Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2017 20:37 - В годините на славна порнокрация
Автор: mt46 Категория: Регионални   
Прочетен: 3419 Коментари: 7 Гласове:
18

Последна промяна: 09.11.2017 20:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.

Проф. Петко Ганчев: Аз ви обвинявам, вас, разрушителите на нова България

01.11.2014, 12:43 Проф. Петко Ганчев 42538   България image    

/Поглед.инфо/ (Отворено писмо до представителите на ръководните структури на политическите партии и движения в годините на т.нар. “преход”)

В навечерието на 25 годишнината от “преврата” на 10 Ноември 1989 г., открил възможността за свободно демократично развитие на страната в семейството на европейските народи и в очакване на ново правителство, Аз- гражданинът на България, от името на десетки хиляди представители на интелигенцията, на хората на духовната култура – наука, образование, изкуства, медицина, на инженерния труд, които останаха чисти и неомърсени от разгърналата се вакханалия на новия див български капитализъм, с това “Открито писмо” обвинявам вас, представителите на т.нар. “български политически елит” на прехода, които в различни конфигурации и формати, с различни партийни етикети, сменяни безсъвестно според личните и корпоративни интереси, упражняваха властта и поотделно и вкупом със своите политически решения и действия доведоха България до най-ниското ниво от десетилетия в най-новата й история! Обвинявам и вашите слуги-публичните медии, както и разни дежурни социолози и политолози, които с малки изключения, обслужваха вашата антинационална политика в угода на нечии чужди интереси като манипулираха, зомбираха и оглупяваха народа ни и по този начин допринесоха за сриването на духовната му култура и отслабването на волята му да се бори..

Макар че повечето от вас ме добре знаят, а и в моя тритомен епос на епохата, в която живях- “Между миналото и бъдещето”( 2005-2007гг) съм показал това пределно откровено, тук ще допълня кратко:. Баща ми беше от крайно беден род и израстнах и живях в бедност, но в политическото ми досие вървеше с мен информацията, че дядо ми по майка е бил богат и след 9.9.1944 г.eобявен за “кулак”, и че вуйчо ми е бил царски офицер, знаменосец на славната 9-та Плевенска дивизия. Така макар че станах, благодарение на ума и на труда си, професор на 40 години, до лятото на 1989 г. не бях допускан до никакви ръководни длъжности в институтите на БАН, където работех. Но това ми помогна, независимо от изпитанията и изкушенията в оная епоха, да следвам принципите на свободата, дълга и социалната справедливост, и с чиста съвест да остана верен на убежденията си, които изграждах сам, изучавайки световната теоретична мисъл, политика и историческа практика. И се гордея с това...

И именно затова, аз Ви обвинявам! Няма да изброявам имената Ви, които хрониката на събитията за тези двадесет и пет години и будната памет на народа е съхранила.

1.Обвинявам ви, че още от първите дни вие залюляхте люлката на българската демокрация с нечистите ръце на разни агенти на ДС и на чужди служби, които тероризираха публичното пространство с призиви за разправа, докато в същото време се разпределяха огромни парични държавни средства и собственост на доверени лица. От тези среди се излюпиха множеството политически партии като субекти на един квазиплурализъм и фасадна демокрация. От висшите представители на бившата ДС и чуждите служби се сформира и “Тайният властови център”, чието дело са не само “тайните проекти” за парламентарните “победи” на различните политически сили през годините (1991, 1994, 1997, 2001, 2005, 2009, 2013/, но и всички извънредни събития, разтърсили страната: (пожарът на Партийния дом- август 1990 и нападението и пожарът на Народното събрание- 10.01.1997), чиито организатори и до днес са “неизвестни”. Идейната основа на този “Таен властови център” беше програмата “Ричард Ран- Доналд Ът”, подготвена със съучастието на “мастити” български икономисти и финансисти от “дясно” и от “ляво”, за бързо разрушаване структурите на държавния социализъм и налагане вместо на европейски капитализъм със социална държава и социално пазарно стопанство на неолиберален капитализъм от американски тип. Така с “мръсната вода” от тоталитарното корито беше изхвърлено и “детето”-онова, което беше безспорно социално постижение на държавния социализъм и от което се учеше и облагородяваше либералния капитализъм. Именно “Тайният властови център” , някои от чиито “играчи” са публично известни, успя да доведе политическата класа на прехода до най-ниската кота на падението с избора и възхода на мутренско-милиционерската клика наречена ГЕРБ. С властовото въздигане на тази клика с нейния вожд с тъмно минало се потвърдиха категорично трите главни характеристиките на политическата класа на прехода, които посочих още през 1992 г. в статия за “политическия елит” във в. “Нова зора” и отново показах в голяма статия през 2003 година в сп. “Международни отношения” – Невежество, Продажност и Алчност.

Именно “Тайният властови център”, който ви въздига и сменя в различни формати на върха на властовата пирамида на държавата ни е главата на “Октопода”, който погуби България, а всички други “почтени” милионери и бизнесмени, провъзгласени за “олигарси” и прошумели през годините мутри и бандити с екзотични имена - “трактори” и ”хамстери” са само пипала и върхът на пипалата на този “Октопод”, за което така “страстно” спорят отвреме-навреме представители на властта и опозицията, след като са пределно наясно с реалното състояние на нещата.

2.Още в началото, вместо да вървите към европейско решение на въпроса за миноритните групи в България като неразделна част от българската гражданска нация, вие побързахте да се върнете по-назад и узаконихте капсулирането на цели общности, удобен обект за манипулации чрез регистрирането, в нарушение на Конституцията на РБългария, на партии на етническа основа, толерирайки отделилите се впоследствие от тях проислямистки, неосманистки формации като “реформатори”.

3. В атмосферата на изнудване от “лидери” на тези изкуствено обособени общности за техните “права и свободи” вие ликвидирахте Строителните войски и различни други структури за професионалната подготовка на слабо образованата част от населението, което хвърли на “свободния пазар” хиляди млади хора от това население, негодни за нищо, освен за престъпления. Вие ги насила направихте “свободни” от задълженията им да се образоват, да работят, да бъдат нормални граждани на България, превръщайки ги в един от инструментите на разрушенията и терора над останалите граждани на страната ни.

4. Вместо да използвате създадените мощности и възможности за модерно земеделие в селското стопанство от предишната епоха, които бяха извели страната до нивото на Чехословакия и източната Германия (ГДР), изпреварвайки по производство на пшеница на глава от населението житницата на ЕС Дания и по производство на домати, грозде и вино такива страни като Франция и Италия, вие водени от примитивни представи за “свещената частна собственост”, ликвидирахте, вместо да трансформирате ТКЗС в свободни кооперации, както това направиха тези Чехия и Германия и обрекохте на бедност огромни селски маси и внос на плодове и зеленчуци от къде ли не. Тук не става дума и за огромните площи пустееща плодородна земя, върната в “реални граници” на техните собственици.

5. Водени от повърхностните си представи за стария капитализъм, почерпени от комунистическите учебници по политикономия, вместо да трансформирате централизираната командна система на управление на народното стопанство в система на свободните самоуправляващи се стопански субекти в пазарни условия, независимо от това дали те са държавни, общински, коооперативни или частни, вие тръгнахте към тотална приватизация на всяка цена, предлагайки на наши и чужди мошеници предприятия, обекти и мощности, които струваха милиарди на десетки пъти по-ниски цени, като например Авиокомпания “Балкан” за 160 х. дол.. и даже за 1 долар МК “Кремиковци”(!?), като впоследствие се налагаше да плащате стотици милиони на новите собственици. Вие не само продадохте работещи ефективно държавни компании, но продадохте на чужди държавни и частни компании и естествени монополи на българския пазар ( Електропреносните дружества) като осигурихте на тези чужди компании, възможността да печелят многократно повече за сметка на българските граждани. Но за сметка на това при тези “сделки” вашите комисионни от 10% до 40% и повече бяха гарантирани. Така от оценени през 1987 г. от Института за световна политика и икономика (Виена) индустриални мощности на България за 127 млрд. дол. по тогавашния курс, в хазната на държавата България при този разбойнически процес на приватизация влязоха по-малко от 10 млрд. Тук не трябва да се забравя и т.нар. “масова приватизация”, проведена без всякакава законова уредба и без всякакви клаузи за търсене на отговорност към т.нар.Приватизационни фондове, които натрупаха набързо богатства на своите собственици за сметка на оскъдните средства на повече от 3 мил. български граждани...

Някой някога ще покаже ли пътищата на този толериран от държавата, ръководена от вас, грабеж на собствеността ,създадена с потта и кръвта на няколко поколения българи и ще ви потърси ли отговорност ?..

6. Повлечени още от началото на 90-те г. на ХХ в. от вълната на неолиберализма и обвързани с ангажименти към Вашингтонския консенсус, който утвърждаваше универсалния маркетизъм, превръщайки всичко в пазар, в стока, вие се превърнахте в главните законодатели на неговия развращаващ и деградиращ обществото ни дух. Този дух, чиито производни са корупцията в публичнта сфера и масовата престъпност, души България. Емблематично е, че всички министри на финансите от началото на 90-те г. до днес, независимо дали се кичат с “леви”, “десни” или “центристки” партийни етикети неотклонно следват този курс на смазваща всяка динамика на обществото икономическа политика, без да погледнат по широкия свят, че даже и в условията на т.нар. международна финансова и икономическа криза някои икономики и общества са в подем, следвайки други принципи и други политики.

7. Аз ви обвинявам, че в резултат от вашата политика или съпричастност към нея вие допринесохте България да се окаже в непозната за последния половин век бедност и от средно развита страна, по-високо стояща от своите съседи Гърция, Румъния и Сърбия през 80-те г. на ХХ в. днес да е най-бедната страна-членка на ЕС. Тази вопиюща бедност, която смазва повече от половината население на страната е една от главните причини за най-високата смъртност в ЕС и най-ниската раждаемост, за високата миграция, за първенството в ЕС по инфаркти и инсулти, по самоубийства!?. Нещо да ви мъчат съвестите, че мнозина от вас устройхте богатствата си върху този вулкан от бедност и страдания?

8. Обвинявам редица от вас с ниска политическа и обща култура, които със своите “реформи” смазаха духовната култура на България. Нейната наука, образование, изкуства са в кома, все още дишащи благодарение на волята на истински посветилите се на тази духовна култура. И ако бедността и насилственото оскотяване на населението е престъпление срещу държавата и народа на България, то оглупяването, смазването на нейния дух, на нейната воля за борба е многократно по-тежко престъпление, защото оцеляла в петте века на варварско робство благодарение на това, че е била “държава на духа” България днес в условията на глобалната епоха, пред лицето на толкова много опасности и предизвикателства е изправена от следваната политика пред съдбоносния въпрос: “Да бъде или да не бъде?”.

9. В една епоха на глобални възможности, но и на глобални предизвикателства и опасности вие продължавате традицията на едностранните външнополитически и икономически отношения и зависимости на предишната комунистическа номенклатура. Вместо да разгърнете азимутите на българската външна политика и външноикономически връзки по всички направления в името на благоденствието и просперитета на народа ни вие верни на васалните си комплекси се влачите след претендентите за глобално господство над света, обричайки страната ни на изолация, терористични опасности и колониална зависимост.

10. Тръгнала от долините на Памир, преминала векове през Евразийската степ при Кавказ, съхранила ни при Дунав и Стара Планина (Балкана), възкръснала отново преди 136 г. и устремила се в общността на европейските народи, блгодарение на своите “Строители” хилядолетна България днес, вече двадесет и пет години е в ръцете на своите “Разрушители”, които не можаха да се издигнат до нивото на историческата необходимост и да отговорят на надеждите на народа български да укрепят нейната държавност в новата епоха и да я изведат като благоденстваща и просперираща страна.
/.../
http://pogled.info/bulgarski/prof-petko-ganchev-az-vi-obvinyavam-vas-razrushitelite-na-nova-balgariya.59443


В годините на славна порнокрация...

В годините на славна порнокрация
България забогатя, нали? -
С отрови разни, с болести, с простаци,
с измамници, с продажници добри...

Богати сме - на бедност, на омраза,
на смъртност, емигранти, нищета...
Напред сме - по престъпност безнаказана.
И все напред ни води глупостта...

Марин Тачков
9 ноември 2017 г.



Гласувай:
19



1. mt46 - ...
09.11.2017 20:52
Много малко са дебилите, които осъзнават или подозират, че са такива!...
М. Тачков
цитирай
2. kvg55 - mt46,
09.11.2017 22:00
Добре го е написал професор Петко Ганчев. Осъзнаването на дебилите трябва да започне отнякъде, четенето е един от пътищата.
цитирай
3. milady - 6 плюс...
09.11.2017 23:33
mt46 написа:
Много малко са дебилите, които осъзнават или подозират, че са такива!...
М. Тачков

цитирай
4. get - Добре го е написал професор Петко ...
11.11.2017 11:05
kvg55 написа:
Добре го е написал професор Петко Ганчев. Осъзнаването на дебилите трябва да започне отнякъде, четенето е един от пътищата.


- При "четящите" ВИНАГИ ВЪЗНИКВА много по-важният ПРОБЛЕМ >>ОСМИСЛЯНЕТО<< ... народа ни го е казал: Едно е да знаеш, второ да го можеш ... а трето и четвърто да направиш!

- За "професора" от БАН по философия(ха познайте, най-вече каква) злото НЕ е КОНКРЕТНО и не го нарича с "Името му" -Но?
- В предсмъртното си писмо(от 11 февруари 1991 година) поета-партизанин, "чавдареца", Веселин Андреев ПОИМЕННО ГИ НАЗОВА - което и аз споделям!

“Мои скъпи близки, близки единствени, мои далечни близки? Простете ми, че така насилствено, самоубийствено тръгвам към далечното, от което връщане няма. Но аз вече друг изход нямам. Депресии са ме връхлитали и по-рано, но не с такава разрушителна сила. Ако душата може да има рани, моята сега е една цяла рана. Целият аз съм само една болка. Лекари ми дадоха лекарства, а всеки ден болката става все по-страшна. Не ме осъждайте. Не казвайте, че проявявам слабост.
Трябват ми огромни сили, за да си тръгна от вас...Преди да изляза от живота, аз излизам от Българската социалистическа партия... Проклет да е Живков. И живковистите!”

- Тачков, ще имаш ли интелектуалната смелост(каквато при професора по философия ОПРЕДЕЛЕНО ЛИПСВА !) и гражданска доблест - да посочиш истинските виновници, за КАТАСТРОФАТА на "социалистическа" България?
- Инак става, като при оня пастор от нацистка Германия ... ?

"...
Als sie die Gewerkschafter holten, habe ich geschwiegen, ich war ja kein Gewerkschafter.
Als sie die Juden holten, habe ich nicht protestiert; ich war ja kein Jude.
Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte." ?
цитирай
5. mt46 - Здравей, Гет!
11.11.2017 12:24
4. get - Добре го е написал професор Петко ...
11:05
kvg55 написа:
Добре го е написал професор Петко Ганчев. Осъзнаването на дебилите трябва да започне отнякъде, четенето е един от пътищата.


- При "четящите" ВИНАГИ ВЪЗНИКВА много по-важният ПРОБЛЕМ >>ОСМИСЛЯНЕТО<< ... народа ни го е казал: Едно е да знаеш, второ да го можеш ... а трето и четвърто да направиш!



- Тачков, ще имаш ли интелектуалната смелост(каквато при професора по философия ОПРЕДЕЛЕНО ЛИПСВА !) и гражданска доблест - да посочиш истинските виновници, за КАТАСТРОФАТА на "социалистическа" България?

Виновници:
1. Външни - политическите върхушки на СССР, на САЩ...
2. Българската политическа върхушка - част от БКП, част от ДС, разни номенклатурчици, както и елитите на останалите политически партии, участвали в управлението и разграбването на България...
3. Голяма /или немалка/ част от българския народ, от интелигенцията...
цитирай
6. lilienschwager - Субективните мнения нямат НИКАКВО значение.
12.11.2017 21:17
Не напразно Фридрих Велики е казвал: "Когато една моя провинция е непокорна, аз изпращам професор да я управлява."

И тоя хахо е като много други професори- Вучков, Мермерски и пр. Дрънкат на едро, без да привеждат никакви факти и аргументи, защото просто не са запознати с фактите.

А баламурниците като Тачков ни предлагат щуротиите им като откровение Божие.
цитирай
7. gothic - Ето го ключа от бараката....
13.11.2017 09:33
mt46 написа:
4. get - Добре го е написал професор Петко ...
11:05
kvg55 написа:
Добре го е написал професор Петко Ганчев. Осъзнаването на дебилите трябва да започне отнякъде, четенето е един от пътищата.


- При "четящите" ВИНАГИ ВЪЗНИКВА много по-важният ПРОБЛЕМ >>ОСМИСЛЯНЕТО<< ... народа ни го е казал: Едно е да знаеш, второ да го можеш ... а трето и четвърто да направиш!



- Тачков, ще имаш ли интелектуалната смелост(каквато при професора по философия ОПРЕДЕЛЕНО ЛИПСВА !) и гражданска доблест - да посочиш истинските виновници, за КАТАСТРОФАТА на "социалистическа" България?

Виновници:
1. Външни - политическите върхушки на СССР, на САЩ...
2. Българската политическа върхушка - част от БКП, част от ДС, разни номенклатурчици, както и елитите на останалите политически партии, участвали в управлението и разграбването на България...
3. Голяма /или немалка/ част от българския народ, от интелигенцията...


Докато населението на територията не осъзнае, че причините за несретното му битие са подрреден в точно обратната последователност, нищо добро не го очаква.....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19156117
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148913
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031