Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2008 18:14 - Апокалипсис в действие
Автор: miralyub Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3926 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 05.07.2008 19:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
            Не че нямам очи да видя и хубавото, но само липсвах два дни и моите трайни любимци в града са ги надробили едни такиваааа... Въобще не ми оставят шанс за размисъл трябва или не трябва да се пише по въпроса. Истината е, че от вчера ги меркам за един гневен постинг, но днес дообяд видяното и чутото за „великите” им дела по време на едно кафе направо им надена примката на врата.
         Като първо, съм бясна заради задаващата се криза с боклука. Аз много държа да живея в чист и подреден град, а тези дни е обратното – затънали сме в отпадъци, които преливат от контейнерите и се разнасят навсякъде между сградите. Причината е ,че текат едни игри, свързани с определени икономически интереси и мераците на местната власт да вкара своите хора в бизнеса с боклука.
            Като второ, защото виждам и се възмущавам все повече от това, че на един висок пост можеш да поставиш, пардон- избереш, толкова неадекватно същество, което вече месеци наред се гъне в някакви уравленски напъни, от които нищо конкретно и полезно не произлиза. И го е подкарало на принципа- като нямаш собствена идея, що да не откраднеш от предшественика и да я представиш за своя. Така за последните 7 години вече си имаме втори бизнес-консултативен съвет. И ако задачата на първия бе доста глобална - да идентифицира проблемите пред местния бизнес и осъществява натиск и изисква непрекъснато облекчителни законодателни промени, то на практика клонингът, който съществува от няколко дни, ще изпълнява само и единствено съветнически функции. И се получава това- малките в бизнеса, които веднъж са съветници в местния минипарламент, ще съветват повторно Големия, който иначе е със самочувствието и не е преставал да се афишира като единственият местен топмениджър.
            Трето, не мога да не умра от потрес, че същият, в усилията си да подражава, но чел- недочел,  се е изцепил, че ще мести един иначе несъществуващ офис на една международна организация от София в града ни.
            Четвърто, докато текат игрите кой кого да надцака властово, кризата за кадри в региона остави тези дни областната многопрофилна болница за активно лечение без цяло отделение. Закриха инфекциозното!!! Не защото няма нужда от него, а защото и последният квалифициан лекар -завеждащата отделението, напуснала. Хемодиализата в болницата пък е останала само с един квалифициран лекар. Кадри няма и няма да има, защото Северозападът  се топи тотално. От цели 30 години  е с  отрицателен прираст, сочат данни на местната статистика. Като само за 2007 смъртността е три пъти повече от раждаемостта.
            Но това  никого не стряска.
             Местните велможи вместо да се съсредоточават в големите градски проблеми, са го ударили на див реваншизъм. Турнали са се на човека, когото безкрайно уважавам и който стои класи над тях като интелект, човечност, харизма и всичко, което влиза в моето разбиране за „читав”. А това ми разкапа деня тотално и е  истинската причина за целия взрив от негативни емоции у мен.

P.S. Изписах  се и  ми  олекна от  дразнителите, които  днес ми дойдоха доста в повече.  А аз само преди дни си  мислих, че предназначението  на  този блог се е изчерпало тотално:))))) 


Тагове:   действие,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. santov - Правилно, но...
05.07.2008 18:44
Знаеш ли, звучи валидно и за София и за България въобще. Но не разбрах, извинявай - за кой град говориш? Иначе очевидно си доста способна в писането, а и поядосана.....
цитирай
2. miralyub - за Видин пиша. . . така е- когато съм ...
05.07.2008 18:46
за Видин пиша...
така е- когато съм ядосана, писалката просто сърби ли сърби...:))))
цитирай
3. santov - Е
05.07.2008 18:49
Не мога да те успокоя. Тук, даже в мое присъствие щяха да отнесат половината град... :)
цитирай
4. miralyub - хахаха, това за отнасянето го знам, ...
05.07.2008 18:52
хахаха, това за отнасянето го знам, по стечение на обстоятелствата и аз бях тогава там свидетел... така съм освободила от присъствието си моите дразнители в града ни, та са се вихрили на воля:))))
цитирай
5. svoboda64 - Много ми е мъчно за теб...
06.07.2008 00:43
Но от приятели знам, че Вашият град е пред ... "закриване":)) Нищо лично... нито пък смятам, че моето мнение е меродавно:) Но някак си - покрай приятели и познати - наблюдавам тоталното измъкване като в "индианска нишка" от потъващия кораб, наречен "Видин":(
Не е смешно и не се надсмивам. Не знам как сте там. Всъщност и никога не съм дошла да видя наживо Бабините Видини Кули (което бих искала някога да направя)... Но ако не вземете спешни мерки там, малкото останали "живи", мъка ми е за Вас и региона...

Поздрави
С най-добри чувства
цитирай
6. miralyub - Въобще не съм засегната. Мнението ...
06.07.2008 09:13
Въобще не съм засегната.
Мнението ти отговаря напълно на истината...
Аз защо непрекъснато пиша за това с възмущение и болка? Истината е, че моят блог е изцяло подчинен на темата, особено при така очерталата се перспектива да ни довършат по мутренски.
Обаче успоредно с това си обичам града и засега смятам да не "бягам" , а да проследя и отразявам докрай апокалипсиса:))))
Поздрави и на теб.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: miralyub
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3320679
Постинги: 675
Коментари: 13663
Гласове: 20495
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031