15:48
защото дясното в ГЕРБ трябва да надделее. инак червените ще си ги превземат отвътре.
цитирай
97. aman - И да надделее и да не надделее в на...
07.07.2009 16:08
И да надделее и да не надделее в настоящия момент ГЕРБ може да изпълнява само дясна програма и дано да е по-дясно от тази на предното правителство (между другото до сега най-дясната в историята на прехода). Не е проблем това, то е аксиома и няма как да избягат от него. Въпросът е как и дали ще се оттърват от корупционни практики, шуробаджанащина и злоупотреби и ще могат ли да върнат доверието в институциите в България и на България в ЕС. А това не е нито дясно нито ляво...
цитирай
98. анонимен - За да не пише чаршафи, Батето цитира! :)))
07.07.2009 17:46
miralyub написа:
защото дясното в ГЕРБ трябва да надделее. инак червените ще си ги превземат отвътре.


Квото се получи със СДС на Вуйчо! Хах!...Те там си беха вътре...И уекичко му разказаха игричката - примери ного, най-важният:Сивия кардинал! :) Виж са гелосания продажник Йордан Цонев - яростен защитник на Сокола!

Аз предлагам: понеже Мира нема да миряса да плюе ББ - даваме мандата на Яни, той ше ни...оправи! :)))

Между впрочем: поздрав за aman - логични и точни думи, благодаря! :)

Мира...спокойна вечер! :)
цитирай
99. miralyub - Бате, как да мирясам, бе - като гл...
07.07.2009 17:52
Бате, как да мирясам, бе - като гледам Божо Димитров как плюе Костов- а искат в коалиция да влизат...
И Мирето винаги се съмнява- да знайш...само чакам първия ви отлюспен, хахаха, голем майтап ше падне. Тогава ше те скъсам:))))))
Спокийна вечер!
П.с. Мене Яне ми не требе хич- да си го държат комунягите:))
цитирай
100. mapplethorpecala - тъжно е катосе види толкова поли...
07.07.2009 18:20
тъжно е катосе види толкова политически слепи хора,които пък ,чак и се опитват да тазказват какво са видяли със недоразвитите си сетива.

ИМА НЕЩО,което е ясно на всички


БСП заради отношението си с царя и с ДПС беше напусната от бившия
МИЛИТАРИ АПАРАТИУС
от всички онези хрантутници на държавата тайни и явни ченгета.
БСП вкара България в Евросъюза, и самата себе си.

така тя направи стратегическо пречистване/

ОТЪРВА СЕ ОТ от нечистата,несветската,негражданската си същност.

и къде отидоха тези хора..

в атака ///една малка част...понеже видяха,че атака няма да събере силите за управление вече трети избори това не става.
и отидоха при българския путин.

всички до един.

роден съм в централна част на град,но сега поради семейни размествания живея в софийски краен квартал..младост.
в блока са само военни,бивши военни..военна полиция,и агенти на полицията.в съседните блокове е същото.

всички ,целите семейства бяха за герб.

което е прекрасно за БСП.
сега тя няма да се чувства натоверана с тези хора,
знаете онова кофти положение,когато държиш до себе си стара лююбовница.хем те подяжда,хем не предприемаш никакви стъпки за да се сдобиеш с нова.
примери много.
но така да се каже,всички тези близо половин милион бившиешалона на режима ,ешалона на автоританото съдържание на комунизма в източна европа сеа днес вече в герб.
найпосле бсп може да буде една модерна европейска левица.

и напрактика имаме следната формула

БСП - (герб + атака ) = сдс (от 1990 / 97)

което веднага дава отговор

СДС + герб (+ атака) = БСП (1990 /96 )

ако иван костов завие към борисов ,никога повече той няма да има моралното право да критикува путин.

доколкото следя нещата в Д С Б

и ако там надделят морално запазените хора

както се говори - няма да има подкрепа с министри.

от друга страна.
костов е наясно,че в провинцията сдс и дсб са пред изчезване.

много е интересно..ще измени ли на партийното съдържание..ще допусне ли троянския кон герб

ако го направи,какво му гарантира,че няма пак да тези партии да изчезнат.

няма никаква победа на десните сили.
за съжеление.
цитирай
101. анонимен - Ич даже!
07.07.2009 18:32
miralyub написа:

оставам с впечатление, че ти е леко мъчно за Гей, Царя и Доги?

Хич даже не ми е мъчно! Кой каквото си е дробил, да си го сърба, ама май утайката все още дълго ще я сърбаме ние, за тях ще е каймака. Единствено се опасявам, че ще паднем от трън на глог, като гледам качествата на някои гербовци (а какво още не съм видял, страх ме е и да си го помисля). Не помня кой беше авторът на мисълта "Кадрите решават всичко!"(може да не го цитирам точно, но този беще смисълът). Пожывем, увидим!, беше казал слепият.
цитирай
102. vmir - Не се поддавайте на провокациите на проф. Божидар Димитров,
07.07.2009 18:57
но не го и подценявайте, защото той винаги е стоял в основата на интригите срещу лидерите на СДС.
Благоприятното сега е, че вече много хора разпознават програмната ченгесарска настървеност към преследването и удушаването на всичко свободно разцъфнало извън парниците на БКП, БСП и ДС. :)
цитирай
103. nakom - миралюб нам ква си ;-)
07.07.2009 20:01
Изобщо не съ нервен душко ;-), даже съм безобразно спокоен.Това странно спокойствие, което те обзема когато идиотите навън са в еуфория, целуват се, прегръщат се , викат ура, изгонихме кумунизите, българия ке цъфне, туркия ке падне, от чешмата ще тече узаки зорбас и прочие радости народни.Радвай се и ти, аз съм в опозиция от 1989 г. насам.Не съм видял свестен български политик който да е прокопсал.И съм взел нужните мерки навреме - когато тези които сега се радват се разреват, аз ще се смея.На глас.Смял съм се и преди, даце имам доказателства.Но голяма работа, живи да сме.
Така че пути, не се изживявай като врачка.Засега си квачка ;-).
Чета ти редовно бозичките, дете си още.Иди потърси истинската любов.Може да е зад ъгъла
А що опира до жертвите на режимите, съвсем спокойно мога да заявя - не се е намерил човека който да ми покаже истински, чист комунизъм.че да повярвам че е докарал и жертви.
цитирай
104. miralyub - Наком, аман от познавачи на днеш...
07.07.2009 20:29
Наком, аман от познавачи на днешното време...
Ако се съди от аватарчето ти- трябва да си видял комунизма по-малко и от мене...
Което обяснява защо така неистово се правиш на разбирач, ама само на "жертвите" на демокрацията...
А дали съм врачка- или квачка...просто не чети постовете ми- пиши при себе си... ако имаш какво,разбира се...

цитирай
105. анонимен - Новото изъпрзалване на народеца
07.07.2009 20:34
Хе,хе - БГ-мафията измисли поредната формула,с която да излъже народеца да повярва и отиде да гласува - "Не на Доганизацията!" - Смеех!...:))
Очевидно кратка е паметта българска,ама нейсе - това ни е съдбата!...
цитирай
106. chocobon87 - Хората са гласували за партии- ...
07.07.2009 22:31
miralyub написа:

Хората са гласували за партии- каквото в пропорционалната бюлетина, такова и в мажоритарната.

Да, стана нещо, като гласуване на сляпо, без мисъл.

цитирай
107. flyco - Хората са гласували за партии- ...
07.07.2009 23:49
chocobon87 написа:
miralyub написа:

Хората са гласували за партии- каквото в пропорционалната бюлетина, такова и в мажоритарната.

Да, стана нещо, като гласуване на сляпо, без мисъл.


Бе не е баш тъй, аз гласувах само пропорционално, въпреки че бях в България и имах възможност за "мажоритарен" вот. Интересно би било ако можеше да се провери какъв процент от гласувалите мажоритарно са го направили убедено и какъв понеже не са разбрали коя от двете бюлетини е за пропорционално и коя за мажоритарно гласуване та за по-сигурно са ги нахакали и двете...
цитирай
108. nakom - хи хи ;-)
08.07.2009 00:13
Добре миралюб, няма да ти цапам чистия нежен блог, с полъх от парфюм с моите "мръсни писания".Съдейки по аватара ми, ти си голяма шматка.Но си дете както отбелязах вече.
цитирай
109. анонимен - Весо - Мира, налице са първите резултати
08.07.2009 08:01
от промяната на статуквото.
Страхът ги гони вече яко.
"Доган е прехвърлил безвъзмездно един от дръндарските си имоти", този с двореца.
И една друга новина - Очакваните вчера консултации между ГЕРБ и сините не се състояха. Ще я има ли коалицията или не, да му се не види?
цитирай
110. miralyub - Флай,
08.07.2009 08:13
мажоритарният вот предполага избора на личности.
как тогава с точно този вот влязоха само непопулярни и никому непознати лица???
Ясно е как- просто хората са пускали на сигурно и двете бюлетинки за една и съща.
Поздравления за поста вчера, ама ти се покри и не можахме да дообсъдим идеята за парвителство на малцинството. Като се замисля това ще е доста" добър" капан за ГЕРБ :)))
цитирай
111. miralyub - Весо, Абе, за промяната се радваме, ...
08.07.2009 08:15
Весо,
Абе, за промяната се радваме, ама искаме и да държим правилния курс- затова така натискаме:))).
И що така не са преговаряли??? Кой навири нос?
Не съм чела нищо- защото нямам време...
слънчев ден!
цитирай
112. flyco - Re: 112.
08.07.2009 08:58
Не съм се покрил, просто не живея в мрежата. Идеята за правителство на малцинството не е нова и не е моя. Не мисля, че е капан за когото и да било. Не залагам на нея категорично, а само при условие, че не се състои очакваната от повечето българи коалиция между ГЕРБ и СК.
цитирай
113. анонимен - Весо - flyco, вчера ми беше мн горещо
08.07.2009 09:36
и съм пропуснал знаменития ти отговор. ;)))) 10х.
Ко прай туй момче ве?
Колкото до коалицията /правителство на герб и сини/ днес вече ми се струва, че няма да се състои.
Той още не станал премиер, хукнал днес да ходи в прокуратурата. Чакай, бе нали трябваше да водиш разговори със сините. Кога????
Не, няма да стане.
Мира, това го чух по хоризонт. Странното е, че тази сутрин е-новинарите не споменават тази новина.

цитирай
114. miralyub - хехехе, гледам и не вярвам на очите ...
08.07.2009 09:45
хехехе, гледам и не вярвам на очите си:)))))
по-точно чета имената в новия парламент. доста скучна маса. ще имаме гласуващи, но не и говорещи депутати -оратори...
направо съм прелюбопитна да видя първите дебати...
а за преговорите ГЕРБ-СК- четох Костов- щели да се състоят-ма какво ще излезе???
цитирай
115. vmir - И пак за непримиримия към СК проф. Божидар Димитров.
08.07.2009 10:36
Моите почитания към професора, че е откраднал "История Славяноболгарская" - напълно справедливо е тя да си е у нас, а не у хора, които нямат отношение към нея и могат да им я откраднат. Но нека професора не си въобразява, че той е единствения, който би откраднал светинята, защото той е бил натоварен с тази задача, а не някой друг. И ако подбудите му към миналото са били патриотични, нека повече не се опитва да се меси с театрална гнусливост в бъдещето, и да остави то спокойно да се състои, защото не изразява нищо ново, оригинално или негово, а известното до втръсване партийно високомерие към онези, които не са имали шанса да бъдат любимци на силните на деня.
цитирай
116. miralyub - vmir,
08.07.2009 10:42
Много ми е интересно за какво ще го използват ГЕРБ Божо Димитров в това НС, след като стана ясно- че от него министър няма да правят, тъй като оголвал един мажоритарен стол:)))))))).
Въпросът бие на почти риторичен:))
цитирай
117. анонимен - Весо - Този Божо е просто като "на свинче звънче"
08.07.2009 11:13
Ще изпъкне като свински мъде в кал. Герберче новичко ми се излюпило.
Сега ГЕРБ и със сините и с РЗС, че и с БСП ако направи кабинета, този все ще им е трън в задниците. Като един нов бацил.

цитирай
118. vmir - 118. miralyub, ще поживеем, ще видим.
08.07.2009 11:24
Той понякога има и нелоши хрумвания. След като той е вече вътре, да се надяваме, че може да му дойде и някое такова, че вече ми дойде до гуша от глупави дърления...
цитирай
119. darktales - остатъците от СДС не се ослушват, а ...
08.07.2009 13:46
miralyub написа:
остатъците от СДС не се ослушват, а според мен, се държат много достойно. осъзнават,че са ценни с опита си, но не се натрапват.
п.с. всички партии на прехода в един момент стават малки- това е явление в цяла Европа.



"Достойно" ли била думата? аз пък се чудех как да го нарека :))) Допреди една година - "Бойко е креатив на БСП", "мутра" и пр., а сега - "победихме заедно" - кого? - същото БСП. "Достойно", значи. Добре, нека да е "достойно".

Че не се натрапват, не се. Група от 15 депутати в парламент от 240 - ще е самоубийствено да се натрапва.

Партиите на прехода стават малки, да, с една малка забележка - когато преходът приключи. У нас дали е приключил? Вече стигнахме ли? "Там" ли сме вече? С милиционерско правителство?

цитирай
120. miralyub - ок, Вмир, ще видим. Весо, аз днес от ...
08.07.2009 17:15
ок, Вмир, ще видим.
Весо, аз днес от Яне се издразних- ама се вре- гледам опитва се да изземва функциите на ББ и да скача напористо и пръв с лозунги за антикорупцията- докога ли Генерала ще го търпи???:)))
darktales, партиите на прехода стават малки- да, а други как се родиха - така и умряха за 8 години, така че това, че Сините ги има все още- е нещо, все пак...
цитирай
121. aman - Що за глупост е това в 118 коментар. ...
08.07.2009 18:29
Що за глупост е това в 118 коментар. "професор" Божо ако стане министър няма да оголи нищо, освен задника си на още по-високо място. Четете закона - ако мажоритарен кандидат стане министър мястото му се заема от следващия в пропорционалната листа. Мечтайте си за частични избори... ама някъде в някоя друга държава (Англия или САЩ например). Ако очаква подкрепа от СК ББ не може да напарви "професора" министър щот е агент на ДС.

Чудя ти се на тази упоритост, с която говориш за неизвестните лица, които влезли в парламента. Ако те попитам за повече от 20 известни лица, които са били известни преди да влязат в съответния парламент от 1995 г. насам силно ще се затрудниш - нищо различно няма и при Виденов беше така и при Костов и при Царя и сега е така. Но това е и част от демокрацията - лошо нема. Ако всички 2 милиона активно население се врътнем веднъж през българското парламент ще станем държавата с най-висок стандарт в ЕС.....

Друго обаче ми направи впечатление като гледах избраните депутати.... Командира се е свил до най-твърдото си ядро - Весо, Ката и Агов.... Вярно е повод за надежди, оптимизъм в бъдещето и силна еуфория!!!
цитирай
122. miralyub - а поради що ГЕРБ се оправдават/...
08.07.2009 18:42
а поради що ГЕРБ се оправдават/това го четох с очите си/, че няма да го правят министър, защото им падат мажоритарите в парламента????
сигурно и те не четат закона, хахаха! или се срамуват вече от професорското присъствие:))
неизвестните лица, без опит, без грам понятие от управление и вземане на решения, ме плашат. трябва и теб да те плашат.
как виждаш младок на 25 без 1 ден трудов стаж , но в парламента, или рапърът с "Мада фака". колко години ги виждаш да се учат и обиграват на наш гръб. там се правят пазарлъци и политика, за вдигането на ръка и гласуването без мисъл и понятие за какво става дума- хвани някой и от улицата- пак ще я върши тази работа...
костов се е окопал, защото страда от предатели. ама кат огледам и предателите не прокопсаха. нито Абаджиев влиза, нито Каракачанов, дето си счупиха крачетата да тичкат покрай Яне...
цитирай
123. анонимен - за младите в политиката
08.07.2009 22:48
То и Филип Димитров,и Иван Костов,и Хубавото Наде бяха млади в политиката,ама захитряха и какво ли не направиха.
Въпросът е не дали е млад,а дали има нещо в главата.В последно време,по отношение на депутати,се забелязва тенденцията на съчетанието на младост и кухост,но така са по-манипулируеми.Що им е да мислят и умеят да говорят?!...Важното е да гласуват както им кажат вождовете.
цитирай
124. miralyub - даммм, точно за кухарите става д...
09.07.2009 09:11
даммм, точно за кухарите става дума...
че вчера гледах рапърчето... доста елементарно говорене и поведение...
цитирай
125. анонимен - Ами Нинчето - липсата на елемент...
09.07.2009 10:00
Ами Нинчето - липсата на елементарна овща култура не й попречи да изкара 2 мандата, че и министърка беше. Така, че нищо чудно Рапъра да е в културата. Такава ни е културата явно...
цитирай
126. анонимен - Ах,ами сега?
09.07.2009 11:05
Да,какво ли ще прави сега Нинчето Чилова,като няма да може да бъде нито министър,нито депутат?
Май връзките й с ДС от страна на майка й вече са на изчерпване.
Но,да не я мислим - все още става за бъзикни ханъм!
Наистина,Бум мада фака е най-подходящ за министър на културата или поне на образованието!
цитирай
127. aman - Ще стане съветник на един известен ...
09.07.2009 15:03
Ще стане съветник на един известен конституционен съдя, пък кой знае, може по-натам и тя самата да стане:)))))))))))
цитирай
128. miralyub - анонимен, и Нинчето, ами майор Д...
09.07.2009 20:22
анонимен, и Нинчето, ами майор Деянов с неговото "Збогом", хаххаа... Трябва да се следва тренда. Всеки следващ "културен министър"- все по-некултурен:)))))

aman,бях забравила за това лице - ГП. Верно ,че беше духовен наставник открай време, хахахах. Добре,че ми напомни, даже съм забравила, че се подвизава в Ксъд...
цитирай
129. demograph - Мира, много си млада и много си пр...
13.07.2009 04:55
Мира, много си млада и много си права.
Осмелявам се да ти посоча блога си.
Wiv kakwo mislq za koaliciqta s GERB.
www.demograph.blog.bg
цитирай
130. miralyub - Благодаря, Демограф! Веднага ще ...
13.07.2009 08:59
Благодаря, Демограф!
Веднага ще погледна!
цитирай
131. анонимен - Кампания "Античенге"
14.07.2009 17:26
Miralyub, форуци,
Трябва да се прави нещо реално, освен да се мисли правилно и да се псува цветисто.
Предлагам да захванем кампания "античенге" във всички форуми. Просто да кажем:
-Да. Вие може би сте работили за България в онова време. Но защо сега се навирате в политиката? Не ви искаме вече. "Призоваваме всички, които са посочени от Комисията по досиетата, като щатни и нещатни сътрудници на бившата ДС и другите репресивни служби на комунистическата власт, доброволно да се оттеглят от парламента, правителството и държавния апарат. Не създавайте проблеми на новото правителство. Не създавайте проблеми на себе си. Запазете достойнството си!Идете си сами!" И да следим какво правят. Персона по персона. Във всички партии. Нон стоп.
Докато не си отидат до един. Когато някой доброволно напусне, да го обявим за "Доброто ченге" и да го хвалим яко.
Доброволна лустрация. Иначе нямат край и те и нахалството им. Ти развий идеята по-натам.
Демограф.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: miralyub
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3324962
Постинги: 675
Коментари: 13663
Гласове: 20495
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031