Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2008 09:34 - Диагноза СМЪРТ
Автор: miralyub Категория: Други   
Прочетен: 83873 Коментари: 112 Гласове:
2

Последна промяна: 23.09.2008 11:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
        Диагноза СМЪРТ. В България тя се ПРИЧИНЯВА. Първо от здравната ни система и некадърността на родните медици, едва тогава от начина на живот и географските фактори.
        Злокачествен тумор на епифаринкса /лимфоепителиома на Рего – Шминке/, четвърти стадий. Невъзможност за оперативно лечение. Получаваш директен билет за храма на обречените. Така наричам невзрачната столична клиника по онкотерапия, в която пребиваваме от началото на месеца.
        Диагнозата е убийствена, преобръща живота ти, смачква те, мислиш само и единствено в кратки срокове. Как ще премине лъчетерапията, ще даде ли ефект в последен стадий, ще се справим ли с химиотерапията... А после? За после не мога да имам планове... всичко зависи, ракът не е от най-разпространените... Въпрос на шанс- това е най-честият отговор, който получавам, когато питам за изхода.
        Живот на кантар. За един 34-годишен мъж, който вече живее лице в лице с тази болест. А аз - между дома и болницата, в която го лекуват.
        За последните месец и половина туморът постепенно намали и изключи дишането през носа, наруши значително слуха, след биопсията блокира говора, за последните две седмици  спря способността за дъвкане  и гълтане на  храна, трудно се поглъща дори вода.
        Професорът ме пита защо сме чакали цели 8 месеца... обяснявам му, че не сме спрели за това време да ходим при лекари, различни, просто никой не се задълбочи. За всички кръвотечението от носа на толкова млад мъж бе следствие само и единствено от слаби капиляри.
        След биопсията и шокиращата новина пред кабинета на онкокомисията сме най-младите. Записвам името и ЕГН-то на съпруга ми в предварителния списък и двама от лекарте се изстрелват в коридора да видят кой е мъжът с такава диагноза.
        Тези дни съобщавам за болестта му на един от видинските специалисти /единственият, при когото не сме ходили/, избягва да ме гледа в очите. Три пъти прочита епикризата и ми описва механизма - болестта на това място трудно се улавя с преглед, не са направени никакви образни изследвания през всичките тези месеци, защото всеки от колегите му разполага с 80 лева месечен бюджет!!!!, а стойността на един скенер е 50 лева, на месец не могат и двама пациенти да изпратят за такава диагностика. Става ми адски болно - с оскъдното финансиране още по пътя на диагностицирането бомбата е заложена. Пълно недомислие, а говорим за превенция и ранна диагностика. Като прибавим и немърливостта на българските лекари, които можеха да ме насочат да платя такова изследване, както и пълната комерсиалност на тази професия – е ясно как в джоба си всеки БГ пациент носи по една диагноза СМЪРТ.
        От разговорите си с различни лекари през последните три седмици разбирам, че в Северозапада от началото на годината има бум на ракови заболявания. Има и обяснение - екозамърсяванията в следствие от войната в бивша Югославия са катализатор заедно с убийственото влияние на Чернобил. За тенденцията обаче се споменава негласно, никой не я съобщава публично, както би трябвало да става в една нормална държава с нормално здравеопазване и приложима система за  бързи  скринингови изследвания.


        P.S. Спестявам името на болници и лекари по молба на съпруга ми. Но не смятам да си затварям очите пред българските абсурди в здравеопазването - от случващото се зад стените на държавните болници, през морала и етиката на медицинския персонал, през условията на лечение на болни, та направо до примерите за очевадни и възмутителни нарушения... За всичко това тепърва ще пиша.



Тагове:   смърт,   диагноза,


Гласувай:
2



1. akasha85 - Искрено съжалявам за тежката съ...
23.09.2008 09:46
Искрено съжалявам за тежката съдба, пред която сте се изправили.
Факт е, че дори и здрав да влезеш в болница, това не означава, че няма да те изкарат с краката напред. Ако лекар не те умори, няма кой. Няма по покварена болест, от тази на "намърливостта" на лекуващия.
Интересно как цял живот, всеки месец, ти взимат от заплатата, за да си подсигуриш здравеопазването, а накрая същото това здравеопазване те убива.
Здравеопазването ни е пълен абсурд, една съвременна пирамида, търговия с човешки животи.

По-добре да не ти се налага да влизаш в болница....защото със сигурност няма излизане...било то от болест или от човешка немърливост!
цитирай
2. miralyub - Благодаря ти.
23.09.2008 10:12
Така е. Аз в предишния постинг, преди да имаме лошата диагноза, описах ходенето от лекар на лекар, дори ехидността на един от тях. Сега ми идва да го изхвърля през прозореца на кабинета му.
Все таки- ще се борим и няма да се отказваме... и се надявам след месеци да напиша бодряшки постинг "Живот въпреки българското здравеопазване".
цитирай
3. akasha85 - Дано! искрено ви го пожелавам. Да се ...
23.09.2008 10:48
Дано! искрено ви го пожелавам. Да се преборите и с болестта, и с Бг здравеопазване. :)
цитирай
4. chara - Кураж!
23.09.2008 11:21
Не се отказвайте и опитайте всичко ... абсолютно всичко, което ви се предлага за стопиране на процеса!
Без предубеждения!
цитирай
5. miralyub - Благодаря за куража, Чара!
23.09.2008 11:28
Имам го. Просто ми трябваха само 3 дни да осмисля случващото се, да се събера и да гледам напред. Скоро ще съм подвижна библиотека по онколечение - традиционно и нетрадиционно. В тази работа подбор и предубеденост няма. Нещата са поставени ИЛИ-ИЛИ. Или ти преборваш рака, или той -теб.
Непрекъснато съм до него в болницата и съм най-взискателният придружаващ там- защото днес освен да се бориш с болестта, трябва да се бориш и с пакостливите "лекари". Иначе си намаляваш шансовете още повече.
цитирай
6. miralyub - Личката,
23.09.2008 11:30
Смени лекаря. Ако не си в Сф, иди там при специалист- от доцент нагоре...
цитирай
7. lelya - В никакъв случай не се предавайте. ...
23.09.2008 11:32
В никакъв случай не се предавайте. Преди да поставят деагнозата на баща ми, той беше лекуван от личният лекар от радикулит, защото се оплакванше от болки в гърба. После се оказа, че всичките кости се резпадат от метастази. Започнахме химиотерапия, но беше твърде късно. Трябва да сте настоятелни и да принудите лекарите да ви информират за всички възможни лекарства и лечения. Винаги има изход. Стискам палци с всичките си сили.
цитирай
8. анонимен - Съжалявам и съчуствам !
23.09.2008 11:53
Върна ме 14 години назад ,когато лекарите от онкология в София се гавреха с нас ,пазареха се за пари и разтъкаваха баща ми ,раково болен ,Ясно пазвили са се за 14 години нещастниците непрофесионалисти печелбари лекари до съвършенство! Аз още помня сцените и пазатлъците,имената на тези изроди в бели престилки и немърливото отношение към болният ми баща и нас близките ! Жалко ,съчувствам искренно ,но в България е така и така ще бъде !
Моля се за теб и всички болни ,сблъскали се с чудовищата в бяло в Бг.
цитирай
9. siikastation - На нас ни е лесно...
23.09.2008 12:21
Ако отвръщаш на злото с добро, тогава кажи ми, как ще отвърнеш на доброто? Със зло ли?


Всеки е сам в болката си казват. Ние можем да ти желаем добър край, добро лечение, но всичката лошотия е на вашите рамене. Докторите... Те са такива, каквито сме им позволили да станат. Мой приятел, специализирал в Германия ми разправяше, че покрай големите болници лесно могат да бъдат намерени адвокатски кантори.

Успех в борбата с болестта...
цитирай
10. krotalka - Така както си го описала,
23.09.2008 12:34
показва пълното безхаберие и незаинтересованост от страна на местните ви лекари. Помня постинга ти в който се оплакваше от кръвотечението от носа на съпруга ти...Още тогава е трябвало да вземат отношение но...
Заслужават да ги подведеш под съдебна отговорност!
цитирай
11. gothic - Скапана държава. . . трудно ми е да ...
23.09.2008 12:50
Скапана държава...трудно ми е да кажа каквото и да е :((((((((
цитирай
12. buboleche - Сега се започва ходенето
23.09.2008 13:59
по мъките, Мира, обаче наистина няма да се отчайваш. Нали знаеш, че на зет ми дадоха два месеца живот заради рака на панкреаса, цялот лято не смеехме да мръднем никъде да не би да си отиде и ние да не сме тук, а да ти кажа още е жив и има известно подобрение. Пие какво ли не, но по важна е химиотерапията, някаква съвсем нова му прилагат и да чукна на дърво, помага. Страх ме е да се похваля за да не дърпам дявола за опашката...
Знаеш, че с каквото мога ще ти помогна. Елате в София, в онкото, тук са добрите специалисти, не губете повече време.
цитирай
13. анонимен - Koti
23.09.2008 15:08
Мога само да ти кажа да не се отчайваш и да опиташ всичко. Всеки човек е различен.
На баба ми и дадоха 3 м., а си отиде 10 г. след диагнозата. На баща ми му казаха в началото си, ще се оправиш а живя след диагнозата само 4 м. На вуйчо ми едва ли не да си подготви погребението, а след 1 г. още е жив човека.
На лекарите една тежка тухла по главата ще им е малко, но какво да се прави такава ни е държавата. Ти само не се отчайвай.
цитирай
14. timmyd - Желая на теб и на него
23.09.2008 15:27
много сили и вяра! Винаги всичко може да се промени.
цитирай
15. анонимен - j
23.09.2008 15:58
Борете се!
Каквото и да стане живота е борба.Много е важно да не се предавате,това е част от успеха.Зная че е трудно...Аз съм с диагноза Лимфолекоза,5 месец съм на химия.За мой късмет е хванато на време,но разбирам какво е да ти поставят диагноза рак.За кратко време ти се обръща живота...и започваш да цениш малките неща от живота.Бъдете силни и двамата!
цитирай
16. ady - Кураж
23.09.2008 16:25
ви пожелавам и успех!
цитирай
17. lelya - Сетих се да драсна нещичко по повод ...
23.09.2008 16:52
Сетих се да драсна нещичко по повод "бума на раковите заболявания", както споменамаш в поста си. Не знам кой как и дали брои, просто дълбоко се съмнявам, но баща ми почина от рак, чичо ми почино от рас, майка ми е оперирана от рак, двама съседи починаха от рак и един е болен. Аз съм от Плевен. Ако всеки се огледа и си даде сметка ще разбере, че сметките на лекарите силно куцат. Нещо като при полицаите, не вписват случаите за да не влошат статистиката.
цитирай
18. miralyub - lelya,
23.09.2008 17:25
В това е проблемът , че се мълчи. А трябва да се дава гласност. Тенденциите затова се проучват в цял свят... за да се вземат мерки за ранно диагностициране. Дори от бизнес фармацевтична гледна точка е важно да се знае как се движи заболеваемостта сред населението- та нали лекарствените компании от това печелят - от продажбата на своите продукти... В БГ обаче всичко е обратно и тичаме след вятъра.
цитирай
19. miralyub - hara73, lidis, тенкс за подкрепата!
23.09.2008 17:33
Разбира се,че вярвам... позитивизмът е много важен.
Всъщност, пиша за всичко това, защото знам, че нашият случай не е единствен- така лекарите мотаят и ще замотават и обричат на смърт и други хора. Просто е крайно време да има мониторинг върху тази уж "хуманна" професия. Да се търси отговорност за несвършена работа и изложен на риск живот.
цитирай
20. miralyub - siikastation,
23.09.2008 17:43
В този момент нито един лекар, пък бил той и най- добрият, не могат да ме респектират... А за адвокатите- и до тях ще стигна. Въпреки вица- че 10 от тях на дъното на едно море - било едно добро дело, май в случая ми стават симпатични. Защото смятам да търся отговорност на всички - от първия до последния лекар, през който сме минали.
цитирай
21. miralyub - Кроти,ти знаеш здравословната ни сага от самото начало.
23.09.2008 17:54
И че местните са за убиване....- спор няма, но сега в Сф на какви още лекарски чудеса и абсурди съм свидетел... Признавам, че и инерцията доста ме е хванала по отношение на тази професия, но всичко си има граници... Тези дни ще драсна нещо по въпроса...
цитирай
22. miralyub - Готик,
23.09.2008 17:56
Страшно се радвам на подкрепата ти- ти беше първият, който ми даде кураж още преди седмици и не преставаш да го правиш на ЛС. Тенкс!
цитирай
23. miralyub - Буболече,
23.09.2008 18:00
Аз не смятам да се отчайвам- просто има един път, който трябва да се извърви, изпитание за мен и него и ще го минем.
Ние и сега сме в сф. болница, премълчавам името, засега- апаратът там е специфичен и се ползва спец. за лечение на рак в областта на главата.
Благодаря за подкрепата!
цитирай
24. miralyub - анонимен 15, анонимен 17, timmyd, ady,
23.09.2008 18:06
Благодаря ви!
В нашия случай сме влезли в ада и за да излезем, ще трябва да направим невъзможното, но да се преборим с Дявола, няма как, просто.
цитирай
25. bestregards - подписвам се под тази кауза с две ръце!
23.09.2008 18:08
няма нужда вече от имена - всичките имат това поведение.

а да изброяваме ли още примери? леле ако си направиме списък с безчинствата? плаша се как всеки ще извади на прима виста по 5 ужасяващи истории поне и какъв огромен списък ще стане!

днес бях до болница. хорор абсурден! няма отопление. санитарите не си вършат работа - смърди. още старшата сестра не е отпуснала второ одеало на болнтата жена, чакаща за операция. един от най-лошите жребии е да си от чакащите лечение в заведение. а ако си и грохнал съвсем.... и самичък... как ли ще обикаляш по кабинети, регистратури и етажи? думи нямам. най-грозното лице на нашата мизерия са болниците!
цитирай
26. miralyub - Аз съм на мнение, че трябва да се в...
23.09.2008 18:26
Аз съм на мнение, че трябва да се въведе пациентска атестация за лекарите. Джипитата да се оценяват в края на всяка година от всеки свой пациент, а болничните доктори, при изписване от болницата. Така ще даваш оценка за свършена работа и няма да има изпадане в зависимост. Лошо атестираните специалисти- да се отстраняват от работа за определен период.
Лелееее, какви идеи и предложения имам - точно в ресора на здравния ни министър. Нямам време, а май е редно да драсна писма до всички инстанции по въпроса:)))).
цитирай
27. gothic - Ще ви подкрепям докрай. . . докато ...
23.09.2008 18:36
Ще ви подкрепям докрай...докато съпругът ти оздравее...
цитирай
28. анонимен - Съжалявам за това което се е случ...
23.09.2008 19:20
Съжалявам за това което се е случило. Със спестяването на имената на болниците и лекари няма да помогнеш на никой. Според мен правилно е да се кажа кои са лекарите. Защото така би могла да помогнеш. Защо трябва да ги крием, защото сме добри ли? ВИнаги съм се чудил на това, някой ти причинява нещо лошо но ние винаги сме готови да си замълчим. Мълчанието не помага на никой.
За да не остана анонимен: Стефан Стефанов се казвам - Благоевград
цитирай
29. lelya - В бг-мама имаше навремето прекр...
23.09.2008 20:48
В бг-мама имаше навремето прекрасни черни и бели списъци на лекари с коментари към тях. Не съм влизала скоро, но когато ми се налагаше правех си справка (макар, че няма гаранции). Трябва да се пише за това. Като ми дойде музата ще понапиша нещичко за гинеколози, ама ще събера информация и от приятелки. В същност в същият сайт, ако ти предстои да раждаш виждаш тарифата (няма лекарска корупция да не си помислите). Радвам се, че си в София. Всичко ще се оправи.
цитирай
30. miralyub - Стефан,
23.09.2008 20:52
Аз също смятам, че некадърниците -лекари трябва да се знаят, за да се предпазят други пациенти от тях. Дори си мисля, че е редно и ресорните здравни държавни институции да бъдат информирани за случая. Засега обаче ще огласявам поименно в по-следващ етап. Все пак сме още в началните напъни за лечение и сме в ръцете им. Иначе очи в очи не им спестявам нищо, вярвай ми.
цитирай
31. miralyub - Леля,
23.09.2008 20:58
Ще направим такива списъци и тук - в блога:))))). За 6,5 седмично стационарно лечение, на което сме сега, ще имам още материал, сигурна съм, за дълги списъци на недоучили лекари. За корупция още не мога да говоря- не са ме мародерствали още...но има време... и да ме изсурвакат:)))).
цитирай
32. miralyub - да, за жалост, никой не е застрах...
23.09.2008 23:41
да, за жалост, никой не е застрахован. тази болест не пита кой си , какъв си , на колко години си и т.н.- случва се и е голямо изпитание, но тук въпросът е, че можеше да има ранно откриване и един живот сега да не виси на косъм....
цитирай
33. анонимен - ivasi b-rna
24.09.2008 00:20
sajliavam,dulboko i iskreno sajaliavam,o6te sutrinta go pro4etoh i tsil den si mislih....sega otnovo se varnah na tazi stranitsa...jiveia na 2,500km ot BG,omujena sam tuk...spodelih sas sapruga mi,stana tema za razgovora ni tazi ve4er i sega saiadam da ti drasna...ne moga da te uspokoia,a kolko bih iskala....samo iskam da ti kaja,4e osven v BG nemurlivi doktori imam i tuk...i na vsiakade.v semeistvoto na supruga mi,absoliotno sa6tia slu4ai s negovata purva bratov4edka na 33 godini-kasno otkrit tumor v glavata,a jenata 3 godini se vla4e6e po lekari,i dignozata be6e migrena.a kolko o6te se se6tam....ima i za sajlenie 6te ima...nie sme prosto pe6kite na tiahnata 6ah-matna duska,a na6iat jivot za sajlenie e v tiahnite rutse.pregra6tam te toplo i se molia da za vas
цитирай
34. miralyub - топли сърдечни думи! Благодаря ти ...
24.09.2008 07:56
топли сърдечни думи! Благодаря ти за тях, анонимен.
знам, че ще ни е адски трудно, но вярвам, че някой ден ще напиша жизнеутвъдждаващия си постинг как сме се преборили с всичко това.
аз не съм човек, който пада духом, по-скоро ще преобърна света, за да намеря най- подходящото и ефикасно лечение.
надявам се обаче с този постинг да съм индикирала добре случващото се в Бг здравеопазване, иска ми се да има граждански контрол, за да се спре безхаберието в тази сфера.
цитирай
35. rummi - лекарите са хора, а не Господ
24.09.2008 09:00
и когато човек преживява трудни моменти, може би е по-склонен от всякога да търси "виновните", но животът не е съдилище.

може би тази енергия е по-добре да се използва за търсене на нови контакти с лекари - всеки един от тях е добър по своему, и понякога най-голяма помощ човек получава от най-изненадващи места.

нека вметна само, че голям процент шанс за излекуване се постига с ДОВЕРИЕ в лекуващия лекар.
цитирай
36. miralyub - Руми,
24.09.2008 09:05
Сигурно си права за доверието, бих го имала, ако срещу мен стоят компетентни хора. Прочети предишния ми постинг, къдет осъм описала как от март ходим при разни лекари и как самата аз се опитвам да насочвам вниманието им, че има проблем и цинизма, който проявиха...
Вярвай, в конкретния случай сме били дост анастоятелни за лечение, просто не си свършиха работата видинските лекари цели 6-7 месеца. намери се един от Сф, който да ни прати на скенер- и така откриха рака - вече в последен стадий...
Като не умеят да диагностицират и лекуват, да хващат мотиките... това препоръчвам.
цитирай
37. rummi - разбирам напълно какво казваш,
24.09.2008 09:17
и аз имах подобен опит, но се справих. при това почти три години ходих от лекар на лекар, докато успях да получа диагноза.

и аз съм чувала, че ми остават броени дни живот, но бях твърдо решила да живея. накрая и туморът се оказа доброкачествен.

всеки лекар е компетентен в нещо, а в друго - не, както всички нас. само дето не при всяка професия е толкова тежко да не попаднеш от първия път на този, който ще ти помогне.

има и нещо друго - наистина нямат пари за изследвания и добра техника и работят на места в условия, за които трябва да назначават не дипломирани лекари, а шамани. които да лекуват с магия.

притеснява ме това, че всички негативи на здравеопазването се прехвърлят на раменете на лекарите, които и без това носят достатъчно тежък товар. и това не е справедливо.



цитирай
38. miralyub - не съм съгласна- лекарската про...
24.09.2008 09:26
не съм съгласна- лекарската професия в това й състояние сега не може да се нарече "хуманна"- по-скоро е станала най-комерсиалната- да гледат пъйрво в ръцете на пациентите.
В момента съпругът ми лежи в една клиника и там лекуващата се държи като селски лекар - предписва за непоносимите болки в главата му течен аналгин!!!! За раково болен с последен стадий на развитие, когато болките са толкова силни, че той се мята в леглото и плаче като малко дете. и не защото нямат по-силно лекарство, а защото не й се занимаваше да го изписва в този момент!!!!! Докато не вдигнах скандал, тогава бързо намериха инжекция с лек опиат.
цитирай
39. bestregards - лелеееееееее
24.09.2008 10:16
като каза селски лекар.... там па какъв е ужас!!! там направо на произвола си оставен. ще си пукнеш като куче ако ти се случи нещо сериозно със здравето.
на старец, дето е изкарал тежък инфаркт и му става лошо през нощта, казва да пийне едно валерианче и да заспива /повярвай не беше от старците, които се залепят за лекарите и ги "тормозят" постоянно... почина от рак понеже не тормозеше лекарите и близките със здравето си ...и същата тази лекарка не поиска да го погледне повече след като получи диагнозата... остави го на доизживяване. не можеше почти да приема храна и тази лекарка не пожела система да му включи /
атестацията е добра идея. за съжаление сме толкова корумпирани, че поне някакви наблюдаващи работата органи също не може да има.
темата е голяма и безчинството и безочието прекалено излезе от търпими граници и мисля, че доста хора вече ще пишат също и ще надигат все повече справедливо гневен глас.
цитирай
40. bestregards - руми
24.09.2008 10:21
не мисля, че мира прави реакция на оскърбен от съдбата, а съвсем реално преценява и се бори срещу нехуманните катили, в които са се превърнали и лекарите

наистина не са Господ. кажи им го на тях. те така се държат минавайки покрай болния и страдащия, унижавайки и оскърбявайки го без капка хуманност, загриженост и състрадание... а така не може да се лекуват болни! иска се много грижи, човеколюбие, състрадание!
цитирай
41. gothic - Руми, да си лекар е по-малко проф...
24.09.2008 10:39
Руми, да си лекар е по-малко професия и повече призвание. Ясно е, че никой от нас не е Господ. А доверието не се дава на сляпо. То трябва да се извоюва от лекаря. А по начина, за който разказва Мира, доверие не се постига. Напротив....
цитирай
42. rummi - пределно ясно ми е,
24.09.2008 11:52
че няма да получа подкрепа за мнението си. но си струва да опитам.

ето, например, gothic, мисля си, че ако един човек е видял светлина, дим или нещо друго по най-чудодеен начин и е чул глас, който му казва "стани лекар", то това си е откровен луд.

"лекар" е професия, а не призвание - нещо, което не си получил даром и даром да дадеш, а нещо, за което имаш образование, квалификация, професионален опит и умения. за което си инвестирал време и пари. и което практикуваш, за да получаваш доходи и да издържаш себе си и семейството си.

българският лекар не е в позиция да дава кой знае какво по една много проста причина - че не получава, за да има какво да даде.

възпитана съм първо да давам, и после да очаквам да получа. дори и простички неща. като например добро отношение.

а критиката и недоволството не са нещо, което се отправя така просто в пространството към всички, защото така просто върши работата на замърсител, като боклука наоколо. вършат работа, ако са насочени точно към обекта, за когото се отнасят.

всеки лекар е помогнал на много хора и също така не е успял да помогне на много други.
цитирай
43. gothic - Така. . . не е мястото тук да спорим на ...
24.09.2008 12:07
Така...не е мястото тук да спорим на тази тема, но...въпроса е там, че всеки сам превръща професията си в призвание. Ако не успее, да ходи да пасе овце. Аз също съм държавен служител, и получавам горе-долу на нивото на лекарите, т.е. малко, но давам, това което клиентите ми очакват от мен - въпрос на възпитание, както казваш ти...И за финал - смяташ ли, че точно тази критика и точно това недоволство са отправени просто ей така? Впрочем, още нещо: едно е дали е помогнал или не, но когато е отказал да вникне докрай в проблема е трето нещо....
цитирай
44. bestregards - руми
24.09.2008 12:19
аз подкрепям мнението!

нека лекарите не бъдат майка Тереза, нека бъдат сопнати, строги и темерути ако щеш, поради наистина сложната и най-отговорна професия. нормално е да има грешки. но, руми, в нормални граници! за нормалните държави мнението ти е релевантно, но за България не е особено адекватно. МАСОВА МЪРЛЯВА И БЕЗХАБЕРНА МЕДИЦИНСКА ПРАКТИКА! ГЕНОЦИД!
цитирай
45. lelya - Смятам, че основният проблем е в ...
24.09.2008 13:50
Смятам, че основният проблем е в системата. Скоро спорихме с един приятел за човешките същества като такива и моята теза беше, че когато поставиш хората в унизително мизерно съществуване по-голямата част от тях просто ще озлобеят и само малки изключения, единици ще творят поезия. Същото е и с лекарите. Ако погледнем обективно, медицината е достигнала до неузнаваеми висоти, развитието на медицинската техника и фармацевтиката е грандиозно. Тогава защо тук умираме по този начин. Ами защото нямаме достъп до тези услуги. Те са ограничени и лекарите трябва да избират на кой да поставят диагноза след като е видян на скенер и на кой да поставят диагноза гледайки в тавана. И това няма нищо общо с лекарските заплати. Лекарите са хора и ако системата им позволява да се подсигуряват с повече изследвания при поставянето на диагнози, те съвсем естествено ще го правят. Така, че няма гаранция, че парите които всеки един от нас внася за здравни осигуровки ще бъдат дадени лично на нас за скенер. Мисля, че е по-добре на всеки парите да са на отделна лична сметка и когато постъпя в болница и лекарите кажат "на скенер" аз да знам имам ли пари или не за това, а не лекарят да преценява за кой пациент има и за кой не.
цитирай
46. gothic - Нещо по темата. . . . http://www. ...
24.09.2008 14:45
Нещо по темата....

http://www.dnes.bg/article.php?id=57788
цитирай
47. miralyub - а така, Бестрегардс!
24.09.2008 17:32
за селата това е самата истина, което казваш, и не само там...в малките населени места и градовете дори от моя тип...ето, ние сме пресен пример за изпуснат пациент... Затова трябва да има поне един осъден лекар. Я да се намери смелчага, който да постави на място 1 или двама, пък да видим, дали няма да има ефект като цяло за системата...
Поздрави!
цитирай
48. miralyub - Руми,
24.09.2008 17:51
"българският лекар не е в позиция да дава кой знае какво по една много проста причина - че не получава, за да има какво да даде"
това е супер тъпо!!!!
Че кой в БГ получава достатъчно???? Питам аз. Ми, тогава никой в тази държава да не работи повече, да го ударим през просото всички и това е...

И моята заплата не е това, което бих искала, но това не значи ,че не си върша работата съвестно...

и в здравеопазването- да , заплащането не отговаря на техния ценз , но това не е мой проблем, да си търсят правата пред държавата. Аз съм пациент и не трябва да съм панацея на проблема им, като ме изнудват за пари, нито пък отдушник на неудовлетвореността им, като въобще не ме лекуват...
цитирай
49. miralyub - леля,
24.09.2008 17:55
ще прибавя само, че има и много недоучили...
като знам ,че хирург стана един мой съученик, който завърши с не повече от 4,20 училище и 3 изречения не може да скалъпи....кво да говорим натам.
цитирай
50. miralyub - Готик,
24.09.2008 18:12
По повод информацията в Днес.БГ, като напускахме една от болниците след биопсията...един младеж- лекар ме беше изнервил докрай, два дена не ми дава епикриза...нямал време да я напише.
Аз обаче му заявих, че това не е мой проблем, без нея оттам не тръгвам.
Дори си опитваше да ми пробута документа само набран, че им отсъствала администраторката и аз да съм търсела професора да го разписва... Което вече ми преля чашата и ми като ми падна пердето, го одрусах - да видиш как тогава може и да си вършат работата бързо и акуратно.
цитирай
51. анонимен - Днес си купих Списание Жената Днес ...
24.09.2008 18:32
Днес си купих Списание Жената Днес към който имаше подарък - книгата на Теодора Захариева "Аз бях болна..и се излекувах". Прочетох на един дъх за битката й с рака. Препоръчвам ти я. Човек от моето семейство се разболя от тази болест...3 пъти му казваха друга диагноза в рамките на 2 год. Накрая откриха рака...в последен стадий. Ненавиждам лекарите. Колко пари под масата искаха...и ако откажеш...е страшно...дори обиждат болния. Ненавиждам ги. Когато ходех на визитация...чинно обувах онези найлончета на краката...а пред мен Младежи от ромски произход...си ходеха с обувките по стаите на тежко оперрани хора....ЗА ДА СЪБИРАТ МОНЕТИТЕ КОИТО ПУСКАШ ЗА ТЕЛЕВИЗОРА....ОТ МЕТАЛНА КУТИЯ...ШУМА Е СТРАШЕН!!!! И ПРОСТОТИЯТА Е СТРАШНА!!! ани
цитирай
52. miralyub - Много ти благодаря за информацията.
24.09.2008 18:39
Ще ви дя книгата, нищо не е излишно да се знае, да се черпи като опит, като методи. Човек трябва да си изгради стратегия за оцеляване...а информацията е най-важна за целта.
Аз отсега знам едно, поискат ли ми пари, ще дам, но ще предизвикам скандал след това...
В нашия случай операцията е невъзможна и разчитаме само на добро повлияване от двете терапии - лекарският фактор е поддържащ, не определящ. По-скоро бих търсила такива лекари, които използват други методи- имунотерапия, да речем. В нея няма такива поражения за организма и ми се струва доста резонна като лечение след стандартните химии и облъчвания.
цитирай
53. siikastation - Имунната система
24.09.2008 18:45
Имунната система не трябва да се подсилва, защото подсилването е катализиращо и за тумора... Колкото и отчаяно да звучи, в тези случаи се работи по определена схема. Един вид да правим каквото трябва, пък да става каквото ще. Много сериозно се консултирай за всяко пипане на имунната система.
Не знам точностти, но при химията и облъчването се търси по-малкото зло.
цитирай
54. miralyub - Охххх, вече съм подвижна енцикл...
24.09.2008 18:52
Охххх, вече съм подвижна енциклопедия, макар да ми е още трудно да боравя с всички медицински термини.
Това ,че с изтощаването на организма се изтощава и туморът, е само една от всички теории и начини за лечение.
Други пък смятат, че е нужна силна имунна система, за да произвежда клетките -убийци на раковите...
По съм склонна да приема една по-нова- борбата с рака на клетъчно ниво на д-р Рат. Но ми е сложно да я описвам тук.
Истината е,че все още събирам информация къде какво , кой и как се е преборил... за да си изясня за мен стратегията за неговото оцеляване...
цитирай
55. анонимен - pop4eto - Супервирус атакува рака...
25.09.2008 01:03
zdravejte,slu4ajno se nataknah na va6ite tejki pisaniq i mn se razvalnuvah.predi vreme mi bjha otkrili dosta povi6en tumoren marker i prez kakvo li ne preminah dokato ne nameriha ni6to v men.kakto i da e! za sega sam zdrava,no barzam da napi6a tova,koeto moje i da e ne e nova informaciq za vas,no vse pak sam dlajna da se opitam da pomogna,ot 4ove6tinka dori.ta v slednia sait moje temata da vi zaiteresuva i dori da vi dade njkakva iskrica za svetlo bade6te! nadqvam se da sam polezna : http://www.zdravnitza.com/a/nav/news/s/s/news_id/00e26af6ac3b1c1c49d7c3d79c60d000
цитирай
56. анонимен - pop4eto
25.09.2008 01:32
www.zdravnitza.com/ razgledajte go,ima dosta interesni ne6ta!
цитирай
57. miralyub - Попчето, много ти благодаря!
25.09.2008 07:45
Прочетох, ще поровя още за нещо повече по въпроса.
Поради факта, че досега съм стояла твърде далеч от тази проблематика и се сблъсквам за първи път, всичко ми се вижда логично и се учудвам колко малко се знае за многобройните напъни и начини за борба с рака.
Но и тук - във всеки един от тези методи опираме до лекари...нали трябва да се намери такъв в Бг- достатъчно компетентен и милосърден в съответният метод, който да взел присърце работата си и да те поеме в лечението.
За съжаление, се убеждавам все повече и повече, че лекарство срещу тази болест няма само от икономически интерес, за да върви текучеството на хора, да се лашкат те в опитването на различни лекарства с крайната цел да върви производството и печалбата от поддържащи и не толкова ударно ефикасни илачи.
цитирай
58. mitru - относно
25.09.2008 08:19
Мира,
съчуствам ти и ти се възхищавам на смелостта, дано да я имаш в достатъчно количество, щото ще ти трябва. Предполагам че лекарите вече са го отписали.

Все пак, това е млад организъм, може и да успее да се пребори с чуждото тяло, стига да не го отровят с лекарствата и облъчвания.

Не съм никакъв специалист, но ми се ще да дам няколко идеи. Първо - виж книгата за лечение с глад на Лидия Ковачева. Според мен най-добре е да се пробва именно с гладолечение - при това трябва да се накара организма да започне да смила всякакви чужди тела. Това започва някъде към края на първата седмица от започване на глада. Трябва обаче да се внимава да не изпадне човека в хипогликемия - да не му падне съвсем кръвната захар и да изпадне в кома или пък да не се повреди зрението му. Затова бих препоръчал да се кара на една -две лъжички мед дневно.

Трябва да минеш през следните етапи:

1. Минаване на Глад - колкото да се спре развитието на процеса.
2. Поддържане на жизнените функции в режим на глад - в тоя режим тялото почва да смила всякакви чужди тела, излишни мазнини и собствени болни клетки.

3. Връщане към режим на хранене - това чак след месец, месец и половина. Лидия Ковачева го е обяснила всичко това много добре.


Стискам палци и пожелавам успех.
цитирай
59. miralyub - mitru,
25.09.2008 08:28
Благодаря за подкрепата и загрижеността.
въпросът е, че сме на стационарно лечение- лъче и химио и през този 6,5 -седмичен период не мога и не бива да предприемам нищо извън това. След излизането от болницата няма пречка да се пробва всичко и там безценните ви съвети ще са ми от огромна полза.
засега новината от вчера е, че за първи път е усетил миризми при такъв голям тумор в задната част на носа, който тотално е спрял дишането оттам и от седмици е елиминирал всички сетива, освен зрението, а това за 5-дневно лъчение си е значителна крачка напред!
цитирай
60. lelya - Радвам се много. Дано новините да са ...
25.09.2008 09:27
Радвам се много. Дано новините да са все по-добри.
цитирай
61. анонимен - Весо - Искам да ти помогна!
25.09.2008 09:57
Мира, слушай ме внимателно! Много искам да ти помогна. Качвай го момчето си на една кола и отивайте при БАЙ ДИМИТЪР в село КАМЕНАР! Намира се на 15 км от Бургас по пътя за Каблешково. Той ще го излекува! Вярвай ми! Трябва да отидете при бай Димитър. От цялата страна при него идват с болестите си и той ги лекува. Много успешно лекува тумори. Всички го казват. Аз също. Моя роднина, която лекарите бяха "отписали" преди 9 години и й казаха, че й остават 2-3 месеца, дойде при бай Димитър. Оттогава пие билките му и е жива и здрава! За отношението на лекарите не ми се говори. Когато отиде на 4-тия месец при доктора, след като почна да пие билките, той, лекарят я посрещнал с думите: "Ти още ли си жива,ма?" Да, да жива е! А след като й направили изследвания се оказало, че са от добри, по-добри. Докторът признал бай Димитър и й казал да продължава да ходи при него. А твоето момче, твоето момче трябва да живее! Отивайте при бай Димитър! Само запомни, той приема само в събота и неделя. Отидете при него сутринта в събота, по-раничко. И още нещо - помага успешно на тези, на които не им е правена операция на тумора. Между другото, той е голям "образ", приказва си като селянин, той си е такъв, първичен. Но казва: "До мене винаги стоят трите ангела и ме учат как да те лекувам." В това време, докато си говори, те гледа в очите, заслонил с дясната си ръка светлината, падаща от прозореца. Всъщност той ти разглежда ириса. Нали си чувала за ирисологията? Та така, бай Димитър с Божията помощ лекува хората. И твоето момче ще излекува. Само трябва да му вярвате. Впрочем ако искаш да го видиш какъв "образ" е, има го на снимки в Нета, например тук: http://btourism.com/read.php?id=134
От сърце ви желая скорошно оздравяване!
цитирай
62. siikastation - ...
25.09.2008 10:13
а съжаление, се убеждавам все повече и повече, че лекарство срещу тази болест няма само от икономически интерес, за да върви текучеството на хора, да се лашкат те в опитването на различни лекарства с крайната цел да върви производството и печалбата от поддържащи и не толкова ударно ефикасни илачи.

Не е точно така. В никой случай не ме приемай като адвокат на медицината и фармацията, но погледнато от друг ъгъл този, който измисли цяр срещу рака ще стане милиардер...

Лично аз мразя хилядите съвети, но ще си позволя още един-два с най-чисти помисли. Намерете лекар, на който имате доверие и се вслушайте в съветите му. Знам ти мнението за лекарите, но не всички са такива... Не есспериментирайте с всяко дочуто лечение, често те са в категорията "казал-рекъл".

Доста от хората тук споменаха, че са се сблъскали с коварната болест. Мои близки също.

Успех и кураж. Ще ви трябва.
цитирай
63. анонимен - Весо
25.09.2008 10:47
Телефонът на бай Димитър от Каменар е:
05968 3460
И още отзиви за него в Нета:
http://www.nelihelp.org/readarticle.php?article_id=19
http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=816.0
цитирай
64. compassion - Не се гневи
25.09.2008 14:27
Не че съветите от добро сърце са малко, но искам само да насоча вниманието ти на още нещо: начина на мислене като първопричина за появата на болестта и като най-ефективно лекарство. Духът на човека е по-силен от всеки лекар или „терапист”.
Накратко: Носът има връзка със собствената оценка на човека за себе си. Кръвотечението от носа сочи необходимост от признание; чувство, че не те забелязват; плач за любов! Нека момчето се вгледа в себе си и признае пред себе си и пред другия това, което има да се признава. Така се изчиства шлаката, задръстваща нормалното движение на енергиите в тялото. Отприщва се болката да си незабелязан, когато сам забележиш и признаеш собствените си интуитивни способности. Плачът за любовта на другите стихва, когато сам започнеш да одобряваш и обичаш себе си. Когато оцениш своята истинска стойност и видиш колко си прекрасен: светлина, минаваща от тук в своя път към безкрая, ще изчезне всяко самосъжаление и болка и ще се изпълниш с любов и милост към себе си и всичко и всички. Не се гневи мила, не вини, не търси отмъщение....само влошаваш положението му и рискуваш самата ти също да се разболееш. Погледни го: Той се нуждае от любовта ти (позитивна енергия), за да се види през твоите любящи очи. Той таи дълбока обида, дълго негодува; тайната го разяжда отвътре; съхраняваната омраза го убива и той не вижда смисъл в нищо. Сега да се бори за живота си....защо? Дай му смисъла, мила. Простете си с любов и се освободете от властта на миналото. Изберете да изпълните своя свят с радост независимо от обстоятелствата, в които се намирате. И той и ти: обичайте и одобрявайте себе си и един друг. Стимулирай го да мисли позитивно и да си представя как оздравява с всяка минута докато окончателно се освободи от това изпитание, преодолявайки го. Заедно сте по-силни!
Минала вече по този път лично и психолог, ежедневно помагащ на другите да следват пътя си: compassion
цитирай
65. miralyub - Весо, трогната съм,
25.09.2008 16:15
Толкова по човешки и топло си го приел...
Прочетох всичко в препратките, както казах- никаква информация не е излишна в такива моменти. Благодаря ти сърдечно.
цитирай
66. miralyub - compassion,
25.09.2008 16:31
Да, аз също много разчитам на положителното мислене и въприятие, за да преодолеем изпитанието. Знам, че съпругът ми, а може би и аз, и всички около него ще трябва да сменим чипа, иначе няма спасение...
Но не мога да си мълча за безхаберието в здр.система. Дори в такъв труден момент не мога да съм човек, който гледа само в своята кутийка. Просто не съм такава.
Да се говори за случващото се в бг здравеопазване е наложително, защото това, което стана с нас, може да се случи с десетки други...
Сърдечни поздрави!

цитирай
67. анонимен - Тинчето
25.09.2008 18:14
Уф...много мъка по този свят Боже...Плаче ми се, та чак ми се реве.Знам, че каквото и да кажа в такъв момент, все ще е тъпо.Но ако ще стане по-добре и на двама ви, искрено ви съчувствам и желая да преборите болестта, а после и системата.От скоро и аз се завъртях в тая мръсна пералня, наречена ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ.Ходих по лекари тук из Варна, отговора беше -нищо ти няма.Как нищо бе хора, тялото ми крещи вече, че има проблем.Намерете го, моля ви.Да ама не.Писна ми.Отидох в София, при мъдрите глави, намериха проблема.Слава на Бога, не е напреднал още.Сега се лекувам, но ми е много мъчно, че толкова млади хора, като мени вас, биват изоставени и подритвани от собствената ни майка РОДИНАТА.Защото е шибана цялата система.И хората вече не са хора.

Сърдечно ви пожелавам, да имате силите и куража да се справите с гадната болест.И вярвайте, че ще успеете.Мислете само положително, защото мислите се материализират. Стискам палци.
цитирай
68. miralyub - Много, много благодаря, Тинче!
25.09.2008 18:21
Вярвам, че ще се преборим!
Пожелавам ти да се оправяш и ти, че да сме повече тези излекувани поциенти, които живеят напук на пресиращия живот и здр. ни система.
цитирай
69. анонимен - Радвам се много, че мъжът ти се чувства по-добре.
25.09.2008 20:39
Бог да е с вас и момчето да оздравее напълно въпреки зловещото ни здравеопазване.
цитирай
70. miralyub - анонимен,
25.09.2008 21:10
благодаря,новината вчера ме обнадежди много. прогнозираха първите подобрения чак на 20 облъчване, а ние регистрираме още на петото. надявам се тази тенденция да продължи. утре пътувам при него и ще наглеждам изкъсо и лекари, и процедури...
цитирай
71. анонимен - Здравей! ПОжелавам ви много усм...
25.09.2008 22:29
Здравей! ПОжелавам ви много усмихнато следващо лято. Само вие давамата. Искам да ти кажа нещо от личен опит. Зареждай се с положителна енергия.....но не забравяй че най-голяма нужда от нея има той. Знам че в такива тежки моменти болният се обезверява, в съзнанието му трудно стига нещо. А от болка.....ти се иска да се сваршва....а не да слушаш теории за положително мислене. Говори му премерено...и непрекъснато..И най-вече събирай информация..усмихвай се .. разказваи му я...Болния преди всичко си споня всички мнения...че това е неизлечима болест. за това се страхува много. А страха само пречи. Ох, сложно е. За това го ограмотявай дори с малко медицински термини. Успех......Дръжте се.....и не се оставяйте на насаденето мнение че това е неизлечима болест. Извинявай ако те съветвамм за неща които вече правиш. Иска ми се с нещо да помогна. Поздрави ани
цитирай
72. miralyub - Много мили думи и ти благодаря за пожеланията!
25.09.2008 23:10
Чул те Господ, както се казва.
Всъщност, исках с постинга да глобализирам проблема, а не да го съсредоточавам само около нас, но някак така стана, че само събирам подкрепа. Трогната съм истински.А това да падаме духом не фигурира в нашия сценарий за живот занапред. По-точно аз не бих го допуснала никога!
Съобщила съм диагнозата на съпруга ми, веднага след като профуесорът ми я съобщи на мен. Защото знам,че човек трябва да знае какво го чака, за да се мобилизира да се бори.
И правим точно това- говорим мнооооого за болестта. Още повече, че аз обичам да чета , да съм подготвена и да си обяснявам доста от нещата- като манипулации, методи на лечение, очаквания.
Половин доктор може и да излезе от мен до края:)))))- вече съм на ти със системите, задължителните процедури и прочие медицински и сестрински дейности...
Поздрави, мила, надявам се след 10-ина дни,като се върна пак за кратко от болницата да пиша добри новини и за бълг.здравеопазване, / дай,Боже/ и за подобрения при нас!
цитирай
73. rummi - чакаме хубавите новини
28.09.2008 00:58
кураж, сила и любов!
цитирай
74. lelya - Пожелвам днес всичко да е по-добре ...
29.09.2008 15:10
Пожелвам днес всичко да е по-добре от вчера. Стискам ви палци.
цитирай
75. lelya - И не сме ви забравили.
30.09.2008 23:29
И не сме ви забравили.
цитирай
76. lelya - Отново поздрави.
09.10.2008 09:53
Отново поздрави.
цитирай
77. анонимен - Тинчето
10.10.2008 08:18
Привет.Как сте?До къде стигнахте?Има ли вече светлина в тунела?Често мисля за вас.Винаги казвам по една молитва.И искрено вярвам, че сте все по-добре.
цитирай
78. compassion - Вярваме във вселенския план...
10.10.2008 12:35
Вие страдате, горите и се борите за живота си и за правата си на щастие...ние също страдаме и горим...всеки от нас има болка и се бори с трудности ежедневно, някои от нас умират без борба, дори съвсем неочаквано, без болест и без предупреждение, просто така...За последните две седмици, откакто не си се обаждаа много хора починаха и вече ги няма между нас. Вие все още имате шанс, вие знаете, че нещо не е наред, че трябва да се промените, казаха ви много мнения, дадоха ви много съвети, направихте ли си изводи....боли ви, плачете от болка, не можете да слушате....защо точно вие, защо точно сега....защото трябва да станете силни и милостиви...всички сме страдали....някои от нас минаха по същия път....знам какво е...как страхът стиска гърлото...не чакайте, хайде, простете на всички, не се гневете и не обвинявайте (така губите сили), а обичайте, обичайте лекарите си, сестри и санитарки, другите болни до вас, ВСИЧКИ. Само чрез любовта и прошката ще се трансформирате и ще намерите себе си, такива каквито сте първоначално създадени: светлина в мрака.
Ние всички с мислите си ви подкрепяме и вярваме, че няма да се предадете. Чакаме добрите новини.
цитирай
79. miralyub - Здравейте на всички!!!!
12.10.2008 13:54
Дааа, имам много добри новини за положението при нас, но ми трябва малко време да се поосвестя и ще пиша. Дотогава - поздрави на всички!
:))))))))))))))))))))))))
цитирай
80. rummi - :-)
12.10.2008 14:03
радвам се. след много добрите новини очакваме още по-добри :-) успех!
цитирай
81. compassion - Ние сме едно в страданието
12.10.2008 14:10
Но колко повече можем да сме едно в радостта, защото я умножаваме.... Обичаме ви и вече се радваме на добрата новина...Хайде, стягайте се, нахвърляме се, ще ви задушим с целувки... Боже, колко сме благодарни, че чу молитвите ни....
цитирай
82. lelya - Много се радвам. Продължавам да ...
12.10.2008 19:00
Много се радвам. Продължавам да стискам палци.
цитирай
83. drona - кураж!!!!
13.10.2008 20:24
нека всички ти дадем светлите си мисли за опора и подкрепа.
цитирай
84. анонимен - Весо - Някой каза ли ти днес...
14.10.2008 08:14
Най-мощната сила на света - вярата!
Никога не се чувствай сама -
винаги има някой, който ще ти подаде ръка!
... и никога не се отказвай!
...Но в света има повече глад за любов и признателност, отколкото за храна.
Някой каза ли ти днес...
http://misli.hit.bg/hasanyonetoldyou.html





цитирай
85. miralyub - добрите новини
14.10.2008 09:55
Добрите новини при нас са факт и съм им посветила следващпостинг, дълхаж това писание на всички, които ме подкрепяха, както и на всички хора, които имат нужда от кураж, за да се справят с подобен на нашия проблем.
Поздрави и хубав ден на всички!
цитирай
86. анонимен - Весо - Какви са днес новините за момчето ти?
07.11.2008 09:26
Днес минах оттук да видя какво става с вас. Виждам, че от три седмици нищо не е казано.
Какви са днес новините за момчето ти?
цитирай
87. miralyub - Привет, Весо! Много мило, че се интересуваш.
07.11.2008 09:44
В блога по- нагоре в постингите имам цели два за развоя при нас.
Бързо се подобрихме, след 2 месеца в болница от вчера сме изписани. Сега стабилизираме имунната с-ма, защото е на нула, после се заемаме с природолечение и ще ходим и при билкаря от Бургаско. Ддосега това не бе възможно заради стационарното лечение.
Поздрави на теб и семейството ти!
цитирай
88. анонимен - Весо - Диагноза "ЖИВОТ!"
10.11.2008 15:33
Ееее, Слава Богу! Радваме се за вас!
А диагнозата е: " ЖИВОТ! "

И една песен, изпята от някого, някога, през декември!
цитирай
89. анонимен - това ни е системата
26.07.2009 16:56
Манталитета и организацията в тая тъпа държава са такива. По-читавите специалисти и диагностици отдавна не са тук, а тези, които са останали отдавна са смляти от системана.
Не можеш да се осъждаш и за това, че не си платила, ча да поставят по-рано диагноза. Тази есен и зима преживях нещо подобно. Платих всички необходими изследвания, защото Здравната каса или нямала пари или трябвало да се чака не знам си колко време. Направих платени консултации с един куп "специалисти". Резултатът от това беше, че им трябваха цели три месеца за да поставят диагноза.
Изобщо в сбъркана държава всичко е сбъркано.
Както каза един коментар по-долу единственото спасение е да не ти идва до главата
цитирай
90. анонимен - Позната история
27.07.2009 13:43
Пише ви една "жива, въпреки наместа на медицината". Но много други повярваха безпрекословно на лекарите и ...Напоследък е модерно да се правят операции - отделенията ги планират и въз основа на тях очакват добавка към заплатите. Когато се оплакват от малки заплати - става въпрос за основната, но не и за допълнителните... Имам предложение: както е било в дълбока древност, на лекаря да се плаща след излекуване на пациента, а ако пациента умре - не получава нищо!!! и дори са му отнемали правото да се занимава с това ... Колко лекари ще останат тогава, а колко човека биха се замислили преди да поемат по този стръмен Път?!...Сега, дори и след подкуп, кой лекар ти обещава, че ще оцелееш?!... Мен ме спаси "вироглавието" ми, да търся и намеря алтернативи на докторските методи на лечение, вярата ми, че не лекарското съсловие определя на кой колко му остава...Останалото е желание за живот и Знаниети, че и аз - като всеки друг - го заслужавам. Разбрах, че боледуваме, когато не обичаме и не приемаме себе си. Лекарите не могат да ти дадат ЛЮБОВ с лекарствата - затова преди да си станал лекар трябва да си станал ЧОВЕК и то ДОБЪР... Та не им се сърдя на лекарите - те също си учат уроците, като всички нас... А колкото до държавата - не я наричайте тъпа... Държавата - това сме ние!!! Тя е наше отражение!!! Да промени всеки от нас себе си - към добро, да поумнеем ние, да помъдреем, та и ДЪРЖАВАТА ни да се издигне и преуспее...Всичко това го знаете нали? Е, аз само го припомням - на себе си и на който иска да чуе...
цитирай
91. анонимен - Днес бях изумена. Двата огромни ...
20.02.2010 05:33
Днес бях изумена. Двата огромни аквариума с риби – символ на поминъка на крайдунавския ни град, са премахнати от центъра на града. От хората от Високата сграда.
Причините? Оказа се, че същите имат крайно лабилни нерви и лекият шум от инсталацията, която пречиства водата, в едни случаи ги вади от равновесие, а в други им пречи да проявяват в пълна форма нищожната си мисловна дейност. И понеже Аз-ът им стои над всичко, лишиха гражданството от нещо прекрасно. Напълно в контекста на заканата им да сложат край на всички забавления в града – няма култура, няма фестивали, няма естетика, само военен ред и команди.
Аквариумите с обща вместимост 3 тона и специална аранжировка бяха изградени точно преди година. В тях за атракция на възрастни и деца, туристи и гости плуваха веднъж екзотични риби от долината на Амазонка и втори път - типичните за Дунав есетрови риби, каквито са ловили и ловят рибарите от този край. Мястото бе доста посещавано, особено от деца, които се радваха и преживяваха отблизо красотата на подводния свят.
Сега им остава да гледат Дунав... на живо...от речния кей, което също е хубаво, стига да беше и безопасно, предвид на нехайството да се отремонтират липсващите платна от защитния парапет... Ама нали той-парапетът, не бръмчи и не дразни...
цитирай
92. анонимен - диагноза Смърт
10.05.2010 00:06
Тук не е писано повече от година,но се надявам всичко при вас да е добре,моята сестра трябва да мине по същия път,ще се моля за вас и нея дано всичко е добре .
цитирай
93. miralyub - kl_new@abv. bg пиши ми на този мейл
10.05.2010 08:33
kl_new@abv.bg пиши ми на този мейл
цитирай
94. анонимен - здравната система
12.09.2010 18:11
Чета и не мога да повярвам на очите си.Такова плюене,такова омерзение срещу българските лекари сестри ,лаборанти,санитари.Всеки от вас се е сблъсквал с недоразуменията в родното здравеопазване,но това в никакъв случай не може,и не трябва да бъде причина да поставяме всички здравни специалисти под общ знаменател.Хора,помислете преди да пишете по форумите.Вие никога ли не сте получили поне веднъж адекватна и навременна медицинска помощ?Аз изгубих и двамата си роди тели,но и през ум не ми е минало,да ги упрекна в непрофесионализъм.С очите си видях кави грижи полагаха лекари,сестри и санитари в нервно интензивно на националната кардиологична боллница.И после в 5-та градска за майка ми.Бог да ги прости.Но това е живота.Човек умира и друг се ражда.
цитирай
95. анонимен - борба до край
28.09.2010 12:40
всеки трабва да се бори до край ;
цитирай
96. анонимен - Hi all!!!
04.08.2011 06:50
I am sorry to hear about the latest trial
be in limbo this catch
<a href=http://rblzgio.angelfire.com/online-customer-support.html>online customer support</a>

Good Luck,
цитирай
97. анонимен - AroundOfTheWorld.ru - Тайны планеты, необычные вещи, интересные события, мир вокруг нас, интересные факты
08.12.2011 18:24
<img>http://aroundoftheworld.ru/wp-content/uploads/2011/12/ibiza3.jpg</img>

Земля – это планета невероятной красоты, где каждый уголок по-своему прекрасен и таинственен, будь то созданное природой место или построенный человеком мегаполис. Места, которые непременно стоит увидеть, можно перечислять очень долго. Но кроме мест есть в мире и множество интересных событий, традиций и просто фактов, благодаря которым хочется посетить именно эту страну, город, поселение или местность.
Блог «С миру по нитке» посвящен именно таким удивительным местам.


<a href=http://aroundoftheworld.ru/ves-mir/vsya-pravda-o-morozhenom.html>вся правда о мороженом</a>

<a href=http://aroundoftheworld.ru/france/istoriya-francuzskikh-dukhov.html>самые худшие духи</a>

<a href=http://aroundoftheworld.ru/japan/style.html>ganguro</a>

<a href=http://aroundoftheworld.ru/ves-mir/lak-dlya-nogtejj.html>лаки для ногтей</a>
цитирай
98. анонимен - платья повседневные
17.10.2012 04:12
Доброго времени суток!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://mygame.bissnes.org/user/prevatrense/>купить джинсы wrangler </a> одежда модная женская <a href=http://youarespecial.ru/user/adalkesyday/>батик одежда интернет магазин </a> где купить мужские сумки <a href=http://pererabotka.info/user/Spimouhrori/>розовое платье </a> купить куртку женскую ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://buy-no-prescription-kamagra.blog.hr/>www Kamagra de </a> - Kamagra Jelly from China : Kamagra 100 to reach seduction peak : <a href=http://now-online-kamagra.blog.hr/>Kamagra Oral Jelly Buy </a> - where can I Buy Kamagra purchase online
цитирай
99. анонимен - купить носки
17.10.2012 13:09
Здраствуйте!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://windowos.info/user/mafmexalp/>платье невесты фото </a> блузка <a href=http://old220.pq1.ru/user/Uneplyfenue/>бижутерия своими руками из бусин </a> школьный пиджак купить <a href=http://detransle.narod2.ru/>распродажа чемоданов </a> formalab каталог ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://kamagra-online.blog.hr/>Cheap Generic Kamagra Kamagra UK viagra </a> - Buy Kamagra online and keep ED away : online pharmacy Kamagra review : <a href=http://erste-kamagra100mg.webstarts.com/>Kamagra test results </a> - Kamagra online France jak dziala Kamagra Cheap Kamagra UK Buy
цитирай
100. анонимен - россия женская одежда интернет магазин
17.10.2012 22:27
Уважаемые господа!Хотите заказать одежду на выгодных условиях? Тогда читайте новость - <a href=http://r-csc.ru/user/treliorororse/>сотрудничество с интернет магазинами одежды </a> зимнии куртки <a href=http://www.colegio31deoctubre.edu.ec/user/utilmilfelF/>бело красное платье </a> свадебное платье приметы <a href=http://clegaloc.narod2.ru/>интернет магазин одежды нижневартовск </a> женское полупальто ... Удачи Всем!
.:::.
<a href=http://buy-no-prescription-kamagra.blog.hr/>Kamagra Oral Jelly sydney </a> - Online Kamagra prescriptions : Kamagra tablets in pakistan : <a href=http://online-kamagra.blog.hr/>Kamagra Oral Jelly 100mg online </a> - Generic Kamagra meridia
цитирай
101. анонимен - интернет магазин детской одежды сумы
18.10.2012 02:54
Здраствуйте!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://wap.open.az/user/Monounsotly/>магазин сумки купить </a> свитер женский <a href=http://sberinfo.ru/user/enadayhon/>купить футболку нирвана </a> распродажа меховых изделий <a href=http://dasapolstulu.narod2.ru/>salamander обувь купить </a> детские платья ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://kamagra-online-drug-stores.blog.hr/>Kamagra Oral Jelly suppliers online te koop </a> - Cheaper way to Buy Kamagra : Kamagra legal : <a href=http://kamagra-prices.blog.hr/>Cheap Kamagra next day pregnancy </a> - overseas Generic Kamagra Online
цитирай
102. анонимен - купить широкую обувь
19.10.2012 04:52
Как дела?Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://gamesofgirls.ru/user/Rimasmarant/>каталог одежды осень 2012 онлайн </a> кофты женские <a href=http://mybbforum.superiorpowerequip.com/member.php?action=profile&uid=54392>где купить одежду </a> каталог одежды quelle <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>купить модные джинсы </a> картинки одежды ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://buy-kamagra.blog.hr/>Buy Kamagra Oral Jelly </a> - Kamagra UK bargain : Online Cheap Kamagra tablets : <a href=http://kamagra-express-shipping.blog.hr/>Kamagra Oral Jelly suppliers australia sildenafil citrate </a> - Kamagra tablets offers
цитирай
103. анонимен - купить штаны бананы
19.10.2012 13:51
Как дела?Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://enbek.com/user/busbariulse/>каталог турецкой одежды </a> рубашка поло <a href=http://www.v4ex.net/member.php?action=profile&uid=89515>сайт dress code одежда украина </a> детская одежда дешево интернет магазин <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>зимние кожаные куртки мужские </a> халаты женские интернет магазин ... Удачи Всем!
.:::.
<a href=http://kamagra-fedex.blog.hr/>www Kamagra com </a> - Buying Generic Kamagra US : www Kamagra 100mg de : <a href=http://kamagra-now.blog.hr/>viagra Kamagra silagra </a> - Order Kamagra Online Generic
цитирай
104. анонимен - испанские интернет магазины одежды
19.10.2012 23:01
Привет Всем!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://worldofminers.ru/user/Unfafetty/>платье в стиле стиляг купить </a> женские ремни <a href=http://hmel.com.ua/user/Pseupsglure/>детская одежда интернет магазин корея </a> зимнее пальто 2012 купить <a href=http://dejavu.ua/>одежда оптом интернет магазин </a> майка женская ... Удачи Всем!
.:::.
<a href=http://kamagra100.blog.hr/>what is Kamagra sildenafil </a> - Kamagra 100mg sildenafil citrate Generic levitra : Oral Jelly canada Cheapest Kamagra : <a href=http://kamagra-now-online.blog.hr/>Kamagra Fed Ex delivery UK </a> - Kamagra wirkung
цитирай
105. анонимен - зимние сапоги распродажа купить
20.10.2012 02:20
Привет!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://softmics.net/user/Oppossire/>отдел бижутерии </a> купить очки солнцезащитные <a href=http://xn--80aidjbppf0b2c4ed.xn--p1ai/user/stetFreni/>тц распродаж </a> идеи для хранения бижутерии <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>купить костюм боско </a> обувь больших размеров ... Успехов Вам!
.:::.
<a href=http://100mg-kamagra.blog.hr/>sildenafil Kamagra Oral Jelly </a> - doctor online Kamagra : Generic Kamagra India online : <a href=http://lowest-kamagra-prices.blog.hr/>Kamagra 100mg revatio </a> - Kamagra 100mg strength tablets
цитирай
106. анонимен - где купить дешевые джинсы
21.10.2012 01:22
Привет!У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://www.advisorsanonymous.com/messageboard/member.php?action=profile&uid=37183>купить дешевую обувь оптом </a> магазин детской одежды <a href=http://olegaloce.narod2.ru/>китайская распродажа </a> васильковое платье <a href=http://android-portal.info/user/usattetrafe/>интернет магазин женской обуви распродажа </a> магазин футболок ... Хороших Вам покупок!
.:::.
<a href=http://kamagra-prices.blog.hr/>Kamagra wirkung </a> - Cheap Kamagra drugs : Kamagra 200g : <a href=http://online-kamagra.blog.hr/>Kamagra online order </a> - purchase Cheap Kamagra sales
цитирай
107. анонимен - куртки распродажа
22.10.2012 08:06
Доброго времени суток!Хотите заказать одежду на выгодных условиях? Тогда читайте новость - <a href=http://tikva.ru/index.php?subaction=userinfo&user=Lovealley>самодельная бижутерия </a> ремонт обуви купить <a href=http://laserwar.ru/index.php?subaction=userinfo&user=KigDiogma>купить натуральные камни для бижутерии </a> распродажа одежды и обуви <a href=http://inform-buro.org/user/BeassubSetMub/>каталоги одежды и обуви </a> мужское нижнее белье оптом ... Хороших Вам покупок!
-====-
<a href=http://now-online-kamagra.blog.hr/>Ireland Kamagra supplier </a> - Generic Kamagra with money Order :.Generic Kamagra lowest price Online .:<a href=http://lowest-kamagra-prices.blog.hr/>Online Ordering Kamagra without a RX </a> - Buy Kamagra online India
цитирай
108. анонимен - карцином на епифаринкс
24.10.2012 14:32
miralyub написа:
благодаря,новината вчера ме обнадежди много. прогнозираха първите подобрения чак на 20 облъчване, а ние регистрираме още на петото. надявам се тази тенденция да продължи. утре пътувам при него и ще наглеждам изкъсо и лекари, и процедури...

и аз минах през този ад преди 2 години.искам да поговорим по подробно за нещата.ако проявявате интерес да обменим информация относно симптомите,стадиите и лечението и последствията от него свържете се с мен : bebena31@yahoo.it Марин.
цитирай
109. анонимен - каталоги одежды для девушек
31.10.2012 03:34
Привет!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://kinokatushka.ru/user/ordiriuck/>реал о платье </a> туфли фото <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/#юбка-тюльпан-купить»>юбка тюльпан купить</a> распродажа купальников магазин <a href=http://renault-dacia.sumy.ua/index.php?subaction=userinfo&user=neopythissons>интернет магазин одежды кико </a> осенняя куртка мужская ... Успехов Вам!
.:::.
Discount for Christmas <a href=http://cheap-kamagra-online.blog.hr/>pharmacy sale Kamagra without prescription to ship overnight </a> - Kamagra wholesale : Kamagra Oral Jelly 100mg canada sildenafil citrate : Discount for re 5 7 % a href=http://kamagra-wirkungsvolles.webstarts.com/>Kamagra Oral Jelly without prescription rapid heartbeat </a> - kamagra re supplier uk
цитирай
110. анонимен - где можно купить пиджак
31.10.2012 18:08
Привет Всем!У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://sport-live.16mb.com/index.php?subaction=userinfo&user=rabzibrobia>платья ольга </a> женская одежда интернет магазин недорогой одежды <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/#рюкзак-маленький-купить»>рюкзак маленький купить</a> бижутерия москва <a href=http://oro.su/user/geavigneE/>платье крючком схема </a> свитера женские вязание ... Хороших Вам покупок!
.:::.
Discount for Christmas <a href=http://cialis-tadalafil.webstarts.com/>Cheap Kamagra for adoption </a> - discounted Kamagra : viagra kamagra cialis aneros : Discount for re 5 7 % <a href=http://kamagra-uk.blog.hr/>collect Kamagra derby UK </a> - Kamagra Oral Jelly suppliers online
цитирай
111. анонимен - платья бекхэм
04.11.2012 23:05
Доброго времени суток!Хотите заказать одежду на выгодных условиях? Тогда читайте новость - <a href=http://www.francefilm.ru/user/ledoclody/>интернет магазин одежды в казахстане </a> картинки одежды <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/#джинсы-diesel-купить»>джинсы diesel купить</a> купить платье в чернигове <a href=http://mylanit.net/user/FreeksKep/>одежда из испании интернет магазин </a> женские аксессуары ... Удачи Всем!
.:::.
Discount for Christmas <a href=http://now-kamagra-100mg.blog.hr/>Kamagra shelf life </a> - soft kamagra : Kamagra Bulgaria : Discount for re 5 7 % <a href=http://info-kamagra.com/>shop tablets Kamagra soft </a> - Kamagra Oral Jelly review canada Online without
цитирай
112. demograph - Четох за полза от сода за пиене
29.03.2013 00:59
Аз лично ползвам сода много години и съм доволен, но има една схема за промяна на киселинността в организма към алкална на италиански лекар. Ще я потърся и ще ви я пратя. Звучи ми убедително.
Колкото до медицината в БГ - тя е продукт на системата. Системата е порочна и нечовешка и докато не я променим с акцент към ЧОВЕКА всичо ще си остане все така грозно.
Вярвайте в силите си и ще победите болестта.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: miralyub
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3320592
Постинги: 675
Коментари: 13663
Гласове: 20495
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031