Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2008 16:31 - Критерии за подбор на постинги
Автор: miralyub Категория: Лични дневници   
Прочетен: 944 Коментари: 2 Гласове:
0



Днес ще  разредя малко темите за политика, финанси и управление. Все пак сме неделя -почивен ден. За мен - почивен полуден, защото проспах първата му половина.
            Престоят ми в  Блог.бг е от почти половин година. Почна се  първо с четене.  Въпреки малкия ми стаж, вече имам изградени свои  наблюдения и  критерии за личен  подбор  на автори и постинги за четене.

            Не чета прекалено дългите постинги в блоговете. Затова имам тактика- след  заглавието да   проверявам дължината на написаното и чак  после да се задълбочавам в текста. Въпреки че май именно дължината  е основен   критерий за публикация на 1 страница и в избрани, по  мои наблюдения в 20 % от случаите дългите текстове са изключително тъпи.

        Предпочитам стегнати произведения, с ясна мисъл и позиция на автора. И най- вече грамотно написани. Сещам се как се опитвах безрезултатно да  прочета  и схвана пост от начална страница, който беше низ от думи и многоточия, без никакви други препинателни знаци!!! /Въпреки че заглавието безкрайно  ме заинтригува, не се получи/.  

         Не харесвам да ме занимават с  текстове, които интерпретират   скучни случки- купуването на чашка! или на някакви дънки, например.  За това се сещам в момента- автентични блог произведения са, чиито  автори недоумявам защо въобще са си губели времето да пишат
        Не се спирам често и върху блогове с поезия. Да ме извинят авторите им, но предпочитам проза. Е, тук-там понякога  нещо ми хваща окото.
         Подминавам  постингите с ученически спомени и сълзливи  словоизлияния - напоследък  в блог.бг  бъка от  деца.  
         Предпочитам  информативни текстове, сериозни, а при забавните -  да са балансирано шегаджийски. 
        Не помня имена на блогове/ заради това вече си навлякох разправии с няколко блогъри/, но се сещам за една поредица за Силвии, която винаги ме е карала да се смея много. Ще откроя и един блог за  Финландия- чета го с удоволствие, както и блоговете на Дивини, ssstto, Вагро. Е, има още доста  автори, които много ми се иска да  изредя, но за съжаление не помня.  Определено ми допадат и  няколкото много продуктивни откъм простотии образа в блог.бг.




Гласувай:
0



1. krassko - Като критерии добре!
10.02.2008 17:02
Но само толкова ли видя за половин година?
И мен пропусна да споменеш. А знам, че ме четеш.
Само простотии ли видя? А скритото зад тях?
А то е тест за...и някои като се усетят се връщат за да проверят.
цитирай
2. miralyub - Не помня автори. Текстът има за цел ...
10.02.2008 17:05
Не помня автори. Текстът има за цел повече да покаже какво не -чета и защо.
А за тебе , да - интересни неща пишеш. Чувствай се в "Още много други", коит оне съм успяла да изредя.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: miralyub
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3335899
Постинги: 675
Коментари: 13663
Гласове: 20495
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930