Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2008 17:16 - Тройната коалиция щяла да оцелява и да ни оправи
Автор: miralyub Категория: Регионални   
Прочетен: 635 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 09.02.2008 22:45


      Голяма шега. Тройната коалиция е взела решение да ни оправи през  следващите 1,5 години от мандата й.  За целта  на проведения днес съвет на коалицията  са избистрени четири основни цели в програмата.
1. На първо място - повишаване на  доходите и качеството на живот; 
2. Подобряване на бизнес климата;
3. Образование и обучение;
4. Повишаване качеството на здравните услуги.
       А пък Йордан Цонев казал, че социологическите изследвания показват, че партиите от коалицията събират половината доверие на избирателите. /Дрън-дрън/.  И това показвало ясно, че правителството можело да се бори за втори мандат. “Ако реализираме това, върху което разсъждаваме сега през тези два дни, то смятаме, че ще съберем необходимите гласове при следващите избори”, е казал още  Цонев.
      Ей, шегаджия е този. Като как ще се случи неговата прогноза, не знам. Знам само, че  по места  хората на НДСВ и БСП, дори на ДПС   масово работят за  просперитета на генералската партия. Флиртът им с герберите по места  е направо очеваден, което  прави съществуването на Тройната коалиция почти формално и то само на национално ниво.
     Ще го докажа нагледно:
     При нас  НДСВ  успешно си управлява с БСП като част от Тройната коалиция- на областно ниво. Да, ама по време на  местния вот жълтите играха твърдо зад Генерала, в резултат на което си докараха съвместно управление и в общинската власт.
    Структурите на БСП  поради вътрешни търкания се разцепиха лошо. Изиграха  "немци в тила" на своите, като  с това  съществено  допринесоха за ударната победа на Генерала. То и иначе нямаше как да стане, червените логично подкрепиха "своите", защото  върхушката на местните гербаджии се състои от  бивши комунистически кадри. Сега ГЕРБ възнаграждава за добрата работа  хора и кадри на БСП, като ги устройва и внедрява масово в местните административни структури  и с това си  оформят  и утвърждават безгрижно управление в  комплект. Успоредно с това  обаче тече яка гонка на хората с  дясна политическа ориентация /това на вниманието на ЕНП, която прие членството на ГЕРБ, въпреки че очевидно мястото й е в ПЕС/.
      Самото ДПС, за сведение на незнаещия Цонев, също  подкрепи на местния вот  герберската партия, а  сега го дава неин  неотлъчен придатък в ОбС и с  това допълва перфектното мнозинство.
     Та предвид на едни предстоящи парламентарни избори, не ми е много ясно как ще се разтури тая перфектна местна задруга между  "палач"/ГЕРБ/ и "жертви" от коалицията, за да може да се изпълни "пророчеството " на Цонев и социологическите проучвания за втори мандат на тройката управляващи. 
    Дай Боже, на други места в страната картинката да не  е точно такава, но ме съмнява.
   Малко се отплеснах от темата за оправянето на нацията, ама то е ясно какво голямо  оправяне ще падне.




Гласувай:
0



1. eien - Че тя не е застрашена!
09.02.2008 17:57
Какво й е на нея...
цитирай
2. miralyub - Тройната коалиция отдавна съще...
09.02.2008 18:05
Тройната коалиция отдавна съществува проформа - само на национално ниво и би оцеляла само в парламента. По места, ако не се стегнат редиците спешно, ще има крах, защото хората им яко флиртуват с генералите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: miralyub
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3354246
Постинги: 675
Коментари: 13663
Гласове: 20495
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930