Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2008 14:39 - За "чешането на коня", доносниците и службогонците
Автор: miralyub Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1931 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 18.02.2008 20:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                   И така. След като вече в предишен постинг обясних положението с “чешането на коня”, което продължава в службата вече половин година, смятам, че е редно да докладвам и за типовете поведение на   служителите в описаната ситуация.  Определено най-многобройни са нагаждачите. Наблюденията показват, че тези оцеляват винаги при всякакви житейски ситуации и служебни размествания, защото имат завидно бързи реакции за преориентация в посока ”откъде духа вятърът”. Средната им възраст в нашия колектив е някъде между 45 и 55-годишни /с преобладаващо мнозинство от мазни лелки и мустакати чичковци/. При служебни сътресения, разбирай смяна на началници, стават хипер продуктивни и демонстрират безкрайна преданост към новопостъпилите шефове. Царе са на комплимента, фалшивата усмивка и внимание!...на доноса. Поради последното е добре да се стои далече от тях.  Живеят на принципа “чиновник докрай”. Разбират престоя си в службата само и единствено като място за трупане на трудов стаж. Готови са да бранят топлото си местенце на всяка цена, независимо че работят за   мижава заплата, която за нищо не им стига. Нямат таман никакви претенции за възходящо служебно, квалификационно и дори интелектуално развитие.  Пример за способностите им за крайно подлизурство са два автентични и направо патологични случая: редовно подмазване, при това материално!!!, на началството с....... прясно приготвени по селски варени кокошки /като чух, щях да умра от смях и да оспорвам, ако не познавах дарителката/, същото, но в по-съвременен вариант, се прави с кекс и домашни сладки. /И това в 21 век!/ Интелектуалните пирати Наричам ги така поради непрестанната нужда да крадат труда и идеите на другите. Правят го заради пълна липса на собствена креативност и в бързината да изпреварят колегите си и да блеснат с някаква компетентност   /па макар и 100 % фалшива/ пред началството.  Лично съм потърпевша от това подмолно поведение на двамка. Засега само, защото предателите и дупедавците тепърва се разкриват в моето обкръжение. Единият в мое отсъствие най-нагло си присвои всичките ми служебни контакти, а вторият тайно си е копирал част от интелектуалния ми труд и сега го представя за свой. Предричам обаче, че скоро при първата самостоятелна задача тъпотата им ще лъсне с пълна сила. Групата на излъганите надежди Тази ми е любимата! Тука влизат пр**баните другарчета, които доброволно, волнопожертвователно и очебийно са побързали да си “сложат задните части на тезгяха”, но ТЦЪ, въпреки това не са получили благоволението на началството. И сега им е адски кофтииии. И сега и нещо позитивно все пак. 
Последният тип е пичовският тип служители, на който от съображения за скромност няма да се спирам подробно. :))))))))). Среща се рядко. В него влизат кадърните и принципни хора, които си знаят цената и не разрешават на никой да им “скача по цепките”.



Гласувай:
0



1. анонимен - Познато, познато.....
19.02.2008 01:25
Тъй като вече прецених, че правилно съм разпознала въпросната служба, сега ще продължа по- горните констатации със собствените си наблюдения: нагаждачите наистина са преобладаващото мнозинство, защото няма друго обяснение за факта, че огромна част от служителите/ особено тези от един специфичен отдел/ са изкарали целия си трудов стаж във въпросната служба; те отдавна са станали специалисти в това да определят "откъде духа вятърът" и сега прекарват времето си само в доусъвършенстването на това умение, мазнейки се по всевъзможен, често отблъскващ начин, на всеки новодошъл началник. По отношение на интелектуалните пирати - те обикновено са некадърници с протекции; често некомпетентността им резултира в служебни гафове, които други трябва да замазват. Що се отнася до служителите, таили надежди да се задържат на всякаква цена - дори с предателство и нелоялност към доскорошни колеги и предишни началници, те, както се казва, се оказват от два стола на земята. Аз лично съм си набелязала няколко такива, с тях не бих желала да имам вече никакви контакти. А за последната група - ние си знаеме кои сме...
цитирай
2. vidinlove - Ех, пичовската групичка. . . и аз ...
19.02.2008 09:23
Ех, пичовската групичка... и аз знам кои сте. И ми липсвате. Но то сега колкото по не си пич, толкова повече се котираш. Евала на тия!
цитирай
3. miralyub - Доста е забавно да гледаш подходите ...
19.02.2008 10:47
Доста е забавно да гледаш подходите за оцеляване на разни жалки душички.
цитирай
4. анонимен - Пичовската групичка никога не се ...
19.02.2008 12:12
Пичовската групичка никога не се дърви по блоговете, нито пише в интернет друго, освен писма по мейла.
Чудя се можеш ли да пишеш за нещо друго освен за бачкането. Щото май не можеш, нищо друго не ти се случва. Промити мозъци и работохилици сте вие, и то с графомански наклонности.
А за тебе моме, препоръчвам редовно и питателно хранене и секс по три пъти на ден. Тогава нема да ти дреме за това какво става на бачкането.

ТРОЛ
цитирай
5. miralyub - Към анонимен №4
19.02.2008 13:49
Ти вероятно си се открил като тип поведение в някоя от първите три описани групи, иначе не мога да си обясня злобното ти и ни в клин, ни в ръкав коментарче в моя блог.
И ако не ти харесва написаното, премести канала, както се казва.
цитирай
6. анонимен - Аз стм Трол
19.02.2008 17:44
Ти така и не можа да разбереш- аз съм Трол!

Не систематизирай хората, бейби, твърде различни са!

ТРОЛ
цитирай
7. miralyub - Като първо, не съм сляпа. Като вт...
19.02.2008 17:54
Като първо, не съм сляпа.
Като второ, да си криеш името зад псевдоним, а псевдонима зад... анонимност, значи си много зле.
цитирай
8. eleazarra - Поздравявам те! Не само пиши, но и ...
20.02.2008 09:34
Поздравявам те! Не само пиши, но и крещи ...силно! Да те чуят! И нека злобеят, защото се разпознават! И нека гузната им съвест ги кара да се крият, пълзят и в тези пози целуват всички задници подред! Защото с тъга трябва да ти кажа - те оцеляват!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: miralyub
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3322599
Постинги: 675
Коментари: 13663
Гласове: 20495
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031