Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2009 11:01 - Да поадвокатствам на Цветанка Ризова
Автор: miralyub Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4623 Коментари: 26 Гласове:
6        Чета от време на време една рубрика на Кеворк Кеворкян във в. Труд, от която все повече се убеждавам, че т. нар. доайени в журналистиката- ама онези червени хрантутници, били някога на гребена на вълната и пометени завинаги от там, страдат  от доживотна  мания за величие. И от злоба... към по-младите, по-кадърните, по-освободените настоящи представители на гилдията.
      Агентът от ДС г-н Кеворкян отдавна не е фактор в журналистиката, а би искал. Вероятно понеже повечето му  колеги са все още тук и там в играта. Списването му за някакъв вестник е   пълнеж на страници  и   натрапване от негова страна към нас -читателите, лична негова самовлюбеност и плод на желанието му да е някой.  Което вече  няма как да стане. Ние  не го щем.
    Преди време Кеворкян нападна в същия този вестник Ани Салич.
    Сега има  забележки към държанието и въпросите на Ризова в предаването й "На четири очи" с участието на премиера Бойко Борисов в неделя. И е изнесъл цяла унищожителна лекция, персонално към нея как да задава въпроси  и как да си прави предаването.
       Била некомпетентна, та се наложило  събеседникът й  в неделя да  я прекъсне с думите: “Нека да минем на теми, които са ви ясни, госпожо!”.
      Пък видите ли събеседникът пазел самообладание и досега нито един разговор не го е вадил от равновесие...
      Смешно.
       Ризова задава повечето си въпроси така, както  те са в главата на един обикновен, непросветен гражданин - родили се от  това,което вижда , чете и  се случва около него.  И прави аналогиите си по същия начин. И това е ценното на предаването й. Противопоставя събеседниците си на базата на факти и цитати, а не на обичайните изтъркани вече  констатации и лични нападки.
      Защото елитарната журналистика- запазена марка на г-н Кеворкян, а сега на Барека - предназначена понякога деликатно, понякога очевадно да лъска имиджа на партийни величия- в случая с "На четири очи"  е несъстоятелна. 
     По-миналата неделя, когато в предаването бе  Сергей Станишев-  той остана без аргументи,  жалък и  уязвим. 
      Та нищо поръчково и непрофесионално нямаше в нападките на Ризова към Борисов.
      Истината е, че Бойко се опитваше да надприказва Ризова и да си говори неговите си неща, вместо да отговаря на въпросите, на които и на мен като гражданин ми е преинтересно да видя какво мисли.  Ама не би... защото премиерът се дразни, когато разговорът не  е канализират в негова угода. И нервничи... 
       Вместо контретни отговори гостът  насочваше темата от себе си към БСП. Ние прекрасно знаем какво е надробило БСП и всички чакаме да получи пълно  възмездие за това. Обаче също така искаме да знаем и какво точно ще прави настоящият премиер-не само като закани и емоции, а като конкретни действия. Какъв живот ще живеем тук в България?
       Имаше най-малко  2 момента, в които Ризова го засече добре- веднъж, че обвинява за решението "Белене" и  хвърлените там маса пари само червените, а цялата сгрешена процедура е стартирала при неговия любим Цар, т.е. приполитика, която и той е защитавал,  и продължила целенасочено по времето на тройната коалиция, второ, защо е подарил дипломатически пост на Сертов, от чиято работа сега се оплаква, че  мирише много. За първото  Бойко бе неподготвен, не знаеше какво да каже и си го подмина доста йезуитски, рецитирайки  познатата червена тирада, което е разбираемо, та нали е бил основен градивен елемент на царското управление. За второто си личеше, че е негова издънка, та смънка как ще иска отзоваване, но то е като да си плюеш на лицето.
       В крайна сметка ми беше интересно да гледам как Ризова в един момент се остави само в наблюдение на нарцисизма на премиера.
       Но да не разводнявам.
       Самонадеяната Кеворкянова вестникарска полюция в Труд трябва да се прочете- тя е показателна за злобата на един бивш придворен журналист, когото сега тресе синдромът  на  вече никога неосъществимата слава.

Гласувай:
6Следващ постинг
Предишен постинг

1. kapricia - :о)))
20.10.2009 11:10
Ризова бърка не само в очите на Кеворкян. Ако не се лъжа, онзи куку професор Вучков неотдавна я беше нарекъл "страхлива". Аз си го обяснявам с един доста разпространен синдром: "Тия, младите си мислят, че могат и знаят всичко. Никакво уважение!" Има го навсякъде - явно дори сред претендиращите за големи капацитети в журналистиката. Същия този Кеворкян нарече и Мартин Карбовски "посткомунистически запъртък", когато Карбовски се опита да зададе въпрос на Недялко Йорданов във връзка със сина на поета, който по стечение на обстоятелствата беше на върха на "жълтата приса" точно тогава.
В общи линии май трудно понасят факта, че залязват. :о)))
цитирай
2. tili - Не съм гледала предаването -
20.10.2009 11:12
всъщност вече не гледам TV, защото не'ам нерви,но народът си искаше Тато и си го получи в ББ вариант. И не е фарс, а си е направо страшничко! Как няма да се пени Кеворкян - та нали точно трудовите и часовите вестници излъскаха образа на Борисов и го сервираха на сребърно блюдо, а сега някаква си ще им разваля работата. Какви журналисти, какви пет лева ? Нема такова животно в БГ !!!
цитирай
3. miralyub - Кеворкян е адски злобен към гилд...
20.10.2009 11:13
Кеворкян е адски злобен към гилдията си...направо диагностичноболен.
Дърто ,злобно старче.
А Цветанка ми е фаворит и с кеф я гледам.
цитирай
4. miralyub - всъщност вече не гледам TV, защото ...
20.10.2009 11:15
tili написа:
всъщност вече не гледам TV, защото не'ам нерви,но народът си искаше Тато и си го получи в ББ вариант. И не е фарс, а си е направо страшничко! Как няма да се пени Кеворкян - та нали точно трудовите и часовите вестници излъскаха образа на Борисов и го сервираха на сребърно блюдо, а сега някаква си ще им разваля работата. Какви журналисти, какви пет лева ? Нема такова животно в БГ !!!В неделя, в един момент, когато парадирането на ББ стана непоносимо, Цветанка само млъкна / впрочем тя се надвикваше с него, за да успее да си зададе въпросите/... и с интерес наблюдаваше как оня се хвали нарцистично...
По-умният просто отстъпи:)))
цитирай
5. gothic - Кеворкян?
20.10.2009 11:51
Какъв пък беше тоя?
цитирай
6. theoldben - Онзи ден
20.10.2009 13:03
гледах Кеворкян в "Горещо". Споделям твоето мнение, че говори и пише с голяма злоба за колегите си и се изживява като последна инстанция. Та се загледах, за да се подразня мазохистично какво пак ще изплюе. В един момент ми стана много забавно, защото мнението му по който и да е въпрос е построено като изказ по един и същи начин, превърнал се в силно паразитен-каквото и да казва, вмъква израза "на времето" и започва да обяснява неща от миналото, които отдавна не вълнуват който и да е. Той всъщност не може да говори по друг начин и за друго време, освен миналото. Поздрави:))
цитирай
7. pontis - много точно, да
20.10.2009 16:40
....
цитирай
8. haralanov - Ооооо,Мира...
20.10.2009 17:53
Не ни занимавай със сульо и пульо...
цитирай
9. drakulla - да, този е рядко
20.10.2009 18:46
злобен, ама пък кой ли му обръща внимание - той затова е и такъв.
цитирай
10. miralyub - Какъв пък беше тоя? Гот, при...
20.10.2009 20:17
gothic написа:
Какъв пък беше тоя?


Гот, привет!
Мисля, че и самият Кеворкян вече не знае кой е...
цитирай
11. miralyub - гледах Кеворкян в "Горещо...
20.10.2009 20:22
theoldben написа:
гледах Кеворкян в "Горещо". Споделям твоето мнение, че говори и пише с голяма злоба за колегите си и се изживява като последна инстанция. Та се загледах, за да се подразня мазохистично какво пак ще изплюе. В един момент ми стана много забавно, защото мнението му по който и да е въпрос е построено като изказ по един и същи начин, превърнал се в силно паразитен-каквото и да казва, вмъква израза "на времето" и започва да обяснява неща от миналото, които отдавна не вълнуват който и да е. Той всъщност не може да говори по друг начин и за друго време, освен миналото. Поздрави:))


аз чак толкова стриктно не съм го следила в твизявите- набива ми се на очи отскоро.
виждам, че и други хора са чели това -онова от неговите простотии...
мисля, че болестта на Кеворк засяга всички агенти.
направо да се отвратиш от старата гвардия.
и гледат да потопят новата, защото това най-умеят- понеже са го правили цял живот.
имаш поздрави и от мен!
цитирай
12. miralyub - злобен, ама пък кой ли му обръща в...
20.10.2009 20:25
drakulla написа:
злобен, ама пък кой ли му обръща внимание - той затова е и такъв.как да не му обръщаш внимание, като е заел половин страница от най-тиражния вестник.
вместо да си гледа младото гадже Иринка Флорин или да ходи да копа някоя градинка:))).
защо Петко Бочаров не се изживяваше като последна инстанция?
цитирай
13. miralyub - . . . . не се стърпях, затова така. от ...
20.10.2009 20:27
pontis написа:
....


не се стърпях , затова така.
от неделята се подразних на участието на ББ и това,че се налагаше какво да го питат и какво да отговори по негов план- и пак нищо конкретно не чухме...
обаче някакво бивше агентче сега да манипулира така негледалите предаването, че водещата, а не гостът били калпави... това не мога да преглътна:).
цитирай
14. miralyub - Не ни занимавай със сульо и пульо. . . ...
20.10.2009 20:30
haralanov написа:
Не ни занимавай със сульо и пульо...


как сульо бе ,Хараланов?
я, мирррррно, пред бившата агентура на БГ! какви са тия пренебрежителни думи?:)))).
не мога да не се занимавам - аз съм фен на Ризова.
цитирай
15. diso - Мира,
20.10.2009 21:11
нали знаеш, че някой като не може вече да върши работа, гледа да се пише съветник ... та и Кеворка - така.
цитирай
16. miralyub - Ама тоя е самозван съветник. Ще и...
20.10.2009 21:29
Ама тоя е самозван съветник.
Ще изпокара Труд-оваците с всичките им колеги от другите медии:)))
цитирай
17. yuliya2006 - СКЪПА, ДОСТА ХЛЯБ ТРЯБВА ДА ХАПНЕШ ...
20.10.2009 22:25
СКЪПА, ДОСТА ХЛЯБ ТРЯБВА ДА ХАПНЕШ ТА ДА СТИГНЕШ КЕВОРКЯН!

С ОБИЧ ДЖУЛИЯ БЕЛ
цитирай
18. miralyub - yuliya2006 ,
20.10.2009 22:31
Не идентифицирам шега в коментара ти- значи е сериозен.
Та по доноси и злоба - никой не може да стигне Кеворкян. Иначе си има достоен заместник в придворството- Бареков.
А мен не ме брой- аз нямам нищо общо, само наблюдавам и коментирам тук:))).
цитирай
19. анонимен - Добър вечер! :)
20.10.2009 23:33
Понеже получавам SMS, когат некой се опитва да ЕБАВА Генералисимуса:
1. Била некомпетентна, та се наложило събеседникът й в неделя да я прекъсне с думите: “Нека да минем на теми, които са ви ясни, госпожо!”.
Говорим за ТЪПАТА П*ТКА Ризова, дето в едно предаване си менка цайсите 1005 пъти! Та - тва ли е Еталона за бг журналистика, Слабост моя??? Ти по таа ТЪПА П*Утка ли ще се равняваш??? Да прекъсва събеседника, когато иска да покаже...кво ЛАЙНО е тя самата всъщност???...
Ма...тя и ББ са първи приятели - не се заблуждавайте от ПЕРВЕРЗНИТЕ ДЖУКИ на Гос'жата!!! :)))))))))))))))

2...." все повече се убеждавам, че т. нар. доайени в журналистиката- ама онези червени хрантутници, били някога на гребена на вълната и пометени завинаги от там, страдат от доживотна мания за величие..."
Да поговорим за един мой Голем приятел - "Да...ама...НЕ"??? Кво ше кажеш??? И той ли страда от доживотна мания за величие???...
Той не би плещил глупостите на Ризова!!!

3. Виж - Генерал Бойко Борисов е най-ИНТЕЛИГЕНТНАТА МУТРА, която Берлускони некога е виждал!!! :))) Демек - двама...ного приличащи си некак си хора!...
Нема да ти говора, щот ше кажеш, че съм пристрастен...


По-Уеко с Генерала, щот ми заприличва на Негодувание от Червения Бастион на БГ!!!

:)...
цитирай
20. анонимен - И понеже ме ядоса...
20.10.2009 23:48
"...отговори по негов план- и пак нищо конкретно не чухме..."

Некои предевания ги има в Архива - демек...преди да говориме нещо, требва Ясно да сме Чули и Видели!!!...
В моите очи ББ Унижи Некомпетентното Недоразумение Джуките на Нова ТВ - аз ако съм на нейното место, ше се покрия за доста време от Подиума на Тъпите Журналисти! :)))

То за тва требва и Акъл! :)

Лека вечер!
цитирай
21. pontis - miralyub,
21.10.2009 00:44
не съм гледал, но ти го разказа достатъчно правдиво. Вярвам ти, че е така. А за Кеворкян, мога само да кажа това: Успя да ме накара да забравя и това, което някога ми е харесвало в него, защото той умря. А възкресението рядко се дава на дребните души.
цитирай
22. miralyub - Нееее, Бате! Знам- че на Бойко му ...
21.10.2009 08:58
Нееее, Бате!
Знам- че на Бойко му харесва и приляга Кеворкян да прави с него интервю, че да има кой зда му плонжира- а не "тъпата" Ризова!
НО!
Един премиер не може да налага в едно предаване какво му харесва и какво не да отговаря...
Той затва е премиер- да носи отговорност, да взима решения и да ги обяснява на хората!
Няма мед и масло вече- на този пост си под обстрел винаги- или го издържаш- или ако не- не ставаш!
А репликата "Да си говорим за неша- които са ви ясни, г-жо"- е признак на кръшкане от обяснения- винаги. Това е най-елементарното и манипулативно измъкване, когато не си подготвен.
Тук не ми спори въобще.
Бойко трябва да свиква да дава обяснения, не само да ги иска:))).
Тва го казвам- щот искам да имам по-интелигентен и сдържан премиер- с когото да се гордея:))))
цитирай
23. miralyub - не съм гледал, но ти го разказа до...
21.10.2009 09:00
pontis написа:
не съм гледал, но ти го разказа достатъчно правдиво. Вярвам ти, че е така. А за Кеворкян, мога само да кажа това: Успя да ме накара да забравя и това, което някога ми е харесвало в него, защото той умря. А възкресението рядко се дава на дребните души.


Кеворкян бе легенда. И аз съм расла с него- но сега е пример как властта, агентурата и самозабравата заличават всичко. Абе- казано е- никога не е късно да станеш за резил:).

цитирай
24. flyco - =
21.10.2009 16:52
не гледам, не слушам и не чета Кеворкян
цитирай
25. miralyub - гледай Цветанка- и аз така ще пра...
21.10.2009 17:42
гледай Цветанка- и аз така ще правя:))).
цитирай
26. анонимен - Хубавото на Легендите..
04.08.2010 22:22
е че всеки път, в който напишеш имената им, изскача по някой блог, на някое момиче, което по незнайно какви причини си мисли, че разбира от журналистика.
Всъщност, добре е да пишем, след като сме чели много. Опита помага, акъла също.
Но да посегнеш на високата топка запокитвайки се в ниските такива е супер жалко. Особено за млад човек.
Ще се направя, че не съм Ви разбрала за "новото поколение". (тук следва бурен смях в залата)
Ограмотете се, поработете над светоусещането си, и след това хулете големите.
Пък и КК вероятно си го мести от единият крачол в другия, от мнението на световнонеизвестни "блог старлетки".
Жива и здрава. ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: miralyub
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3272678
Постинги: 675
Коментари: 13663
Гласове: 20495
Календар
«  Декември, 2023  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031